1-09 wróciłem i uważam że branie Kun czy Euro nie ma sensu
napisał(a) partner » 06.09.2008 13:49
Płatności Kartą Kuna = 0,47 zł. Kantor=0,57 zł. € = 3,35 - 3,36 Okres od 17-08 do 31-08 (płatności plastikiem w A, I, SLO, HR)
Warto jedynie zabrać ze sobą na drogę ze sto do dwustu kun a resztę z 50 Euro w gotówce a reszta kartą.
Co do niedowiarków w plastik to dziwię się że tacy wogóle jadą za granicę... Co do wymiany na Kuny, to zabrakło mi w knajpie, a właściwie to nie zauważyłem, że nie mam już Kun i bez problemu zapłaciłem w Euro po kursie 7,25 za EUR. Miejscowość Rovija.
Tak więc na drogę coś trzeba mieć, chociażby po to by za kibel zapłacić, a następnie plastik.
Śmiać mi się chce jak czytam o panice że jakaś prowizja, przewalutowanie czy grosz więcej lub mniej ... Ludziska a ile wy tego kupujecie by się szczypać o kurs waluty? Wymieniacie tysiące zł? Pochodzę z "Polskiej Szkocji" - wielkopolska, ale takiego podejścia nie mam jak co niektórzy na forum. Ile tak naprawdę zaoszczędzicie na tych przelicznikach? 50 zł? Tyle to 3/4 wyborowej kosztuje w Chorwacji, więc co najwyżej jedna flaszka mniej...
Pozdrawiam i życzę niektórym więcej umiarkowania w tym chorym liczeniu groszy....
WAKACJE MAJĄ BYĆ PRZYJEMNOŚCIĄ !!!