.png)
takitam napisał(a):Mam prośbę o inf. będę wjeżdzał do Chorwacji w nocy, z Węgier, to przejście w Leteny/Gor...., czy kupię tam w nocy kuny, czy kupić sobie w kraju. Pytam bo widzęże w Krakowie kantory drą kasę za Kuny aż strach 48-50 zł. za 100 kun!?

.png)
takitam napisał(a):Mam prośbę o inf. będę wjeżdzał do Chorwacji w nocy, z Węgier, to przejście w Leteny/Gor...., czy kupię tam w nocy kuny, czy kupić sobie w kraju. Pytam bo widzęże w Krakowie kantory drą kasę za Kuny aż strach 48-50 zł. za 100 kun!?
.png)
.png)
Kynio napisał(a):czesci naszych rodakow nie przekonasz. Oni sie nawet nie zbliza do bankomatu za granica. Sama mysl ich przeraza.
.png)

.png)
F-uncia napisał(a):A ja mam pytanie o granicę słowensko - chorwacką. Zamierzałam wziąc trochę euro na drogę a potem wypłacać z bankomatów. Pytanie, czy od granicy do autostrady można w jakims sensownym (łatwo widocznym - zeby nie szukac) miejscu wymienić euro na kuny albo wypłacić kuny z bankomatu?
F-uncia napisał(a):A ja mam pytanie o granicę słowensko - chorwacką. Zamierzałam wziąc trochę euro na drogę a potem wypłacać z bankomatów. Pytanie, czy od granicy do autostrady można w jakims sensownym (łatwo widocznym - zeby nie szukac) miejscu wymienić euro na kuny albo wypłacić kuny z bankomatu? Najlepiej by było gdzieś przy granicy, żeby być już spokojnym, że jak coś się stanie to mam gotówkę.
Pierwszy raz jedziemy, więc obawy na razie mimo wszystko duże
Acha, w dzień raczej będziemy tamtędy jechać.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi