Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kuny na granicy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 31.05.2009 10:27

Pytanie o bankomaty w Mursko Srecisce, ewentualnie w Cakovcu.

W zeszłym roku widziałem jakiś niedaleko przejścia granicznego, ale z niego nie korzystałem. Wymieniłem trochę euro w pobliskim kantorze, później się okazało, że po beznadziejnym kursie.
Śledząc posty na forum, wydaje mi się, iż najkorzystniej będzie w tym roku wybrać kuny ze ściany.
Mam konto w PKO BP. Czy korzystali Państwo z bankomatów w tych miejscowościach, z możliwie niską prowizją.
Dodam, że mm konto w PKO BP.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 31.05.2009 12:21

po przejechaniu na chorwacką stronę nowego przejscia autostrada dochodzi do nitki autostrady prowadzącej od starego, nie ma węzła, po prostu nitki się schodzą. ponieważ nocowałem w letenje i nie wiedziałem o zmianie z ronda które znacie pojechałem na stare przejscie, tam celnik/policjant mnie cofnął tłumacząc jak dojechac na nowe. w moim odczuciu nie ma jak dostać się na stare od strony chorwackiej bez zjechania z autostrady i wjechania na nią w stronę przeciwną. szkoda, to było fajne przejscie i miejsce gdzie po raz pierwszy dotknąłem chorwackiej ziemi...
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 31.05.2009 12:50

Mazur napisał(a):Pytanie o bankomaty w Mursko Srecisce, ewentualnie w Cakovcu.

W zeszłym roku widziałem jakiś niedaleko przejścia granicznego, ale z niego nie korzystałem. Wymieniłem trochę euro w pobliskim kantorze, później się okazało, że po beznadziejnym kursie.
Śledząc posty na forum, wydaje mi się, iż najkorzystniej będzie w tym roku wybrać kuny ze ściany.
Mam konto w PKO BP. Czy korzystali Państwo z bankomatów w tych miejscowościach, z możliwie niską prowizją.
Dodam, że mm konto w PKO BP.

Tak ja zawsze wybieram ze ściany kuny na przejściu w Mursko Sredisce. zaraz za szlabanem po lewej stronie jest bank.A prowizja to chyba koło 12 zł za 1000 kn
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2009 21:27

Crokuski napisał(a):Kurcze, to gdzie teraz kuny kupić ? Nowe przejście w Gorican pozbawione infrastruktury.. Pamiętacie za Goricanem czy daleko jakaś stacja jest ? No i czy ma kantor/bankomat ?

Crokuski masz prezent.......czyli problem z głowy:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23247&highlight= :lol: :wink:
Pozdrav
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 31.05.2009 21:36

Dzięki. Piękny prezent na dzień dziecka ;-) czy tam coś.
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 01.06.2009 11:32

a może pozostać w doma będzie lepiej ... :lol: :lol: :lol:
kurcze gorzej jak dzieci pięcioletnie i tak jak by w Polsce nie było kantorów i nie szło sobie kupić na drogę trochę kun ...
po prostu śmiać mi się chce z takich panikarzy :lol: :lol: :lol:
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 01.06.2009 12:45

Oj Partner też myślałem tak jak Ty jak miałem 18 lat.
Opcje są dwie:
1. Albo masz 18 lat
2. Albo zbyt duże piętno wywarła na Tobie nazwa miejscowości w której mieszkasz.
Sory, czasami chce mi się śmiać z takich bohaterów :-) :-) :-)
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 02.06.2009 12:48

Nie no jasne, zalać forum panicznymi wpiskami w temacie gdzie kupić kuny ... to jest wg. Ciebie OK ...
A mnie się tylko chce śmiać z tej paniki :lol: :lol: :lol:
Gdyby to były czasy w których zaczynałem zwiedzać byłą Jugosławię, gdzie trzeba było starać się o przydział Dinarów, wkładkę paszportową albo paszport, to bym coś takiego rozumiał, ale widzę, że im większa "wolność" im większy dostęp do wiadomości tym gorzej z moimi rodakami się dzieje.
Po prostu czytając takie panikarskie teksty żałość człowieka ogarnia ...
Dali ludziom paszporty do domu, waluty skolko godno na ile każdego jest stać, to teraz problem sobie ludzie robią z miejsca jej zakupu.
Uważasz, że jest to super OK i że jest to powód do rozpaczy...
Życzę dobrego samopoczucia podczas poszukiwań kun ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i znalezienia dobrego przewodnika co byś się nie zagubił na szlakach ;)
Acha, szkoda i to wielka, że wieku nie da się cofnąć do 18-ki :?
ale pewnie dzięki temu nie żre mnie panika ...
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone