napisał(a) Adrian34 » 20.07.2007 16:01
adriada napisał(a):Dlaczego wyspa? Tam drzemie dalmacenski duch i... mniej ludzi jednak

Czytając ten kawałek normalnie się wzruszyłem ;]
To prawda ,że wyspy Dalmacji są w porównaniu z wybrzeżem kontynentu znacznie piękniejsze (do tego czyściejsza woda , raz spędzałem wakacje i trafiliśmy na piękną zatokę obok Trogiru <śr. Dalmacja> niestety woda nie zachwycała czystością ...) Podczas pobytu w tym miejscu postanowiłem namówić rodziców na krótki wyjazd na wyspę Hvar. Woda w porównaniu z zatoką przy której mieszkaliśmy była "sto razy" piękniejsza , do tego ten zapach lawendy , ufff co za wspomnienia

. Słowo "Sto razy" nie wyrazi całych uczuć i podniecenia

jakiego doznałem podpływając już do wyspy Hvar promem. Patrząc na tą turkusowo-błękitną wodę czułem się jak na Bahamach!! Szkoda, że zapomniałem wziąć sprzętu do nurkowania .Byłem załamany wiedząc ,że klapa z nurkowania :'[ (ciągle wspominam tą przykrą chwile) ale co zrobić za 17 dni znowu DO CHORWACJI , JUPPPPI !!!!!!!!!! Tym razem niczego nie zapomne ! ;]
Co do innych wysep , poza KOCHANYM HVAREM , byłem na Pagu , ale tam widoki przypominały mi raczej Xieżycowe klimaty(pustynia;]) .
Wiec preferuje Hvar.
[/b]
Ostatnio edytowano 20.07.2007 16:21 przez
Adrian34, łącznie edytowano 1 raz