Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziomek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ziomek » 14.04.2010 11:10

co to znaczy znać człowieka w przypadku osoby publicznej
to chyba jej czyny ,zachowanie które widzimy to co nam przekazują pozostaje w pamięci a tu zawsze widziałam buntownika z zaciętą miną
być może tak wygląda patriotyzm :?:
Jestem zwykłym prostm człowiekiem i wiem że nie mnie dyskutować na wazne tematy :cry:
Ale czy pozostałe osoby leciały na wycieczkę krajoznawczą czy w tym samym celu co Prezydent :?:
nie zginął tak jak żołnierze w obronie Ojczyzny którzy mieli śmierć wpisaną w życiorys tylko w skutek czyjegoś błędu :twisted:
A tam gdzie spocznie niech mu ziemia lekką będzie....
armar
Cromaniak

Postnapisał(a) armar » 14.04.2010 11:27

Arek napisał(a):Żałoby nie ogłoszono, Prezydent Chorwacji Ivo Josipović wyraził najgłębsze ubolewanie z powodu tragedii. Kondolencje złożyła też Jadranka Kosor premier Chorwacji

A Serbia ogłosiła żałobę na czwartek http://www.e-novine.com/srbija/vesti/36 ... vanje.html
Ostatnio edytowano 14.04.2010 11:34 przez armar, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 14.04.2010 11:30

Woka a co mają ludzie kościoła do osoby Prezydenta :?: Mieszasz tak jak to robił TVN i cała reszta zgrai skupiona w ITI a teraz niby w wielkiej żałobie są pogrążeni.

Prezydenta na urząd wybrał Naród :!: i czy Ci się to podoba czy nie był również Twoim Prezydentem podobnie jak czerwony Kwach był przez 2 kadencje moim. Utożsamiać nikt Ci się nie każe, jednak decyzjom podjętym musisz się podporządkować albo wyjechać na Madagaskar, ale nie zapominaj,że Zulu-Gula też nie będzie robił tego co Ty mu zagrasz do momentu w którym to Ty będziesz władny decyzje podejmować (możesz spróbować bo mają prezydenta tymczasowego) :wink:

Co do
Skoro już wieś podkarpacka tam mówi, to jest niedobrze
to przypomniała mi się taka anegdota :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2010 11:31

maciek1956 napisał(a):Czytam i słucham, a to Słowacy, A to Czesi, Rosjanie, UE...cały czas ktoś ogłasza dzień/dni żałoby, śle pisma i słowa z kondolencjami---chyba mi gdzieś umknęła wiadomość o reakcji naszej ukochanej Chorwacji

Bocian i Kjedi--brawo za rozsądne słowa

Dniem żałoby narodowej w RH będzie dzień pogrzebu prezydenciej pary RP (podobnie jak i w wielu innych krajach europejskich).
armar
Cromaniak

Postnapisał(a) armar » 14.04.2010 11:34

Dzieki pani Kasiu za sprostowanie zaraz poprawie swojego posta
Lelule1971
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lelule1971 » 14.04.2010 11:38

Tak się zastanawiam, co by się musiało stać abyście się przestali ciągle zastanawiać, kto ogłosił żałobę a kto nie, czy spoczną tu czy może tam? Czy ktoś jest godny lub niegodny? Ileż w tym oceny tych ludzi, którzy zginęli w tragicznych okolicznościach a miejsce ich tragedii niemal dymi..., ale co tam, język przecież swędzi i trzeba nim napierdalać na "lewo i prawo". Czym się różnicie od tego pisowca, który przeprasza Rosjan za nieprzemyślane słowa? Jednak prawdą jest zdanie, że gdzie dwóch Polaków tam trzy opinie. Myślałem, że chociaż wobec takiej katastrofy zamilkniecie - niestety głupia jest nadzieja moja...
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.04.2010 11:39

Dziękuję Kasiu, wszystko znowu dzięki Tobie jest jasne :)
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 14.04.2010 11:53

Kasiu, czy to potwierdzona informacja ??
Przeszukałem chorwackie portale jutarnji.hr, 24sata,hr, vecernji.hr, slabodnadalmacija.hr i tylko na tej ostatniej znalazłem wzmiankę o żałobie w Serbii. O Chorwacji ani słowa.
donia2
Odkrywca

Postnapisał(a) donia2 » 14.04.2010 11:56

woka napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Żeby oceniać człowieka trzeba go najpierw znać.
Sprowadzić do parteru powiadasz - trzeba było sprowadzić...

Znałem z mediów i to mi wystarczy. ...................

Sprowadzic do patreru ..... nie te progi. Dla mnie nie do osiagnięcia, za wysokie.

Tak myślałem. Ze znałeś człowieka z opinii a fe: Lisa, Palikota, Morozowskiego, Sekielskiego i ludzi podobnego pokroju. Gdzież oni teraz są ? Nie ma ich ?
A ja znałem człowieka, (czytaj Pana Prezydenta) bo z nim kiedyś rozmawiałem i uściskałem mu rękę. Zresztą w życiu rozmawiałem z kilkoma osobami, a którzy teraz byli na pokładzie. Wszystkich szkoda wszystkich rozumiesz. :cry: :cry:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 14.04.2010 11:57

Jestem wdzięczny Chorwatom i Serbom też.. tym bardziej, że te narody wiedzą dobrze czym jest cierpienie spowodowane konfliktami i czym jest wybaczenie i jak ono jest trudne.
Dzięki.

Woka... skąd w tobie tyle nienawiści?
I czym tak bardzo zawinił ci Lech Kaczyński?
Co, jako prezydent zrobił aż tak złego?
Bo ja ci mogę wyliczyć, co zrobił dobrego, jako patriota gorąco kochający swoją ojczyznę.
Mogę ci też dokładnie powiedzieć co złego zrobił dla Polski A. Kwaśniewski (jako prezydent) i co zrobiło okropnego SLD i co złego mają zamiar zrobić ugrupowanie, które prowadzą do uzależnienia Polski od innych krajów (surowce) i do utraty przez nasz kraj suwerenności, nie mówiąc już o tym, do czego może doprowadzić naruszenie rezerw państwowych.
.. ale nie czasu i miejsce tu ku temu...

A wracając do pary Prezydenckiej.
Czym aż ci tak bardzo zawinili?
I skąd ten pomysł, że to J. Kaczyński doprowadził do tego, że jego brat został prezydentem? Jak to uzasadnisz?
Czy chcesz powiedzieć, że premiera Kaczyński sfabrykował (niczym Janukowiycz czy Begerowa) wybory, że zakupił ileś tam głosów?

Zastanów się co piszesz ... chyba że w d.. masz Polskę i patriotyzm!

Nie musisz kochać PIS-owskiego programu, ale dla Prezydenta szacunek wypadało by mieć!

Gdy Kwach był prezydentem (choć pijaczyna i komuch), to i tak go broniłem w obliczy chamskich ataków niektórych klerykałów i moherów!
pozdro
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2010 12:02

Arek napisał(a):Kasiu, czy to potwierdzona informacja ??
Przeszukałem chorwackie portale jutarnji.hr, 24sata,hr, vecernji.hr, slabodnadalmacija.hr i tylko na tej ostatniej znalazłem wzmiankę o żałobie w Serbii. O Chorwacji ani słowa.

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... 04aef09225

http://www.057info.hr/vijesti/2010-04-1 ... an-pogreba

Dopiero wczoraj wyznaczono w Pl datę pogrzebu... zatem na oficjalną i potwierdzoną wiadomość trzeba poczekać do dzisiejszego wieczora, albo nawet dnia jutrzejszego....
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 14.04.2010 12:04

Rysio napisał(a):Woka a co mają ludzie kościoła do osoby Prezydenta :?:

Już wyjaśnam ( myślałem, że to jest jasne).
Otóż jak były wybory, to kościół katolicki w kraju ( może i poza granicami też), sugerował na mszy na kogo ludziska mają głosować. Jak zagłosują inaczej to będzie grzech.
Zaiste, demokratyczne to wybory. Rysio, ..wybacz ale ja mam inne pojęcie demokracji.
Do tej pory kościół katolicki rządzi (bez cydzysłów) dużą grupą ludzi.
To taka partia kościelna. Nieformalna ale znacząca właśnie poprzez działania kościoła.
Dziwnym jest, że Ty, zwolennik PiS-u nie jesteś światły czyim człowiekiem był Śp. były Prezydent L. Kaczyński.

Jak jest w tym wzgledzie, np. we Włoszech ?( siedziba bądź co bądź Papieża) Wyjaśniam- tam kosciół, w życiu codziennym w ogóle się nie liczy. Nie ma większego poważania. Tam ksiądz jest w kościele , polityką się nie zajmuje ponieważ ludzie by ich na "taczkach" natychmiast wywieżli.

( nie krzycz .... mam ksiedza misjonarza w rodzinie. Kuzyn. Wiedza własna i tzw. pierwszej ręki).

ps. ktoś powiedział: skoro już tak kościół chce "wyróżnić" swego wiernego to śwątynia w Licheniu jest w sam raz.
Myślę, ze to byłby bardzo dobry pomysł. Nikt by nie protestował.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 14.04.2010 12:05

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):....

Dzięki za info :)
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 14.04.2010 12:17

janniko napisał(a):Woka... skąd w tobie tyle nienawiści?

Tego się obawiałem najbardziej. :oops:

Nie mam żadnej ale to żadnej nienawiści. Do nikogo, a tym bardziej do L. Kaczyńskiego.

Ja tutaj tylko ( owszem, robię to celowo) :oops: zabieram głos w nadziei ,że zaczniemy mówić normalnie, sprawiedliwie.
Polskim zwyczajem (może nie tylko polskim) jest obłuda i dwulicowość.
Podobnie jak inni, wnerwia mnie TV i inne media.
Teraz jaki to był cacy. Skończy się okres żałoby- będą skakać do gardła.
Przeciwko upiekszaniu prawdy i rzeczywistości - protestuję.
Dopominam sie o przywołanie pamieci innych tragicznie zmarłych. To mnie boli najbardziej. Tyle ludzi a mówimy o jednej osobie.
Bardzo nieładnie.
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 14.04.2010 12:26

janniko napisał(a): Czy chcesz powiedzieć, że premiera Kaczyński sfabrykował (niczym Janukowiycz czy Begerowa) wybory, że zakupił ileś tam głosów?

Może z tym handlowaniem głosami to nie najlepszy argument.
A z kim to jak nie z Bergerową handlował poseł Lipiński?
Coś pamięć jest krótka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone