Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacky z DG
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky z DG » 13.04.2010 21:58

turan napisał(a):Janusz, a jak tam Twój zegar odlicający Prezydentowi Kaczyńskiemu czas - coś ostatnio zapominasz nam go zapodać...

może nie tyle co sympatyczny Janusz ale stowarzyszenie sponsorujące ów czasomierz ...
jacky z DG
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky z DG » 13.04.2010 22:02

woka napisał(a):Pozwolę sobie wyrazić moją opinię.
5.
To nie decyzja "rodziny", to decyzja brata czyli J.Kaczyńskiego.
Faceta należy leczyć na oddziale. Chory z nienawiści.

naprawdę, naprawdę - współczuję Admiralicji...
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.04.2010 22:06

jacky z DG napisał(a):
turan napisał(a):Janusz, a jak tam Twój zegar odlicający Prezydentowi Kaczyńskiemu czas - coś ostatnio zapominasz nam go zapodać...

może nie tyle co sympatyczny Janusz ale stowarzyszenie sponsorujące ów czasomierz ...

jacky mam pytanie ? masz mózg?po mojemu masz nasrane w łebie mimo
podeszlego wieku,albo masz problemy jak hepik
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2010 22:10

Jak słusznie zauważył Jacky, zegar był nie mój.

Zapodawać nie zapomniałem, tylko tragiczna historia, której nie przewidział autor zegara go zdezaktualizowała.
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 13.04.2010 22:21

Świat niezależnych mediów płacze, popyt na cebulę ostatnio w Warszawie oszalał.
TVN zużył już chyba z kilka ton...
Wiedzą w co inwestują - publika tego teraz oczekuje - Narodowe Rekolekcje polactwu co jakiś czas są potrzebne.

Najpierw parę lat nieustannego szczucia, polactwo ładnie urobione - wie gdzie Salon, Demokracja, Wolność, Postęp i Europa a gdzie dyktatura, zaścianek, ciemnota, katole, wstyd i ksenofobia...

Ale nagle narodowy dramat, polactwo może poczuć sie winne, że dało się "wkręcić" w narodowy show p.t.: "I Ty Możesz Napluć Na Małego Prezydenta".

Biznes też płacze po narodowym dramacie:

"Media Skok, wydawca miesięcznika "Gazeta Bankowa" wysłał do klientów ofertę handlową, zachęcając do wykupienia miejsca na nekrologi i kondolencje w okolicznościowym wydaniu specjalnym związanym z katastrofą samolotu prezydenckiego - informuje Presserwis.

Ofertę skierowano do wielu instytucji, firm z sektora bankowości, ubezpieczeń i finansów - "Nie wyobrażamy sobie, żeby w wydawnictwie zabrakło również pożegnania z Państwa strony" napisano.

W przesłanej do klientów ofercie wyraźnie zaznaczono, że koszt opublikowania kondolencji na całej stronie to 5950 zł, a na połowie - 3300 zł - informuje Presserwis."

AMEN
Jolanda
Cromaniak

Postnapisał(a) Jolanda » 13.04.2010 22:23

Powiem tak,chyba komuś zależało na TYM aby" DOLAC OLIWY DO OGNIA" ...........no i udało sie,ludzie już coraz bardziej krytykują tą decyzję o miejscu pochówku..... [ nie ja decyduję ],ale nie zgadzam się na Wawel jako miejsce spoczynku.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2010 22:42

Zapytam nie skromnie, co się stało, że w Niedzielę nie wolno było wyrażać swoich opinii na temat Pana Prezydenta i blokowano konta, a we wtorek, mimo trwającej żałoby narodowej, dawaj huzia na Józia?
Jolanda
Cromaniak

Postnapisał(a) Jolanda » 13.04.2010 22:48

Serce w pasy napisał(a):Zapytam nie skromnie, co się stało, że w Niedzielę nie wolno było wyrażać swoich opinii na temat Pana Prezydenta i blokowano konta, a we wtorek, mimo trwającej żałoby narodowej, dawaj huzia na Józia?
Nie o żałobę tu chodzi.. i nie o Pana Prezydenta........tylko o naród który wiecznie skłócony ze sobą a teraz to już,ech co ja ci będę gadac przeciez sam chyba widzisz co sie dzieje.
petris
Cromaniak

Postnapisał(a) petris » 13.04.2010 23:04

Boże!! jak mi wstyd , a wydawało mi sie,że na FORUM Cro-pl są ludzie myślący.Ale nie,teraz wiem skąd się bierze piekielko polskie.Jestem od urodzenia bardzo tolerancyjna,ale jak czytam wypowiedzi na tym kiedyś bardzo sympatycznym Forum.To....., kiedyś były bardzo dobre przysłowia. że od" wołu wymaga się tylko mięsa."
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 13.04.2010 23:20

To , że ktoś ma inne poglądy niż Ty nie znaczy , że jest głupi lub jak to określiłaś "niemyślący". Zanim napiszesz kolejną wypowiedź musisz opanować emocje i nauczyć się szanowania odmiennych poglądów drugiego człowieka.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2010 04:35

Plusy pochówku na Wawelu:

1.Wniebowzięty elektorat i wyznawcy IV RP

2.Rozwiązane problemy logistyczne-na pogrzebie mają być Obama,Miedwiediew i setka innych przywódców -przetrenowane podczas niedawnych obchodów Solidarności-wzgórze Wawelskie tylko dla vipów

Siłą rzeczy-zwykli ludzi pod wgórzem albo i na drugim brzegu Wisły.
Nie grozi wzniesienie okrzyku Santo subito ,co sie mogło by zdarzyć w Warszawie.

3.Obudzenie z amoku i histerii całego niechetnego Kaczyńskim elektoratu.
Na czerwcowe wybory jak znalazł-start Jarosława prawdopodobny a była groźba,że na fali współczucia jego szanse mogły mocno wzrosnąć.

Minus:

Szansa na spokój i porozumienie społeczeństwa pękły jak bańka mydlana.
Politykom też bedzie łatwiej sie pokłócić ;)

Reasumując-Jarosław dał sie wpuścić w maliny.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 14.04.2010 06:06

hepik napisał(a):Reasumując-Jarosław dał sie wpuścić w maliny.

Nie sądzę. To krwawa bestia i moim zdaniem ma poważne odchylenia od normy.
Najgorsze jest to, że jak spłeczeństwo będzie bierne to ten osobnik faktycznie swego dopnie. Jedna osoba a tak miesza całym narodem. :!:
Pomysł na Wawel, faktycznie może być "samobójem" ale kto później odważy sie wyprowadzać trumnę z Wawelu ????
Z drugiej strony .... może i dobrze. Bedziemy wiedziec na jakich zasadach ongis chowano w tym miejscu. Że spoczywać tam nie nie musi być zaszczyt. Wawel schodzi "na psy".
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 14.04.2010 06:14

Serce w pasy napisał(a):Zapytam nie skromnie, co się stało, że w Niedzielę nie wolno było wyrażać swoich opinii na temat Pana Prezydenta i blokowano konta, a we wtorek, mimo trwającej żałoby narodowej, dawaj huzia na Józia?

Proste.
U niektórych emocje się popłątały. Może byli w kościele (niedziela) i ksiądz coś nakazał. :wink:
Błądzić ludzka rzecz, ale jest już normalnie i to budujące.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 14.04.2010 06:29

Czy na Wawelu?
Nie wiem - to "mój" pierwszy taki prezydent...i wypadek.

Ciszej nad tą trumną :!:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.04.2010 06:32

Żałoba Narodowa - JAK ją przeżywać?

Premier i media nawołują od odpowiednich zachowań podczas tygodnia żałoby.
Ale nikt nie mówi o tym jak powinny wyglądać te odpowiednie zachowania.
Co nam wolno, a co nie?

Rozumiem, że zabaw hucznych nie urządzać, ale co z codziennością?
Wyjściem do pubu, do kina, na zakupy do centrów handlowych?
Co z zaplanowanymi wycieczkami, choćby szkolnymi, z turystami, którzy przebywają w Polsce? Ja nie wstydzę się przyznać i szczerze się przyznaję, że nie wiem jakie zachowania są dopuszczalne, a jakie nie?
Gdzie wypada wychodzić? co będzie zamknięte, a co otwarte?
Nie wiem. Po prostu nie wiem.
(...)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone