Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kupiłam sobie......żelazko

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 07.03.2007 12:05

ŻELAZKOWYM SKRYTOŻERCOM MÓWI STANOWCZE-NIE !!!!
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 07.03.2007 19:20

chesjowisz napisał(a):wciąga mnie ten temat :wink:
Nie wszystkie zalety tego żelazka za 4500 Aga nam ujawniła :wink:
i tak m.in
1.ma specjalną przystawkę i na odwróconym żelazku można smażyć placki lub przypiekać kotlety,jak się założy odbojnice to można i usmażyć jajecznicę
2.żelazko może też służyć jako błyskawiczny czajnik wlewamy do zraszacza wodę i w 5 sekund zagotowana woda
3.może służyć jako parzydło na espresso,jest też dodatkowa rurka z boku na mleczko żeby zrobić piankę
4.w samochodzie specjalny uchwyt pod fotelem ,włączamy do gniazdka zapalniczki i podgrzewa nam fotel
Także myślę ,że nawet Agent 007 ma takie żelazko i MC Gywer też.
Myślę też ,że powinno się ono być na wysposażeniu każdego cromaniaka udającego się na trudną wyprawę do cro.Obowiązkowo . :wink:

Chesjowisz teraz widzę, że ja za tego Forda to słono przepłaciłem. :lol: :lol:
usycham_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) usycham_ » 07.03.2007 19:25

A ja 8) Prosze o "za" i "przeciw" w kwestii karty kredytowej Citibanku :idea:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 07.03.2007 20:09

usycham_ napisał(a):A ja 8) Prosze o "za" i "przeciw" w kwestii karty kredytowej Citibanku :idea:

W tej kwestii nie ma żadnych za ,pisze przecież ,że kredytowa :wink:
Opłata roczna i inne trele morele :D Ale opłaci ci się jeśli byś kupił na nią te ekstra żelazko co w temacie.Masz same przyjemności ,które przewyższają procenty i odsetki od tego kredytu 4500zł. :wink:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 07.03.2007 22:00

chesjowisz napisał(a):Masz same przyjemności ,które przewyższają procenty i odsetki od tego kredytu 4500zł. :wink:

Bezcenne ;)
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 07.03.2007 22:00

A wracając do Citibanku, poszukaj Ty lepiej czegoś innego. Sam Citibank to nieudacznicy, którzy nie potrafią zrobić niczego dla kogoś, kto przez 5 lat był ich klientem (mówię tu oczywiście o sobie). Mają beznadziejne oprocentowanie na wszystkim. Raz chciałem wziąć u nich kredyt (10 tys. zł), dostałem "rewelacyjne" warunki. Poszedłem do pierwszego lepszego PKO i dostałem z buta o wiele lepszą ofertę! To samo się tyczy oprocentowania karty kredytowej. Dopiero jak ich postraszysz, że chcesz zrezygnować z karty, bo dostałeś gdzieś lepsze warunki, to łaskawie obniżają Ci oprocentowanie... Generalnie przyznają kartę kredytową na tzw. "kartę rowerową", żeby złapać frajera. Nie daj Bóg nie spłacisz karty w terminie, to raz że dostajesz po d... największym oprocentowaniem, a dwa- jak się jeszcze spóźnisz ze "spłatą minimum", to Ci dowalą karę. Kedyś miałem zadłużenie 6,- zł (słownie sześć złotych). Była to kwota ubezpieczenia miesięcznego karty na wypadek próby wyłudzenia pieniędzy z karty. Zapomniałem o spłacie tego zadłużenia w terminie, zostałem obciążony karą 64,- zł! Nieźle, no nie? :) Nie będę Ci opisywał, ile mnie to zdrowia i nerwów kosztowało, żeby anulowali karę.
Na szczęście pogoniłem ich w końcu w diabły, nie mam już u nich konta, zrezygnowałem z karty kredytowej i poprosiłem ich, żeby przestali przetwarzać moje dane osobowe i nie wydzwaniali do mnie z nowymi ofertami, bo mam ich gdzieś. Są takimi nieudacznikami, że nie potrafią nawet tego zrobić, żeby nie wydzwaniać...
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 08.03.2007 08:42

moondek napisał(a):
chesjowisz napisał(a):Masz same przyjemności ,które przewyższają procenty i odsetki od tego kredytu 4500zł. :wink:

Bezcenne ;)

nie mam praktycznie odsetek spłacam "żywą gotówkę" ale jak?? to moja słodka tajemnica........ :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.03.2007 08:44

Hehehe to żadna tajemnica :lool: kredyt 0% ja tak brałem rowery ;). Po co wywalać gotówkę od razu skoro można sobie to rozłożyć na mniej bolesne kawałki jak zapłaci się tyle samo :?: ;)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 08.03.2007 08:47

Popieram Leszka poco wywalać gotówkę , 8) 8) 8) 8) 8) 8) jak można to rozłożyć sobie na małe raty.
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 08.03.2007 13:26

no właśnie po co....... :wink: i dlatego się zdecydowaliśmy ( to jeden z powodów)
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 08.03.2007 15:01

aga i jacek napisał(a):no właśnie po co....... :wink: i dlatego się zdecydowaliśmy ( to jeden z powodów)

Jaki bank???
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 08.03.2007 17:04

nie pamiętam ale raty mam w promocji i jeszcze rabat dostałam ........
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 08.03.2007 23:11

aga i jacek napisał(a):nie pamiętam ale raty mam w promocji i jeszcze rabat dostałam ........

Agnieszka ... miałaś się cieszyć i nic już nie pisać.
ps. naprawdę w to wierzysz ???????? przepraszam ,że tak napisałem ale to juz mnie wyprowadziło z ... fotela. Widziałaś kiedyś aby biznes świadomie stracił. Stracić masz TY. !!!!!
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 09.03.2007 09:46

cieszę się mimo wszystko i nic na tym nie straciłam................ :evil: i już naprawdę zakończmy ten wątek
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 09.03.2007 15:58

Aga jeszcze raz gratuluję
żelazka, męża...
i tematu...
Żelazko stało się przebojem marca 2007 - ponad 2400 odwiedzin.
Czuć wiosnę...ludziska się obudzili :D :D :D

A jak chcesz... wiesz co ...to daj adres maila na GG
Jar
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.