Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanister w samochodzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.06.2009 17:57

moondek napisał(a):Warszawiaki - samo zło ;)

Wszystkie gorole takie są :twisted: :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 18.06.2009 18:21

moondek napisał(a): podobno najlepiej trzymają się na świeżym ptasim g***nie. Trzeba się śpieszyć, bo szybko zasycha, a potem wystarczy je tylko wodą potraktować i winieta odzyskana.

ale jaja !!!!
u moondka ptasiory sraja po szybach od srodka !!!!
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 18.06.2009 18:41

-Yaro- napisał(a):(...)
Jeśli Cię uraziłem to przepraszam nie było to moją intencją, a rasistą nie jestem :wink:

spoko luz, do obrazy nie doszło :wink:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 18.06.2009 18:56

moondek napisał(a):Ale generalnie my z Bocianem jesteśmy źli ;) W trzech słowach: Warszawiaki - samo zło ;) Czepiamy się ogólno pojętego "dziadowania".

Dziadostwu, kombinatorstwu, polactwu i złodziejstwu tudzież parówkowym skrytożercom mówimy NIE !!!
Ostatnio edytowano 12.01.2014 23:25 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 19:55

Mosqito napisał(a):
moondek napisał(a):Ale generalnie my z Bocianem jesteśmy źli ;) W trzech słowach: Warszawiaki - samo zło ;) Czepiamy się ogólno pojętego "dziadowania".

Dziadostwu, kombinatorstwu, polactwu i złodziejstwu tudzież parówkowym skrytożercom mówimy NIE !!!

Wsparcie z WLKP :-)

Wspieram akcje obiema rencyma :mrgreen:
zenlok
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zenlok » 18.06.2009 20:05

windulek napisał(a):Witam,
14.07 Stargard Szczeciński - Drage ok 1500 km.
Orientujecie się w cenach paliwa ON w Słowenii ( podobno tam najtańsze jest ) i Czy warto brać na pokład dodatkowy kanister (30 l) paliwa aby nie tankowac po drodze ? Jak ma sie sprawa w razie kontroli policji i na granicy Słoweńsko - Chorwackiej. Według moich obliczeń jeden zbiornik plus te 30 litrów wystarczy mi na podróż w jedną strone. Mam Forda Galaxy 1.9 TDI.

Pozdro
Jak masz za tanie pieniądze paliwo , to warto zabrac coś na drogę ale za normalna cenę to daruj sobie....
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 18.06.2009 20:08

Piotrek_B napisał(a):
Mosqito napisał(a):

Wsparcie z WLKP :-)

Wspieram akcje obiema rencyma :mrgreen:

ciche - niebieskie ( nie niebiańskie ) poparcie z Zagłębia * ( nie z "zagłąbia" )...

:lol: :lol: :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.06.2009 20:18

Jak ktoś chce karnister niech bierze.Worek ziemniaków, nie ma sprawy.
Ważne ,że obierają kierunek na Chorwację.
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 18.06.2009 20:29

AndrzejJ. napisał(a):Jak ktoś chce karnister niech bierze.Worek ziemniaków, nie ma sprawy.
Ważne ,że obierają kierunek na Chorwację.

Wpisuje się do tego klubu :D
ramon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ramon » 18.06.2009 20:36

Powiem wam jedno.... <mimo małego doswiadczenia na tym forum> bierzcie ile mozecie paliwka z lachistanu, ja załatwił bym sobie silnik w swym diselkuuu .... czy to możliwe by po zatankowaniu do pełna w jednej takiej stacji na wlocie do Orebicia stracić litr oleju z komory silnika po przejechaniu 250 km...... < albo opałowy zatankowałem !!!!!!
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 18.06.2009 20:48

ramon napisał(a):Powiem wam jedno.... <mimo małego doswiadczenia na tym forum> bierzcie ile mozecie paliwka z lachistanu, ja załatwił bym sobie silnik w swym diselkuuu .... czy to możliwe by po zatankowaniu do pełna w jednej takiej stacji na wlocie do Orebicia stracić litr oleju z komory silnika po przejechaniu 250 km...... < albo opałowy zatankowałem !!!!!!

No nie... trzeba by wlec cysternę ze sobą aby nie tankować nigdzie poza PL :D Takie paliwko w kanisterku to raczej dla dobrego samopoczucia, taka piątka lub dziesiątka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 21:16

kuba_1991 napisał(a):Kolego Zebik nie chciałbym się ciebie czepiać gdyż jestem bardzo młody stażem na tym forum, a Ty już trochę tu jesteś jednak pierwszy link który dałeś jest z 2005r. od tego czasu weszliśmy do strefy Schengen więc mogło się coś zmienić, natomiast drugi post jest z 2002r. więc wtedy nie byliśmy nawet w UE więc na pewno się coś zmieniło.

No i co z tego, że jesteś młody stażem? Ja też jestem. a co to fala tu jest rodem z komunistycznego wojska? Wszyscy się czepiają że się wątek rozciąga ale przecież po to jest to forum do cholery, żeby sobie pogadać o rzezcach, które nas interesują itd,. Wszyscy opiekunowie działu i moderatorzy krzyczą jak się ktokoliwek zapyta o cokolwiek bo tu naprawdę wszystko jest, ale tak naprawdę gdybyśmy szukali godzinami wątków, postów itd to po co byśmy tu przesiadywali. i pisali te wszystkie mądrości. Nie wiem jak wy ale ja bywam na różnych forach ale tu mi się najbardziej podoba więc sobie piszę różne głupoty, a jeśli się mylę w sprawie przyjemności w przebywaniu tutaj, to ja się pytam po co są organizowane zloty CRO.pl?
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 18.06.2009 21:25

Serce w pasy napisał(a):
kuba_1991 napisał(a):Kolego Zebik nie chciałbym się ciebie czepiać gdyż jestem bardzo młody stażem na tym forum, a Ty już trochę tu jesteś jednak pierwszy link który dałeś jest z 2005r. od tego czasu weszliśmy do strefy Schengen więc mogło się coś zmienić, natomiast drugi post jest z 2002r. więc wtedy nie byliśmy nawet w UE więc na pewno się coś zmieniło.

No i co z tego, że jesteś młody stażem? Ja też jestem. a co to fala tu jest rodem z komunistycznego wojska? Wszyscy się czepiają że się wątek rozciąga ale przecież po to jest to forum do cholery, żeby sobie pogadać o rzezcach, które nas interesują itd,. Wszyscy opiekunowie działu i moderatorzy krzyczą jak się ktokoliwek zapyta o cokolwiek bo tu naprawdę wszystko jest, ale tak naprawdę gdybyśmy szukali godzinami wątków, postów itd to po co byśmy tu przesiadywali. i pisali te wszystkie mądrości. Nie wiem jak wy ale ja bywam na różnych forach ale tu mi się najbardziej podoba więc sobie piszę różne głupoty, a jeśli się mylę w sprawie przyjemności w przebywaniu tutaj, to ja się pytam po co są organizowane zloty CRO.pl?

hehe ciekawe czy na tych zlotach tez tak krzycza i wypominają, ja ostatnio tez popełniłem błąd i wypowiedziałem sie o winietkach, o kurcze ale sie wojna rozpętała..... hehe naszczescie dobrz sie skończyło i przeprosiłem za błędy ale teraz zanim sie o cos zapytam 2 razy sie zastanowie. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 21:26

moondek napisał(a):Przy tej całej dyskusji ja bym się jeszcze skupił na naklejaniu winiet na szybę w taki sposób, żeby później można było je bezboleśnie ściągnąć i za połowę ceny odsprzedać je innemu forumowiczowi. Zawsze to dodatkowa oszczędność. A jak się uda to i ze dwa razy za to samo można do Chorwacji pojechać ;)
Taka już nasza cecha narodowa - umęczyć się, nakombinować, byle zaoszczędzić parę złotych. Jechać w smrodzie oparów benzyny, ale chrzanić to! A nóż-widelec się uda i 3 dychy w kieszeni. Co z tego, że dziecko zarzygało ze smrodu pół samochodu, zaoszczędziliśmy. Co z tego, że sramy na granicy po nogach, że jak celnik się dowali, to trzeba będzie te 30L paliwa wylać, bo bak pełny. Ale jak się uda, to mamy 30 zł w kieszeni, więc warto.
I żeby nie było, żaden ze mnie szejk, ani nowobogacki. Po prostu przemawia przeze mnie zdrowy rozsądek i to, że nie znoszę dziadostwa. A jedyną moją wadą jest to, że że jestem na forum od kilku lat i jeżdżę na zloty.

PS. Dla zainteresowanych podwójnym wykorzystaniem winiet - podobno najlepiej trzymają się na świeżym ptasim g***nie. Trzeba się śpieszyć, bo szybko zasycha, a potem wystarczy je tylko wodą potraktować i winieta odzyskana.

Pozdrawiam i udanego "oszczędnego" urlopu życzę. W końcu na to pracujemy przez cały rok ;)

Przypomnę jeszcze tylko, że nadmierna oszczędność to cecha narodowa Szkotów. Natomiast "nasze" polskie naleciałości pochodzą z minionych czasów więc nikogo o to nie obwiniajmy. Też nie lubię dziadostwa ale skoro inni tak lubią, to czemu im bronić. Jak to się mówi " zależy co kto lubi? Organista ogórki a ksiądz jego córki"
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 21:36

dr_carlos napisał(a):... hehe naszczescie dobrz sie skończyło i przeprosiłem za błędy ale teraz zanim sie o cos zapytam 2 razy sie zastanowie. Pozdrawiam

Albo dwa razy przeczeszę forum i za dwa lata znajdę odpowiedź :lol:
Moje miłe "stare wojsko" próbowałem kilkakrotnie zajżeć do starych wątków, żeby się czegoś dowiedzieć, ale np. pierwszy post jest z 2005roku czyli 4lata temu!!!!!!!A wątek ma 115 stron i żeby ogarnąć sedno całej wypowiedzi trzeba kilku godzin, a akurat nie mam tylu godzin wolnych, bo nie jestem urzędnikiem Państwowym. A i tak mój czas okaże się stracony bo wszyswtko po czterech latach się zmieniło diametralnie. ITD ITP.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kanister w samochodzie - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone