Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.04.2010 06:20

janniko napisał(a):PS
dziś prokurator gen. WP stający na czele komisji badającej przyczyny katastrofy podał 4 wiarygodne hipotezy, które są rozpatrywane:
- niesprawność maszyny (raczej wykluczone.. ale.. )
- błąd pilotów (raczej wykluczone. )
- złe warunki techniczne lotniska (wielce prawdopodobne)
- atak terrorystyczny (bez komentarzy)

wiadomość tę między innymi podało prorządowe radio Tok Fm
:?

Chyba pan prokurator umie w necie się poruszać - sensacje z pierwszych trzech dni po katastrofie...jeszcze niech sie nauczy czytać różne fora ze zrozumiemiem i będzie "fachowcem"
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.04.2010 07:25

janniko napisał(a):
Darmar napisał(a):Powiem i powtórze sie... spieprzajcie dziady!!!!!!!! obym nigdy już nie musiał sluchac tego pierdzielenia.Koniec klonów.

Jakiś kryzys?!

Z takim "kryzysem" jest chyba wielu.

Kaczyński ma duże szanse aby zostać Prezydentem. Nie chcę krakać ale kto wie ...... kampania idzie w stronę socjotechniki ( "ofiary" katyńskie, córka śp. Lecha,..... do merytorycznej kampani nawet się nie kwapią).

Teraz wyobraź sobie, że Jarosław jest Prezydentem.
Główne co będzie robił to "umacniał" kościół, zw. zaw. Solidarność. Niby rzecz normalna- musi splacić dług.
Ja się pytam .... a gdzie resztę społeczeństwa :?: Podobnie pytałem zaraz po katastrofie jak podawali: Prezydent z małżonką zginął ...jakby tylko Oni zginęłi. Reszta czyli 94 osoby to dane statystyczne. Świństwo do potegi super "N".

Teraz, na użytek kampani milczy a jak będzie zabierał głos to będzie ważył słowa. Po wyborach ...... lepiej nie mysleć.
Czym więcej myślę tym bardziej mam ochotę postapić wedle sposobu braci i ....... spieprzaj dziadu.

Mogę zagłosować na PiS nawet z całą rodziną, znajomymi, znajomymi znajomych ale niech Kaczyński "spieprza".
Wyobraź sobie, że Kaczyńscy są pracownikami jakiejś firmy.
................. przecież każdy właściciel, szef, dyrektor .... wywaliłby ich z zakładu na "zbity pysk" ( ja, w jednej sekundzie). Jakbyś Ty był szefem firmy ...chciałbyś mieć takiego pracownika :?: Polityka im życie uratowała.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 30.04.2010 09:01

woka napisał(a): Polityka im życie uratowała.

Zwłaszcza Lechowi...

Zaiste woka, jesteś GENIUSZEM KARPAT... no może Podkarpacia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 20:44

Łże jak ...Waszczykowski?:wink:

"Prezydent nie zaprasza na pokład. Myśmy zaprosili osoby do delegacji "

Witold Waszczykowski, zastępca szefa BBN. "

"Z racji sprawowania przez Pana funkcji dowódcy Marynarki Wojennej Rzeczpospolitej Polskiej zapraszam w skład delegacji udającej się samolotem specjalnym do Katynia"

Władysław Stasiak
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 02.05.2010 21:12

hepik napisał(a):Łże jak ...Waszczykowski?:wink:

"Prezydent nie zaprasza na pokład. Myśmy zaprosili osoby do delegacji "

Witold Waszczykowski, zastępca szefa BBN. "

"Z racji sprawowania przez Pana funkcji dowódcy Marynarki Wojennej Rzeczpospolitej Polskiej zapraszam w skład delegacji udającej się samolotem specjalnym do Katynia"

Władysław Stasiak

To co, bo nie rozumiem, delegacja miała się udać na rowerach specjalnych, czy może furmankami specjalnymi?

Prezydent wraz z osobami towarzyszącymi zwykle podróżuje samolotami specjalnymi.
Czy to będzie jeden samolot specjalny, czy dwa lub w ogóle nie będzie samolotu lecz furmanki specjalne, to już może nie koniecznie zależy od prezydenta.
Pamiętam, że nie tak dawno jakiś Islamski, czy Arabski o tym decydował... :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2010 05:06

Jak to pozory mylą ...ani na drwala, ani na piromana mi nie wyglądasz ;)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.05.2010 06:57

turan napisał(a):Czy to będzie jeden samolot specjalny, czy dwa lub w ogóle nie będzie samolotu lecz furmanki specjalne, to już może nie koniecznie zależy od prezydenta.

Turan ..... chcesz być wiarygodnym to zacznij myśleć :!:

Nikogo nie usprawiedliwia fakt bycia zagorzałym zwolennikiem tej czy innej opcji politycznej, partii, organizacji, ..... kółka różańcowego i sam juz nie wiem czego tam. Obojętnie czego.

Teraz wyobraź sobie sytuację odwrotną do tej co tak krytycznie się odniosłeś.
Wyobraź sobie, że Prezydentowi nic nie podstawiono lub podstawiono "furmankę" .......... znowu być krytykował.
Czy przypadkiem nie zauważyłeś braku obiektywizmu i logiki w Twoim myśleniu.
Czy przypadkiem nie zauważyłeś że do wszytkiego odnosisz się wybitnie negatywnie, do wszystkiego co nie ma związku z popieraną przez Ciebie opcją. :?:
Zapewne w przypadku wygranej kampanii przez Jarosława a później w następnych wyborach przez PiS, będziesz chwalił wszystko choćby było to na granicy groteski, zniewagi, hańby, ośmieszania się. ..................... przy władzy będą przecież "właściwi", tak lubiani przez Ciebie.
Dla mnie to jest niepoważne.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.05.2010 06:59

turan napisał(a):Zaiste woka, jesteś GENIUSZEM KARPAT... no może Podkarpacia.

No, kurde, ....aż tak. :oops: Dzięki ale nie trzeba było, ...nie trzeba. :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.05.2010 08:07

woka napisał(a):Dla mnie to jest niepoważne.

Bo ty jesteś niepoważny.Umiesz czytać? W jakim temacie jesteś ?
Nie widzi tytułu ?
W Sanoku jest taki skansen,powinieneś się tam umieścić jako eksponat
pod tytułem ,,Zakuty łeb Podkarpacia'' i ustawić się blisko tego chłopa z cepem.( chałupę ci wskażą przy wejściu do skansenu).Jakbyś jeszcze czasem przeczytał coś napisał. :D Bełkot to mało powiedziane i ........w dodatku nie temacie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2010 08:18

woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.05.2010 08:20

AndrzejJ. napisał(a):

Nie widzi tytułu ?
pod tytułem ,,Zakuty łeb Podkarpacia'' i ustawić się blisko tego chłopa z cepem.( chałupę ci wskażą przy wejściu do skansenu).Jakbyś jeszcze czasem przeczytał coś napisał. :D Bełkot to mało powiedziane i ........w dodatku nie temacie.

( cytuję w całości aby nie umknęło) :wink:

8O 8O 8O 8O 8O ...... czyli statystyczny wyborca PiS-u. (przepraszam, to nie do wszystkich)
Słów brak...... merytoryki brak ....... logiki brak ......rozumowania brak ..... są za to diabliki w oczach. Współczuję.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.05.2010 08:41

Wolałbym aby tego nie było, aby to była czysta złośliwość.
Jednak takie były fakty i nikt temu nie może zaprzeczyć. To już historia. Przykre ale prawdziwe, należy jednak na to popatrzeć "trzeźwo". Do wielu to nie dociera i zapewne nie dotrze choć pewny jestem, że dużo osób to wie i widzi. Wolą jednak udawać, że ..... nie ma sprawy. Taka dulszczyzna narodowa.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 03.05.2010 10:24

woka napisał(a):... Taka dulszczyzna narodowa.

Woka, upraszczasz.
To nie dulszczyzna!
To albo debilizm narodowy, albo potęga mediów!
Obstawiam to drugie!

Zresztą po poziomie zindoktrynowania naszego skałotanego medialną papką narodu widać, że MEDIA MOGĄ WSZYSTKO!.. mogą zniszczyć człowieka, a potem wynieść go na piedestały i zrobić z niego świętego!
A otumaniony naród wszystko łyka jak małpa kit!

Tutaj często ludzie piszą, że w Polsce nie ma czegoś takiego jak indoktrynacja!
he he he.. faktem jest, że do zakutych łbów, uważających siebie za "otwarte współczesne umysły" to nie dociera i nie są w stanie przyznać się do własnej miałkości i małostkowości..
dotyczy to w równej mierze obu zwalczających się obozów.. i popaprańców i pisiaków..
no i oczywiście kto na tym korzysta!?
Ten kto zastosował w Polsce starorzymską zasadę "dziel i rządź"..

Znam osobiście człowieka, który do dziś wierzy, że gen. Jaruzelskie uratował Polskę przez najazdem Ruskich..
:twisted: :lool:

pozdro
Tolmen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tolmen » 03.05.2010 12:40

woka napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

Nie widzi tytułu ?

( cytuję w całości aby nie umknęło) :wink:

8O 8O 8O 8O 8O ...... czyli statystyczny wyborca PiS-u. (przepraszam, to nie do wszystkich)
Słów brak...... merytoryki brak ....... logiki brak ......rozumowania brak ..... są za to diabliki w oczach. Współczuję.

Zmieniłeś swój avatar. Ale ten wcześniejszy zapamiętałem. Twarz znaczy się. Typowe gówno pisowskie, bez nawet grama myślenia Podaj gg???
Chętnie się z tobą spotkam gnido.

Amen. Tak powie twoja kobieta nad twoim pisowskim truchłem gnido P.

Idiotycznie to Ci się napisało( chyba nie jesteś ten, co widziałem pod sklepem, z piwem w ręku), ale odpowiem krótko.

Znając brata, jego zawiść i wyrachowanie, wszystko jest możliwe. Nawet w kondukcie pogrzebowym "z byka" patrzył. ( pewnie sondował i obmysłał kampanię)
Ma przecież zaufanych pomagierów .... Kamiński, ten drugi taki "pyziaty" pomagier Kamińskiego, ten z kancelarii Prezydenta (niski i krępy). Przepraszam, że nie wymieniam nazwisk ale nie pamiętam. To ekipa zawistna.

No chyba że dostał rozkaz "ląduj dziadu"

janniko niby już się uspokoił i je z ręki moderatorów,ale przecież jak był idiotą tak nim nie przestał być,udaje ziemianina i intelektualistę,ale jest jaki jest .....flecista i poborca podatkowy,w dodatku bez sprecyzowanych pogladów ,jak powieje to janniko daje ...chorągiewki

esteś oburzony (jak przypuszczam) faktem, że to było zaraz po katastrofie ....
Zaraz po katostrofie, Jaruś zamiast być w szoku i przygnębionym, knuł jakby tu brata na Wawel wsadzić.
Pisałem już, że coś mi się jego wyraz twarzy źle kojarzył, patrzał "z byka", obserwował reakcje ludzi i sondował czy to się uda. W mediach się nie wypowiadał aby się nie zdradzić. Żałobę udawał.

Zrobił wszystkich w bambuko, takie mega bambuko. Tu trzeba być niezłym skurczy...kiem. Ot, bracia.
Moim zdaniem .... do dooopy z nimi.

Tak na szybko z tego tematu.

Czyli statystyczny wyborca ... (przepraszam, to nie do wszystkich)
Słowa są :D merytoryka jest :D logika jest :D rozumowanie jest :D

Nie ma za to diablików w oczach. :lol:

Nie współczuję.

Tutaj często ludzie piszą, że w Polsce nie ma czegoś takiego jak indoktrynacja!

Indokrynacja jest znacznie większa, niż za komuny. A trochę z tamtych czasów pamietam. Jest tylko znacznie bardziej inteligentna, mniej "łopatologiczna". Działa według zasady "mądrej żony". Mężowi się wydaje, że to on podejmuje decyzje, a jest tylko ślepym wykonawcą woli żony. Ogromnej wiekszości wydaje się, że mają własne poglądy, a powtarzają to co usłyszą w takiej czy innej telewizji.

Ale to już raczej do tematu politycznego.

A w tym temacie, jak już było to przperaszam.

http://www.tvn24.pl/-1,1654627,0,1,co-sie-dzialo-w-ostatniej-minucie-lotu,wiadomosc.html
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.05.2010 10:41

Rosjanie skończyli pisać wstępny raport o przyczynach katastrofy smoleńskiej - dowiedziała się nieoficjalnie TVN24. Najprawdopodobniej dokument zostanie opublikowany, gdy zapozna się z nim polski prokurator generalny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone