Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2010 11:11

Miałem wcześniej zastrzeżenia (do sposobu wypowiedzi w tym wątku) do Janniko. Czasami emocje są większe niż powinny i tak się działo. Teraz jednak człowiek się zreflektował, wyciszył, pisze o faktach, spostrzeżeniach, a nie zieje złością. Ja to doceniam mimo różnic między nami.
Życzę tego również Tobie Turan :!: To, że ciągle wynajdujesz w archiwum kolejne "rewelacje", myślę nie uwiarygadnia wypowiedzi. Sprawia tylko, że formacja polityczna, której zaciekle bronisz jest właśnie w taki sposób postrzegana.
Brawo Hepik za kontrartykuły i opinie.

Wiele osób z forum zna mnie osobiście i wiedzą, że jestem zdecydowanie apolityczny (dla niektórych aż za bardzo :wink: ), dlatego moją opcją są LUDZIE a nie PARTIE, zatem nie próbuj określać mnie Turan PO-wcem, przedstawicielem środowiska Gazety czy TVN-u, bo to z definicji nie trafione. Po prostu na spokojnie, np. w przyszłym tygodniu przeczytaj swoje wypowiedzi i pomyśl. Jeśli dalej będzie to dla Ciebie OK, to tym gorzej... :?

Na koniec miałem dodać, że doceniam gest Miedwiediewa o przylocie na uroczystości...ale mam wątpliwości.... czy znowu usłyszę w odpowiedzi, że to wyrachowane i nieszczere....albo jeszcze gorsze epitety :roll: :?:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.04.2010 11:28

slapol napisał(a):... czy znowu usłyszę w odpowiedzi, że to wyrachowane i nieszczere....

Jeżeli nawet, to pewnie później.
Dziś wszyscy jesteśmy tylko statystami, i my i politycy i nawet prezydenci mocarstw.
Główne role dzisiejszego dnia przeznaczone są dla kogoś innego.

I niech tak zostanie.

[*]
grot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grot » 18.04.2010 11:57

Ot taki mały mistyczny prezencik od niebios.. icon_smile.gif

Tak wszystko jest mistyczne. Gdyby padało to można powiedzieć, że nawet niebiosa płaczą, jak jest słońce to też mistyka. Widać w Polsce tak już musi być.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.04.2010 12:16

grot napisał(a):... Gdyby padało to można powiedzieć, że nawet niebiosa płaczą...

:wink: :wink: :wink:
Dokładnie tak...
Ale moje odczucia mocno opierają na przemożnej miłości do słońca i upału... i szczerej głębokiej "nienawiści" co deszczu i zimna... :)
Dla mnie mogłoby być 364 dni w roku słonecznych i upalnych .. no i 1 dla tych co lubią deszczowe "wytchnienie"... żeby nie było, że egoistą jestem..
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 18.04.2010 12:34

janniko napisał(a):A tymczasem, w mieści niesamowity spokój. Ludzie z flagami, część odświętnie ubrana, całymi rodzinami zmierzają spokojnie w stronę Rynku i Grodzkiej.
Mnóstwo młodzieży...

Potwierdzam wyżej napisane słowa, ..... mnóstwo młodzieży z flagami, kwiatami - to bardzo optymistyczne na przyszłość.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.04.2010 13:07

krakuscity napisał(a):... mnóstwo młodzieży z flagami, kwiatami - to bardzo optymistyczne na przyszłość.

Bardzo miło zaskakuje pewna "ekumeniczność" i poświęcenie tej młodzieży.
Było dokładnie tak, jak wspominali w przytaczanym przeze mnie jakiś czas temu artykule
- harcerze, bez różnicy, a którego związku, razem pełnili służbę.
Chłopaki ze Strzelca, którzy również, z własnej chęci, przyłączyli się
do opieki nad ludźmi stojącymi w kolejce do Pałacu,
opowiadają, jak te dzieciaki wracały na trzy-cztery godziny do domów,
przespać się, przeprać mundur i już biegły z powrotem.
Zresztą, ci ze Strzelca, to też dzieciaki ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2010 13:55

"Nakon Kaczynskog Kaczynski?"
Niech nas Chorwaci nie straszą ;)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.04.2010 16:41

slapol napisał(a):...Wiele osób z forum zna mnie osobiście i wiedzą, że jestem zdecydowanie apolityczny....

Nie denerwuj się.
Ja np. właśnie wróciłem ze wsi. Pogoda ładna, kolarze jakiś trening sobie zrobili (kilka grup), samochodów na drodze za dużo jak na niedzielę niehandlową. Przed sklepami wiejskimi ludzie sobie piwo piją, ktoś tam grilla rozpalił.... luz i odpoczynek.
Można przemyśleć, nabrać dystansu do przekazu medialnego. Oddzielić plew od ziarna.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.04.2010 18:48

slapol napisał(a):Miałem wcześniej zastrzeżenia (do sposobu wypowiedzi w tym wątku) do Janniko.
Życzę tego również Tobie Turan :!:
Brawo Hepik za kontrartykuły i opinie.

Wiele osób z forum zna mnie osobiście i wiedzą, że jestem zdecydowanie apolityczny

Startujesz w nowych wyborach? :D Tego chwali tego gani. :DDobry pan.
Też tu głopoty pisałeś mimo apolityczności.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 18.04.2010 19:06

slapol napisał(a):...Na koniec miałem dodać, że doceniam gest Miedwiediewa o przylocie na uroczystości...ale mam wątpliwości.... czy znowu usłyszę w odpowiedzi, że to wyrachowane i nieszczere....albo jeszcze gorsze epitety :roll: :?:

Nie tylko Ty Slapol doceniasz gest Miedwiediewa. Mam nadzieję, że na gestach się nie skończy i doczekamy się przełomu z obu stron.
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 18.04.2010 19:26

P. prezydent pochowany.
Dziś był bardzo patriotyczny dzień dla wszystkich Polaków.

Osobiście jestem zdania -Nie na Wawelu- lecz stało się...

Dziś Polacy stanęli na wysokości
na jak długo?...

Co prawda przy pochówku było parę niedociągnięć, niby wielkie ceremoniały - wszystko zgodne z protokołem ale...
No nic, był to żywioł...

Wieczny odpoczynek racz im dać Panie...

[*]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.04.2010 19:32

Tomasz W napisał(a):
slapol napisał(a):...Na koniec miałem dodać, że doceniam gest Miedwiediewa o przylocie na uroczystości...ale mam wątpliwości.... czy znowu usłyszę w odpowiedzi, że to wyrachowane i nieszczere....albo jeszcze gorsze epitety :roll: :?:

Nie tylko Ty Slapol doceniasz gest Miedwiediewa. Mam nadzieję, że na gestach się nie skończy i doczekamy się przełomu z obu stron.

Szczere, szczere. Rosja tak samo się "dusi" tym Katyniem jak My.
Czeka tylko na stosowną okazję i miejmy nadzieję, że jak nikt nic nie popsuje to będzie to szło w dobrym kierunku.

Byłoby może już "po" ale z naszej strony był mur i rusofob. Zaczęło się w 2005 r. Polityka wschodnia była torpedowana przez jednego gościa a Rosja, państwo niemałe, więc miała swój punkt widzenia. Tak bywa jak się spotka dwóch uparciuchów.
(nie są to tylko moje słowa, tego pełno w sieci).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone