Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.04.2010 09:51

Artur Górski przeprasza za swój wywiad.

"Przez waszą gazetę, proszę rosyjski rząd o wybaczenie za obwinienie go o przyczynienie się do śmierci naszego prezydenta i całej polskiej delegacji" (...)

"Proszę mnie zrozumieć. Dawałem ten wywiad kilka godzin po informacji o tragedii. Wtedy byłem w głębokim szoku. Wywiadu udzieliłem w drodze do miejsca tragedii, gdy jechaliśmy pociągiem do smoleńska, przez terytorium Białorusi. Żadnych szczegółów awarii jeszcze nie znaliśmy. Tylko jedno - prezydencki samolot "101" rozbił się. I wszystko, co powiedziałem dziennikarzom, było pod wpływem emocji"

... a milczenie jest złotem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.04.2010 10:08

JacYamaha napisał(a):
Jak widać - brawo jasiu...

a tak konkretnie??? :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2010 10:12

weldon napisał(a):Artur Górski przeprasza za swój wywiad.

"Przez waszą gazetę, proszę rosyjski rząd o wybaczenie za obwinienie go o przyczynienie się do śmierci naszego prezydenta i całej polskiej delegacji" (...)

"Proszę mnie zrozumieć. Dawałem ten wywiad kilka godzin po informacji o tragedii. Wtedy byłem w głębokim szoku. Wywiadu udzieliłem w drodze do miejsca tragedii, gdy jechaliśmy pociągiem do smoleńska, przez terytorium Białorusi. Żadnych szczegółów awarii jeszcze nie znaliśmy. Tylko jedno - prezydencki samolot "101" rozbił się. I wszystko, co powiedziałem dziennikarzom, było pod wpływem emocji"

... a milczenie jest złotem.

Górski to jest ten ciołek co powiedział w sejmie po wyborze Baracka Obamy na prezydenta USA, że to "koniec cywilizacji białego człowieka"
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.04.2010 10:18

Serce w pasy napisał(a):Górski to jest ten ciołek...

Zawsze któryś "ciołek" powinien być pierwszy.
Zaraz się może więcej zbierze, a może wszyscy się opamiętają?

Ot, czemu nie?. Pomarzyć można ...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 14.04.2010 10:21

Serce w pasy napisał(a):Górski to jest ten .... "

Tak, to ten "znakomity" mówca... Namiastkę jego talentu oddają Wikicytaty
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2010 10:21

weldon napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Górski to jest ten ciołek...

Zawsze któryś "ciołek" powinien być pierwszy.
Zaraz się może więcej zbierze, a może wszyscy się opamiętają?

Ot, czemu nie?. Pomarzyć można ...

Nie łudziłbym się, ale pomarzyć można....
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 14.04.2010 10:27

Arek napisał(a):
janniko napisał(a): tragedia ta nie do końca była li tylko przypadkiem losowym.

Jakaś spiskowa teoria...

Być może, ale to nie moje, ani nawet polskie pomysły... to informacje z niezależnej prasy rosyjskiej...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 14.04.2010 10:35

Rysio ..... tylko nie mów że z woli narodu. Już pisałem kto tak naprawdę wybrał ŚP. Prezydenta na urząd.

Po wtóre, ja tylko piszę swoje zdanie.
Oczywistym jest, że jak będziesz kupował samochód- mojej zgody nie musisz mieć ( chyba że będziesz chciał mieć jakąś podkładkę, to za wynagrodzeniem ..... . :wink:

Przed chwilą rozmawiałem z facetem. "....... panie, wszyscy huczą, to już przebrało miarkę ....... nawet moja mama (mama faceta, około 80 lat) jest tym zbulwersowana.

I teza przewrotna .. Cytuję:
" temu Kaczyńskiemu należałoby postawić (tak jak w USA) zarzut spowodowania śmierci pozostałych. To jego wina .... niemógł jechać wtedy jak był tam Putin ??? ...... zachciało mu się swoje gierki robić i masz ..... Panie, to był kawał s..... z mordercy bohatera chcą zrobić. "
( dla jasności, facet ze wsi (bizesmen budowlany). Skoro już wieś podkarpacka tam mówi, to jest niedobrze. Przecież to ludzie kościoła).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.04.2010 10:36

anakin napisał(a):
JacYamaha napisał(a):
Jak widać - brawo jasiu...

a tak konkretnie??? :?

Rysio napisał(a):Jak czytam dyskusję na temat miejsca pochówku to zaczynam uważać że za dużo demokracji mamy w kraju albo do niej nie dorośliśmy.

Woka, kiedy zrozumiesz że to nie Ty decydujesz gdzie zostanie pochowana para prezydencka Mają ogłosić referendum w tej sprawie bo Tobie coś się nie podoba Może jak będą kupować nowy samolot to Ciebie mają zapytać o model i kolor

I żeby nie było, że jestem za - nie również nie podoba mi się ta decyzja, ale została podjęta przez osoby władne ją podjąć i przyjąłem do wiadomości czy mi się to podoba czy nie. Nawijanie o tym w kółko na naszym forum nie ma jakiegokolwiek sensu a skutek może przynieść tylko jeden, że ludzie się pożrą, poobrażają a na koniec ktoś dostanie bana bo mu ciśnienie puści

Pójdziesz na następne wybory to dasz upust swoim racjom i tyle
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 14.04.2010 10:41

weldon napisał(a):Ja też faceta nie lubiłem, ale potrafię uszanować urząd Głowy Państwa.

To się różnimy.
Rozumiem Twoje zdanie, ale ja nigdy nie oceniam po piastowanym urzędzie. Ja oceniam człowieka.
Na "urzędzie" mogą być osoby przypadkowe, różne, niezasłużone.
Powiem więcej, od osoby z "urzedu" wymagam więcej. Jak nie ma tego wiecej to potrafię ja sprowadzić do parteru. ( trudno, nawet wczoraj "Panią naczelnik" trafiło się. Mogła nie zaczynać.) :oops:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.04.2010 10:43

woka napisał(a):
weldon napisał(a):Ja też faceta nie lubiłem, ale potrafię uszanować urząd Głowy Państwa.

To się różnimy.
Rozumiem Twoje zdanie, ale ja nigdy nie oceniam po piastowanym urzędzie. Ja oceniam człowieka.
Na "urzędzie" mogą być osoby przypadkowe, różne, niezasłużone.
Powiem więcej, od osoby z "urzedu" wymagam więcej. Jak nie ma tego wiecej to potrafię ja sprowadzić do parteru. ( trudno, nawet wczoraj "Panią naczelnik" trafiło się. Mogła nie zaczynać.) :oops:

Żeby oceniać człowieka trzeba go najpierw znać.
Sprowadzić do parteru powiadasz - trzeba było sprowadzić...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 14.04.2010 10:56

JacYamaha napisał(a):Żeby oceniać człowieka trzeba go najpierw znać.
Sprowadzić do parteru powiadasz - trzeba było sprowadzić...

Znałem z mediów i to mi wystarczy. Oceniam oczywiście jako polityka i Prezydenta.
Prywatnie zapewne był poczciwą osobą. Prywatnie jest mo Go bardzo żal i współczuję rodzinie.

Sprowadzic do patreru ..... nie te progi. Dla mnie nie do osiagnięcia, za wysokie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.04.2010 10:58

Jak nam powiedział płk Zbigniew Rzepa, prokurator wojskowy (...) wykluczył wersję o tym, że prezydencki samolot podchodził do lądowania w Smoleńsku kilka razy. - Podejście było tylko jedno i od razu złe - zapewnił.
(...)
Prokurator powiedział nam też, że piloci przed samą katastrofą rozumieli, że się rozbiją. Przyznał, że końcówka zapisu na taśmie "była dramatyczna", ale nie chciał powiedzieć, czy pasażerowie wiedzieli, że maszyna uderzy o ziemię.

Co prawda nie znam człowieka, ale czemu nie miałbym mu wierzyć?

Źródło
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.04.2010 11:00

Czytam i słucham, a to Słowacy, A to Czesi, Rosjanie, UE...cały czas ktoś ogłasza dzień/dni żałoby, śle pisma i słowa z kondolencjami---chyba mi gdzieś umknęła wiadomość o reakcji naszej ukochanej Chorwacji

Bocian i Kjedi--brawo za rozsądne słowa
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 14.04.2010 11:07

maciek1956 napisał(a):chyba mi gdzieś umknęła wiadomość o reakcji naszej ukochanej Chorwacji

Żałoby nie ogłoszono, Prezydent Chorwacji Ivo Josipović wyraził najgłębsze ubolewanie z powodu tragedii. Kondolencje złożyła też Jadranka Kosor premier Chorwacji

Tu więcej
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone