Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.04.2010 21:17

andykan napisał(a):Zakrzywienie czasoprzestrzeni?
Inny wymiar?

Ty czasami dobrze kombinujesz,ale jeszcze się troszeczkę wysil. :wink:
Biker_HR
Cromaniak

Postnapisał(a) Biker_HR » 18.04.2010 21:19

Dozvolite dragi forumasi da Vam jos jednom izrazim moje zaljenje, sad na kraju ove tragedije, nakon pogreba!

Hrvatski predsjednik (komunist) Josipovic radije je odabrao posjet Jasenovcu, gdje je uzivao u aplauzu svojih ideoloskih istomisljenika, a vulkanska prasina i zatvoreni aerodromi samo su mu posluzili kao alibi za njegov sramotni nedolazak u Krakow.

Velika sramota, gaf i diplomatski skandal za Hrvatsku! Oprostite nam Poljaci zbog ove sramote! :oops:
andykan
Odkrywca

Postnapisał(a) andykan » 18.04.2010 21:22

Napisał:
"Ciekawe, czy chowanie prezydentów na Wawelu, oczywiście tych po 1989r., stanie się tradycją? Czy w imię jedności będzie tam miejsce dla Wałęsy, Jaruzelskiego, Kwaśniewskiego?
Wybierając Wawel stworzono precedens. Czy wystarczy woli i determinacji, żeby tam pochować następnych? Jeśli tak, będzie to oznaczać dobry kierunek, ciągłość i pojednanie. Jeśli nie, będzie kolejną osią podziałów politycznych. Niestety obawiam się, że będzie na tym tle konflikt, właściwie to już jest. Znowu będą lepsi i gorsi.... więksi i mniejsi patrioci... prawdziwi Polacy i mniej prawdziwi...
Niestety pochówek na Wawelu będzie miał takie konsekwencje."

................
Bolek i Wolski obok Lecha Kaczyńskiego i Józefa męża 4 żon (jedna dziwnie umarła) agenta wywiadu japońskiego i podobno kilku innych. Wydaje mi sie , że Kaczyński nie powinien był tam spocząc.
Ostatnio edytowano 18.04.2010 21:24 przez andykan, łącznie edytowano 1 raz
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 18.04.2010 21:24

andykan napisał(a):Bolek i Wolski obok Lecha Kaczyńskiego i Józefa męża 4 żon (jedna dziwnie umarła) agenta wywiadu japońskiego i podobno kilku innych. Wydaje mi sie , że Kaczyński nie powinien był tam spocząc.

A mówiłem, że będzie się działo.... ?
andykan
Odkrywca

Postnapisał(a) andykan » 18.04.2010 21:26

Tomasz W napisał(a):
andykan napisał(a):Bolek i Wolski obok Lecha Kaczyńskiego i Józefa męża 4 żon (jedna dziwnie umarła) agenta wywiadu japońskiego i podobno kilku innych. Wydaje mi sie , że Kaczyński nie powinien był tam spocząc.

A mówiłem, że będzie się działo.... ?

Mówiłes? nie pamiętam panie 00 ..
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.04.2010 21:26

Jacynty
Cromaniak

Postnapisał(a) Jacynty » 18.04.2010 21:38

Prezydent Republiki Czeskiej Vaclav Klaus, który przybył do Krakowa na pogrzeb prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego żony Marii, wyraził zdziwienie z powodu nieobecności pewnych polityków, w tym unijnych.

"Zrozumiałbym, że nie przyjechał kanadyjski premier czy gubernator generalny Australii..., lecz to, że nie przyjadą niektórzy Europejczycy, że nikt nie przyjedzie z Brukseli, to jest dla mnie niewybaczalne "- powiedział Klaus Czeskiemu Radiu.

świetnie Pan to ujął Panie Prezydencie ,zawsze wiedziałem że Czesi to prawdziwi przyjaciele.
andykan
Odkrywca

Postnapisał(a) andykan » 18.04.2010 21:39

Pierwszą moją reakcją 10 kwietnia była...złośc. Nie żał , rozpacz . Złośc, że cos takiego przydarzyło sie nam - POLAKOM. Jakkolwiek na to nie patrzec to jest to głupie i niedorzeczne. Nie powinno było sie zdarzyc.
Kto za to odpowiada?
Ten kto przygotowuje wizyty!!!
Ten kto je zabezpiecza !!!
Śmierc tych ludzi upokarza nas Polaków.
Jeśli śmierc tylu ludzi ma byc kamieniem węgielnym przyjaźni z Rosją to....
Resztę sobie niech każdy dopowie.
Pozdrawiam
(Przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony)
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 18.04.2010 21:47

Piękna była ceremonia i piękne przemówienie wygłosił pan Śniadek. Ludzie bardzo długo bili mu brawo.
Polacy znów zatęsknili za wartościami, za patriotyzmem i jednością.
A to, że gdzieś tam na wsi ludzie stali poda sklepem i się nie przejmowali.. no i co .. u mnie na podwórku też dzieciaki bawiły się w piłkę i radośnie sobie kwiliły.. a młodzież paliła papierochy..

Co do miejsca pochówku.
Nie ujmując nic Warszawie.. jednak Mariacki i Wawel to jak najbardziej stosowne miejsca do tak uroczystej międzynarodowej ceremonii żałobnej.

Wzruszyła mnie determinacja Sakaszwilego... dotarł
Nie wiem czy czytaliście, ale w Tbilisi Lecha Kaczyńskiego uważają za wielkiego bohatera, który jako jeden z nielicznych nie bał się wyraźnie pokazać swój brak akceptacji wobec agresji rosyjskiej i chcą nazwać jedną z ulic jego imieniem!

Z co do Rosji ... bym był bardziej ostrożny.
Fajnie byłoby się pojednać z Rosja, ale czy można zaufać krajowi, który nadal prowadzi zaborczą politykę wobec Czeczenii, gdzie rosyjscy żołnierze bestialsko traktują ludność cywilną, z krajem, który, nie mogąc się pogodzić z utratą wpływów w byłych krajach ZSRR (np. "Gruzji lub jej części Abchazji) posuwa się do zbrojnej agresji, ginie ludność cywilna, ludzie tracą domy i dobytki... krajowi, za którego poparciem odbywają się krwawe rozruchy w Kirgizji, gdzie znów giną ludzie itp itd..
Jak takiemu krajowi zaufać?
Nie jestem rusofobem, lecz sowietofobem, a oni niestety wciąż jeszcze nie odżegnali się od poprzedniego systemu.. ot choćby sam półkownik KGB pan premier Putin...
Byłbym bardzo ostrożny z tym "pojednaniem".
Pojednanie pojmowane, jako włażenie w dupę.. bo są więksi i mocniejsi.. nie będzie niestety pojednaniem lecz uleganiem mocniejszemu...
Nie wiem czy oni są gotowi zmienić swoją politykę zagraniczną tak, by dało się z nimi "pojednać".
Może zacznijmy od tego, że będziemy starać się prowadzić stosunki dobrosąsiedzkie, z wzajemnym poszanowaniem i na zasadach równości...
bez uzależniania od źródeł energii...itp.
Ale do tej dyskusji warto by założyć odrębny wątek... jednakże... czy warto?
się zapytuję.. może warto...
:?
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 18.04.2010 21:52

Jacynty napisał(a):[lecz to, że nie przyjadą niektórzy Europejczycy, że nikt nie przyjedzie z Brukseli, to jest dla mnie niewybaczalne "- powiedział Klaus Czeskiemu Radiu..

Dla mnie to nic dziwnego... hm.. a czy niewybaczalne.. nie wiem..
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2010 21:56

janniko napisał(a):Piękna była ceremonia i piękne przemówienie wygłosił pan Śniadek. Ludzie bardzo długo bili mu brawo.

:?

No!!!
Wprawdzie nie wiadomo,czy tylko wygłosił czy również sam napisał ,w każdym bądź razie ,ukochany wasz felietonista już zdążył wysunąć go jako kandydata na Prezydenta RP ;)
http://rafalziemkiewicz.salon24.pl/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.04.2010 22:11

gego
Cromaniak

Postnapisał(a) gego » 18.04.2010 22:15

gego
Cromaniak

Postnapisał(a) gego » 18.04.2010 22:20

no, można powiedzieć też prorocze :cry:
ante_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ante_ » 18.04.2010 22:22

[quote="Biker_HR"]Dozvolite dragi forumasi da Vam jos jednom izrazim moje zaljenje, sad na kraju ove tragedije, nakon pogreba!

Hrvatski predsjednik [color=darkred](komunist)[/color] Josipovic radije je odabrao posjet Jasenovcu, gdje je uzivao u aplauzu svojih ideoloskih istomisljenika, a vulkanska prasina i zatvoreni aerodromi samo su mu posluzili kao alibi za njegov sramotni nedolazak u Krakow.

Velika sramota, gaf i diplomatski skandal za Hrvatsku! Oprostite nam Poljaci zbog ove sramote! :oops:[/quote]

Sramota brale,sramota.

Jebo ja svim komunjarama mater.Eto toliko od mene.

Inače ide ti sada dobar film na HRT1.Katynska šuma.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone