Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kupiłam sobie......żelazko

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 04.03.2007 22:57

Jacunio napisał(a):Za tyle kasy to przez kilka lat mogłaby prasować u mnie jakaś zgrabna Ukrainka (zwykłym żelazkiem) i to jeszcze topless! :D

PozdraV
J.

No to powodzenia :!: :!: :!: :!: :papa:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 04.03.2007 23:01

A da sie tym pojechać do Chorwacji ?? Bo co niektórzy to w takich cenach samochody na wakacje kupują. :lol: :lol:
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 04.03.2007 23:04

[quote="Guzior"]A da sie tym pojechać do Chorwacji ??

pooglądaj bajki :mrgreen: :mrgreen: :papa: :papa:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 05.03.2007 00:33

Jola L-G napisał(a):
Guzior napisał(a):A da sie tym pojechać do Chorwacji ??

pooglądaj bajki :mrgreen: :mrgreen: :papa: :papa:

Jeszcze byś się zdziwiła. :papa: :papa:
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 05.03.2007 07:24

Jacunio napisał(a):Za tyle kasy to przez kilka lat mogłaby prasować u mnie jakaś zgrabna Ukrainka (zwykłym żelazkiem) i to jeszcze topless! :D

:evil: :roll:

Wracając do żelazka- każdy ma inne preferencje- ja na przykład nie wiem, co musiałoby mi się stać, żebym kupiła żelazko za 4,5 tysiąca. Oczywiście- wolnoć Tomku, żeby nie było.

Mam obyczajne żelazko i spore zaległości w prasowaniu. Może gdybym miała taki wypasiony sprzęt, kto wie...
Ostatnio edytowano 05.03.2007 07:33 przez Stela, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.03.2007 07:33

aga i jacek napisał(a):no niestey troszkę koszuje 4500zł. ale ja się pytan z czystej ciekawości bo chciałabym usłyszeć opinię innych uzytkowników

Nie zrozum mnie źle ale sprzedawca do tej pory sie z Ciebie śmieje a sam jest w siódmym niebie. Takie zelażka z bazą parową można kupić ( stoja w Lidlu) za kilka stówek ( chyba coś około 300-350, nie pamiętam dokładnie). A może zapłaciłaś 450 zł ( podałaś jednak 4500). Nie słyszałaś nigdy o: sprzedaży "wiecznych" odkurzaczy, wspaniałych filtrów do wody, etc. Firma sprzedaje ..... i znika a sam produkt jest bo jest ale wart 1/10 ceny. Profesjonalne przemysłowe zelazko z profesjonalną wytwornicą pary w zakładzie krawieckim kosztuje o wiele mniej.
Przepraszam jeżeli Cię zasmuciłem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2007 07:52

W Lidlu i w innych tego typu sklepach to "podróby"
Aga pewnie ma firmowe, a takie to to kosztuje 8O
http://www.yakoon.de/deeplink.jsp?PRODI ... Preistrend
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 05.03.2007 08:22

Guzior napisał(a):A da sie tym pojechać do Chorwacji ?? Bo co niektórzy to w takich cenach samochody na wakacje kupują. :lol: :lol:

hihi, w grudniu nabylem samochod (wartburg) za 500,- jego satn techniczny gwarantuje kilkukrotne odwiedzenie chorwacji, :D :D :D
jesli bym dolozyl jeszcze 4 klocki to by moze i prasowal :D :D :D

a tak na powaznie to juz widzialem rozne reinboly i inne cepterskie cuda za kosmiczne pieniadze, jedyna moja reakcja jest smiech :D :D :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.03.2007 09:24

Panooowie :!: cóż chcecie :?: wszak spójżcie na wątek jakie aparaty mamy :lol: To czym my się podniecamy jest kobietom zupełnie obojętne i wice wersa :D

Gratuluję wypasionego żelazka :D
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 05.03.2007 10:24

Mam pytania, całkiem serio.

Czy próbowałas prasować innymi żelazkami?
Czy zakup tego żelazka ma jakieś ekonomiczne zalety?
Czy ktos po jego użyciu, zwrócił Ci uwagę , że masz ładnie odprasowane ciuchy?
Jle czasu poświęcasz na prasowanie w ciagu dnia?

Nie chce Cię urazic, ale chyba nawet w profesjonalnych pralniach ekonomia nie pozwala na zakup takiego żelazka. A moze sie mylę

Pozdrawiam

Puzzle1
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 05.03.2007 11:36

Leszek Skupin napisał(a):Panooowie :!: cóż chcecie :?: wszak spójżcie na wątek jakie aparaty mamy :lol: To czym my się podniecamy jest kobietom zupełnie obojętne i wice wersa :D

Gratuluję wypasionego żelazka :D

Zgadzam się z Leszkiem i przepraszam, że wywołałam wątek ceny.
Pozdrawiam
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 05.03.2007 15:36

Janusz Bajcer napisał(a):W Lidlu i w innych tego typu sklepach to "podróby"

własnie takowe mam tylko już nowszy model
DO WOKA
guzik prawda to co piszesz widać jak często prasujesz i jak doceniasz pracę kobiety ew, żony jeśli takową posiadasz mój mąż stwierdził że warto zainwestować w to żelazko i że mi się należy ( sam stwierdził że teraz to i on będzie prasował) a tak poza tym to inni wywalają o wiele więcej kasy chociażby na fajki czy alkohol!!! firma nie zniknie bo jest w Polsce od prawie 20 lat !!!! i wcale mnie nie zasmuciłeś bo wiem ile kosztuje "zwykłe" żelazko z wytwornicą pary bo własnie takowe mi się popsuło po długoletnim użytkowaniu
DO LESZA SKUPINA
dzięki Leszku każdy ma inny priorytet w życiu i dla każdego co innego jest ważne
DO PUZZLE 1
żelazko faktycznie super prasuje ,wreszcie np. jeansy prasuję obydwie nogawki na raz. poza tym np. koszule prasująć na poduszcze powietrznej wreszcie nie mają żadnych zagnieceń a prasowanie rękawa to czysta przyjemność ......ale któż to doceni jeśli nie kobieta.........
P.S
proszę już więcej bez złośliwych uwag bo i ja też w waszych zakupach bym znalazła wiele rzeczy które bym wyśmiała :twisted: :twisted:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.03.2007 15:50

aga i jacek napisał(a):

DO WOKA
guzik prawda to co piszesz widać jak często prasujesz i jak doceniasz pracę kobiety ew, żony jeśli takową posiadasz mój mąż stwierdził że warto zainwestować w to żelazko i że mi się należy ( sam stwierdził że teraz to i on będzie prasował) a tak poza tym to inni wywalają o wiele więcej kasy chociażby na fajki czy alkohol!!! firma nie zniknie bo jest w Polsce od prawie 20 lat !!!! i wcale mnie nie zasmuciłeś bo wiem ile kosztuje "zwykłe" żelazko z wytwornicą pary bo własnie takowe mi się popsuło po długoletnim użytkowaniu
DO LESZA SKUPINA
dzięki Leszku każdy ma inny priorytet w życiu i dla każdego co innego jest ważne
DO PUZZLE 1
żelazko faktycznie super prasuje ,wreszcie np. jeansy prasuję obydwie nogawki na raz. poza tym np. koszule prasująć na poduszcze powietrznej wreszcie nie mają żadnych zagnieceń a prasowanie rękawa to czysta przyjemność ......ale któż to doceni jeśli nie kobieta.........
P.S
proszę już więcej bez złośliwych uwag bo i ja też w waszych zakupach bym znalazła wiele rzeczy które bym wyśmiała :twisted: :twisted:

Dobrze prawisz :)

Ale:
- zakładając taki wątek na niniejszym forum spodziewałaś się, że inne kobiety (zajmujące sie domem) będa dyskutować z Toba o żelazku, prasowaniu, czy co?
- w życiu nie zdarzyło mi się prasowanie jeansów!
- koszule prasuję zwykłym żelazkiem za 2 stówki i tez nie mają prawa mieć żadnych zagnieceń :) - nie wiem - może to kwestia umiejętności i wprawy :)
- i jeżeli miałabym męża, który wspaniałomyślnie poparł by pomysł kupienia DLA MNIE takiego zelazka - zwolniłaby go z obowiązków męża :) Przeczytaj, co napisali niektórzy faceci: "my podniecamy sie aparatami fotograficznymi", niech kobiety cieszą się żelazkiem (w domyśle: i prasują nasze gacie) hehe Jassssne - dla nich aparaty, kamerki, gpsy i inne duperele idace w tysiace złotych, a dla kobiet - żelazko :) A co wtedy, gdy kobieta zechce swój aparat, kamerę i do tego takie wypasione żelazko? :D

Każdy kupuje to, co mu sie podoba. Tylko po co o tym pisać na forum, a potem się dziwić, że ludzie się nabijają?
Moze trzeba było napisać na forum uzytkowników AGD, albo forum kur domowych...
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 05.03.2007 15:54

Plumek napisał(a):
aga i jacek napisał(a):

DO WOKA
DO LESZA SKUPINA
DO PUZZLE 1
P.S

Dobrze prawisz :)

Ale:
- zakładając taki wątek na niniejszym forum spodziewałaś się, że inne kobiety (zajmujące sie domem) będa dyskutować z Toba o żelazku, prasowaniu, czy co?
- w życiu nie zdarzyło mi się prasowanie jeansów!
- koszule prasuję zwykłym żelazkiem za 2 stówki i tez nie mają prawa mieć żadnych zagnieceń :) - nie wiem - może to kwestia umiejętności i wprawy :)
- i jeżeli miałabym męża, który wspaniałomyślnie poparł by pomysł kupienia DLA MNIE takiego zelazka - zwolniłaby go z obowiązków męża :) Przeczytaj, co napisali niektórzy faceci: "my podniecamy sie aparatami fotograficznymi", niech kobiety cieszą się żelazkiem (w domyśle: i prasują nasze gacie) hehe Jassssne - dla nich aparaty, kamerki, gpsy i inne duperele idace w tysiace złotych, a dla kobiet - żelazko :) A co wtedy, gdy kobieta zechce swój aparat, kamerę i do tego takie wypasione żelazko? :D

Każdy kupuje to, co mu sie podoba. Tylko po co o tym pisać na forum, a potem się dziwić, że ludzie się nabijają?
Moze trzeba było napisać na forum uzytkowników AGD, albo forum kur domowych...

Zostawię to już bez komentarza............................
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.03.2007 15:56

Plumek napisał(a):...Przeczytaj, co napisali niektórzy faceci: "my podniecamy sie aparatami fotograficznymi", niech kobiety cieszą się żelazkiem (w domyśle: i prasują nasze gacie) hehe Jassssne - dla nich aparaty, kamerki, gpsy i inne duperele idace w tysiace złotych, a dla kobiet - żelazko :) A co wtedy, gdy kobieta zechce swój aparat, kamerę i do tego takie wypasione żelazko? :D
...

Niesprawiedliwa jesteś :cry:
Gdybym nie napisał o tym podniecaniu się aparatami i innymi duperelami nie zasłużyłbym na uszczypliwość :cry: Nie dopiszę nic więcej.......
Albo zresztą będę się dalej narażał :twisted:
Chodziło mi o to, że za Boga Jedynego nie wiedziałbym jak się takim, żelazkiem posługiwać i dlatego prasowanie zostawiam mojej żonie, natomiast (cały czas piszę na naszym przykładzie) Mojej żony nie interesuje czas 1/15 s i przysłona f/8 tudzież zoom 80 mm czy inne bardziej zaawansowane funkcje aparatu, który notabene ma tylko uprzyjemniać życie, a żelazko :?: również ma uprzyjemnić życie tylko to codzienne czyli w tym przypadku prasowanie. Dobrze, że kogoś stać powiedzieć do żony "zasługujesz na takie żelazko" Ogromny + dla niego. Dlaczego więc nie kupić takiego żelazka :?: pytam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.