Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto był w Hiszpanii na poszukiwaniu delfinów i wielorybów?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 22.02.2011 10:51

Cześć,
czy ktoś z Was uczestniczył w rejsie, którego celem była obserwacja orek, delfinów, wielorybów?

Chodzi mi konkretnie o Andaluzję (Tarifę) i o wrażenia.

Ceny są prawie zaporowe, ale wrażenia niezapomniane, zapewne no i - czego się nie robi dla dzieci ...

Zerknijcie sobie na taką stronkę, np: http://www.whalewatchtarifa.net/

Ja byłem 5 lat temu na wielorybach na Teneryfie. Polecem.

Pozdrawiam, Krystof
marlon35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon35 » 22.02.2011 11:50

Podpisuję się pod tym poleceniem.
Byłem na Teneryfe 4 lata temu i mam niezapomniane wrażenia, delfiny pływały na wyciągnięcie ręki z katamaranu.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 22.02.2011 11:57

no w sumie to ja też 4 lata temu, a nie pięć ;@)

a co do obserwacji, to do praktyków mam niszowe pytanie ...

- są dwa typy rejsów - na delfiny + wieloryby (2 godziny)
- na orki (3 godziny)

no i pytanie laika brzmi, "czy delfiny i wieloryby zawierają się w orkach, czy podąża się każdorazowo do innych miejsc i wówczas - alby rybki, albo pipki"

pozdrov, Krystof
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 26.02.2011 10:54

Miałem przyjemność w styczniu br.ogladać te wspaniałe zwierzęta na Teneryfie.Grupa greenwali-ok 200 osobników ma tam swój "matecznik"-szyprowie z turystycznych statków doskonale wiedzą kiedy i gdzie płynie stado.Delfiny żeruja głównie wokół sieci hodowli łososia.
Widoki przepiękne-zwierzeta w naturze. :lol:
Niestety-orek nie dane mi było ogladać-podobno nie ma ich w tym okresie.Pozostał Loro Park-show orek był świetny.
Pozdrav.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 02.03.2011 22:15

Moja lepsza połówka też była na takim rejsie na Teneryfie jak ja dymałem z buta na wulkan :) Wiem, to nie kontynentalna Hiszpania... Niedługo będę wrzucał relację z fotami.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone