Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kuny na granicy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 19.05.2009 21:30

Piotrek_B napisał(a):Tak wybierałem kuny z tego bankomatu - mam taką zasadę, że nie wypowiadam się na 100 % jak czegoś nie wiem bo mógłbym kogoś wprowadzić w błąd :wink:
Ta interaktywna wyszukiwarka na stronie banku, którą podlinkowałeś coś nie działa.
Wejdź na strone główną wpisz w wyszukiwarkę po prawej: "BANKOMATI" kliknij na "LOKACIJE BANKOMATA" i masz czarno na białym (a raczej na szarym): Goričan - Granični prijelaz

dziękuje bardzo za info, troszkę zmyliłem się mapką , owszem pisze Granični prijelaz ale patrząc na mapkę nie wygląda to jakby była granica.
Bogatszy o jeszcze jedną przydatną informacje przy planowaniu podrózy, jeszcze raz Ci dziękuje.
Obrazek
luk_ufo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 22.05.2009 12:59

Piotrek_B napisał(a):
Wiki2001 napisał(a):Bankomatów nie widziałam,.....

Jak mówisz o granicy Letenye/Gorican to bankomat na przejściu granicznym (po stronie HR) jest od.....2006 roku ;-)
Należy do Zagrebacka Banka czyli np. dla posiadaczy konta w PeKaO S.A. jest bezprowizyjny

możecie określić czy te bankomaty mają oznaczenia baku "Zagrebacka Banka", tak żeby przypadkiem nie pobrać kaski z innego.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 22.05.2009 13:07

nie wiem jak dawno tamtędy jechaliście ale ja przekraczałem to przejscie daw razy na przełomie kwietnia i maja br. węgrzy dociągnęli do granicy autostradę i samo przejscie na stronę chorwacką jest w nowym miejscu, tam gdzie łączą się autostrady. to które było jeszcze w zeszłym roku, gdzie był pensionat po stronie węgierskiej a po chorwackiej z pięć kantorów, knajpka i bankomat służy już teraz tylko ciężarówkom. obawiam się ze na nowym przejsiu nie ma bankomatu, choc nie jestem pewien bo nie szukałem. ale tam w sumie to nic nie ma..
Ostatnio edytowano 22.05.2009 15:20 przez mich, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2009 13:55

luk_ufo napisał(a):....możecie określić czy te bankomaty mają oznaczenia baku "Zagrebacka Banka", tak żeby przypadkiem nie pobrać kaski z innego.

A widziałeś gdzieś bankomaty z cyklu "no name" :?: :lol:
anka ryznar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka ryznar » 23.05.2009 06:11

mich napisał(a):nie wiem jak dawno tamtędy jechaliście ale ja przekraczałem to przejscie daw razy na przełomie kwietnia i maja br. węgrzy dociągnęli do granicy autostradę i samo przejscie na stronę chorwacką jest w nowym miejscu, tam gdzie łączą się autostrady. to które było jeszcze w zeszłym roku, gdzie był pensionat po stronie węgierskiej a po chorwackiej z pięć kantorów, knajpka i bankomat służy już teraz tylko ciężarówkom. obawiam się ze na nowym przejsiu nie ma bankomatu, choc nie jestem pewien bo nie szukałem. ale tam w sumie to nic nie ma..

To mamy jasność,wszystkie nasze obserwacje z ubiegłego sezonu są nieaktualne-dzięki :idea:
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 25.05.2009 09:23

-jaki obecnie kurs wymiany w chorwacji Złoty=kuna?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2009 10:54

Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 30.05.2009 20:44

Kurcze, to gdzie teraz kuny kupić ? Nowe przejście w Gorican pozbawione infrastruktury.. Pamiętacie za Goricanem czy daleko jakaś stacja jest ? No i czy ma kantor/bankomat ?
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 30.05.2009 20:50

Crokuski napisał(a):Kurcze, to gdzie teraz kuny kupić ? Nowe przejście w Gorican pozbawione infrastruktury.. Pamiętacie za Goricanem czy daleko jakaś stacja jest ? No i czy ma kantor/bankomat ?

chyba kilka stron wcześniej jest wyszukiwarka bankomatów, opcja wg mapy
poszperaj w tym topiku
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 30.05.2009 21:03

Wg wyszukiwarki jesteśmy w dupie... nie widzę bankomatu na autostradzie...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2009 21:20

Crokuski napisał(a):Wg wyszukiwarki jesteśmy w dupie... nie widzę bankomatu na autostradzie...

A na serio jest sens siać panike ?
Przecież to nowe przejście nie jest oddalone od starego (gdzie jest i bankomat i bank i stacja paliw) więcej jak 1,5 km.
Jaki to problem na węźle zjechać na te kilkaset metrów w bok, załatwić co trzeba i wrócic na autostradę.
Masz poniżej mapkę - zaznaczyłem Ci jak przebiega nowa trasa bo GoogleEarth jeszcze jej "nie widzi"
Obrazek
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 30.05.2009 21:30

Piotrek, Mich w tym wątku http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=229 ... c&start=15 pisze, że tam osobowym już nie wjedziesz...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2009 21:45

Nic nie zaszkodzi spróbować. Mich pisze o blokadzie ze strony Letenye.
Wegrzy bardzo często są bardziej papiescy :wink:
Na chorwackim węźle będzie widać czy można skręcić w prawo.
A jakby Chorwaci zablokowali wjazd osobówkami to też nie ma problemu jak ktoś chce kuny to ok. 8 km od Gorican jest miasteczko Sv. Kriż-Zovko i tam jest i bankomat (Zagrebacka Banka) i stacja paliw (z LPG)
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 30.05.2009 22:05

Niby tak, ale to już trzeba zjechać z autostrady. No nic trzeba poczekać na raporty z pola walki :-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2009 07:44

Crokuski napisał(a):Niby tak, ale to już trzeba zjechać z autostrady....

zjechanie w bok 500-600 metrów w jedną i w drugą strone rozwali Ci cały plan podróży :?: :lol: :lol: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone