Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kupiłam sobie......żelazko

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 06.03.2007 15:28

Maciek bez przesady.Tu nie chodzi o tolerancję.Przecież sobie luźno rozmawiamy na temat żelazka i po prostu każdy ma inne zdanie.
"Typowo Polskie" podejście wyglądałoby zupełnie inaczej.Pojawiłby się następujące głosy:
1.Skąd ona wzięła tyle kasy na żelazko?Na pewno ukradła.Skonfiskować żelazko.
2.Dlaczego ona ma takie drogie żelazko a inni mają tanie?Skonfiskować i wtedy bedzie sprawiedliwie.
3.Czy to żelazko nie było przypadkiem współpracownikiem SB ?
4.Czy to nie jest przypadkiem rodzina aresztowanego sędziego piłkarskiego Wita Żelazko ?

Generalnie więcej luzu :)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 06.03.2007 15:30

nie irytuj się tak, to przecież tylko opinie nikt nie ma jej za złe .ze sobie kupiła żelazko ani nikt jej nie zazdrości . koleżanki i koledzy na forum to przecież jedna wielka rodzina, czy nie tak ?????
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 06.03.2007 15:31

Dokładnie chłopie, wrzuć na luz ;)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.03.2007 15:47

Maciej napisał(a):Wątek typowo polski, smutno się robi jak się to wszystko czyta...
Dziewczyna cieszy się bo kupiła wymarzone żelazko a wszyscy mają ubaw.
Ok ja też nawet nie wiedziałem ze takie drogie żelaska istenieją ale za moją kase go nie kupiła wiec O CO CHODZI ????
Jeden kupuje wymarzoną alfę, drugi aparat fotograficzny za 5 tys (też można spytać po co ?), trzecia jedzie do SPA za kilka tysiaków a ktoś inny kupuje sobie żelasko za prawie 5 tys.
Co Was to do jasnej cholery obchodzi na co ktoś wydaje SWOJE pieniądze ???
Jeszcze dwa lata kaczyzmu, a słowo tolerancja w tym kraju istnieć chyba nie będzie.

I tu sie z Tobą całkowicie zgadzam. Mam nadzieję, że Agata (autorka postu) też razem z nami ma ubaw i śmieje się razem z nami. Broń Boże jakby było inaczej. Nie wolno. !!!!!
W innym poście jest zagorzała dyskusja na temat aparatów foto. Teraz tylko brakuje aby tam ktoś wszedł, ktoś komu jakiś tam aparat "wisi koło tyłka" i zacząłby pisac, wysmiewać, szydzić. Cała nadzieja w tym , że nikt tutaj nie jest obrażalski ( mam nadzieję). Co do żelazka, faktycznie sakramencko drogie jak na zelazko ale skoro Agata tak właśnie chciała. Wolno, każdemu wolno. Jeden jeździ mercedesem i zachwala nad niebiosa a inny ma jakieś tam automobil służący do przemieszczania się. Po jaką cholerę płacić za samochód np. 200 tys. skoro na to miejsce będzie miał 5 innych i całkiem dobrych, nowych z salonu ??? Kupi jednego i ile kasy zaoszczędzi.
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 06.03.2007 15:53

swoją drogą nieźle się rozwinął wątek żelazka :)

p.s. 4000 ? Za żelazko ? :) :) :) :) :) :) :)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 06.03.2007 15:56

Jedni żartują a inni koleżance Agacie feministyczne wykłady nt kur domowych robią, jak dla mnie żartem to nie było...
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 06.03.2007 16:05

Maciej napisał(a):Co Was to do jasnej cholery obchodzi na co ktoś wydaje SWOJE pieniądze ???

Nic nas nie obchodzi do cholery:Ale jak już ktoś stworzył taki temat to temat stał się sprawą ogólnoforumową ba może wyjdzie za ramy tego forum i stanie się sprawą ogólnonarodową.D I co jaj sobie nie można robić już w tym kraju? Widzę ,że kolega chce wprowadzić zero tolerancji dla jajcarzy. :twisted:
A ty co byś wolał ? żelazko i kanciki na dżinsach czy 70 skrzynek piwa i niewyprasowane dżinsy? :wink:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 06.03.2007 16:15

Ja tez mam żelazko. :) Ma na imie...... :wink: no nie powiem,bo duzo kobiet takie chciałoby mnieć :lol: :wink: a nieraz to bywa niemozliwe. :cry:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 06.03.2007 16:16

Powoli Maciej wyrasta nam na obrońcę uciśnionych "kur domowych", posiadających żelazko za 4000 zł :mrgreen:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 06.03.2007 17:22

moondek napisał(a):Powoli Maciej wyrasta nam na obrońcę uciśnionych "kur domowych", posiadających żelazko za 4000 zł :mrgreen:

Maciej jest bardzo miły , niech tak zostanie :) i ma racje . :!:

petris

Ja moim postem zażartowałam, :evil: nie znosze prasować. :evil:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 06.03.2007 17:27

Maciej napisał(a):Wątek typowo polski, smutno się robi jak się to wszystko czyta...
Dziewczyna cieszy się bo kupiła wymarzone żelazko a wszyscy mają ubaw.
Ok ja też nawet nie wiedziałem ze takie drogie żelaska istenieją ale za moją kase go nie kupiła wiec O CO CHODZI ????
Jeden kupuje wymarzoną alfę, drugi aparat fotograficzny za 5 tys (też można spytać po co ?), trzecia jedzie do SPA za kilka tysiaków a ktoś inny kupuje sobie żelasko za prawie 5 tys.
Co Was to do jasnej cholery obchodzi na co ktoś wydaje SWOJE pieniądze ???
Jeszcze dwa lata kaczyzmu, a słowo tolerancja w tym kraju istnieć chyba nie będzie.

Zgadzam się :)

Ale dziewczyna napisała, a reszta pisze, co o tym myśli. Też w ramach tolerancji :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2007 17:30

Janusz Bajcer napisał(a):
szaki17 napisał(a):A nie było latającej miotły ,bo i sama pozamiata a jeszcze na wakacje można na niej śmignąć. :wink:

Jest :wink:

Obrazek

Dobre :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.03.2007 18:00

aga i jacek napisał(a):No własnie jakiś czas temu mi się popsuło a że miałam je z podstawą tzn. z bazą parową to raczej nie chciałam mieć innego .No i poszliśmy do sklepu zobaczyć jakie są i po ile .No i trafilismy na prezentację żelazka z deską i z bazą parą w jednym. No i sobie kupiłam ,na raty rzecz jasna bo cena ....hm.....zdeczka kosmicza ( jakby coś to mogę ją podać )ale nie o tym tu mowa. Czy ktoś ma?? Nazywa się Laurastar i jest produkcji szwajcarskiej. Dodam tylko że mój mąż się nawet zachwycił tym cudeńkiem i stwiedził że przecież to taka cięzka praca to mi się należy takie cudo.
Mogę tylko dodać że wreszcie jeansy mam doprasowane - a prasuję teraz obydwie nogawki naraz!! a koszule...teraz..mały myk i już wyprasowane na poduszce powietrznej...tak tak na poduszce.......No więc jak? Ma ktoś z was czy nie??

Kto sieje wiatr, zbiera burze - kto powoduje kataklizm, naraża się na jego skutki.

:idea:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 06.03.2007 18:15

petris napisał(a):Maciej jest bardzo miły , niech tak zostanie :) i ma racje . :!:

Nawet mi przez myśl nie przeszło, że nie jest miły, w końcu my Warszawiaki i Poznaniaki darzymy się wielkim "uczuciem" (ze wskazaniem na "uczucia" Poznaniaków do nas Krawaciarzy) ;) Nie no, żartuję oczywiście teraz :) Ja przynajmniej na bok odkładam tego typu animozje, bo tu na forum jesteśmy jedną wielką rodziną :)
A czy w temacie żelazka Maciej ma rację? Hmmm... myślę, że wystarczyło lekkie przymrużenie oka w tym przypadku, trochę luzu i w ogóle nie byłoby całej tej dyskusji ;)
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 06.03.2007 18:57

Szczerze mówiąc to nie chce mi się czytać całego wątku, a nie sledziłem go od poczatku, ale zafascynowało mnie jedno.

aga i jacek prasujesz dżinsy!!??

Nigdy nie zrozumiem kobiet :)

Za Twoje hiper-super żelazko miałbym nowy aparat, to ja wolę męczyc się z koszulami, a dżinsy prasować na zadku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.