napisał(a) gusia-s » 09.04.2018 13:54
anksma napisał(a):Myślałam o Premenaturze żeby tam osiąść. Poza tym i tak chce podzielić 2 tygodnie w różnych miejscach. Tzn tydzień np. Premantura i drugi tydzień inna część Istrii.

o Premanturze mam kiepską opinię jak na wakacyjną miejscówkę. Ani tam super plaż nie uświadczysz ani spokoju ani ładnego miasteczka na wieczorne spacerki. Linia brzegowa zajęta przez kempingi, a ta wolna w znacznej odległości od zabudowań miasteczka i brzydka - skały. Zatłoczone do granic możliwości plażyczki Kamenjaka gdzie musisz w dodatku zapłacić za wjazd - z bita za daleko od miasta.
Ja akurat mieszkałam na kempingu więc morze miałam w zasięgu kilku kroków z łagodną plażą. Na kwaterę w życiu bym tam nie pojechała. Kemping wybierałam właśnie pod kątem bliskości Kamenjaka gdyż chcieliśmy popływać kajakiem. Skwituję, że nie było warto tym się kierować przy wyborze miejscówki - zarówno od strony morza jak i lądu Kamenjak nas rozczarował głównie ilością ludzi.
Jak chcesz podzielić pobyt to wybierz sobie tydzień na wschodnim i tydzień na zachodnim brzegu.