Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanister w samochodzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 19.06.2009 11:39

moondek napisał(a):
pam napisał(a):Wydaje mi się, że nikt by nie miał nic przeciwko wyrażaniu opinii, ale mam wrażenie, że się po prostu wyśmiewasz z ludzi którzy mają trochę inne wartości w życiu niż Twoje. I dlatego takie emocje.

Jeżeli tą wartością w życiu jest śmierdzący kanister w samochodzie, żeby tylko przyoszczędzić 6,60 Euro, to tak, nie będę zaprzeczał ;) Aczkolwiek w tym przypadku "wyśmiewanie" zamieniłbym na "krytykę".

Jednym może śmierdzi, a innym może nie. "Wartości" napisałem tak w przenośni. Niech będzie upodobania, nie musisz od razu łapać za słowa.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.06.2009 12:23

alessandro1977 napisał(a):Sławek, Ty również przkraczasz granice wyrażania myśli i prowokujesz...zawsze na zaczepki odpowiadałeś krótko i na temat a teraz sam szukasz zaczepki...

Nie alessandro, nie szukam zaczepki, tylko mierzi mnie generalizowanie. Wszyscy urzędnicy państwowi to obiboki? Nie wydaje mi się... A jeśli serce w pasy ma na myśli tylko mnie, że ja się w robocie opierdalam, to zapraszam... Tylko, że on o mojej robocie nie ma raczej bladego pojęcia, a praca w moim Biurze to nie jest papierkowa praca typu trzepanie worków po cemencie...
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 19.06.2009 12:34

Sławek, nie przejmuj się szkoda czasu i zdrowia. Najlepiej nie polemizować
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2009 12:38

Bocian napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Sławek, Ty również przkraczasz granice wyrażania myśli i prowokujesz...zawsze na zaczepki odpowiadałeś krótko i na temat a teraz sam szukasz zaczepki...

Nie alessandro, nie szukam zaczepki, tylko mierzi mnie generalizowanie. Wszyscy urzędnicy państwowi to obiboki? Nie wydaje mi się... A jeśli serce w pasy ma na myśli tylko mnie, że ja się w robocie opierdalam, to zapraszam... Tylko, że on o mojej robocie nie ma raczej bladego pojęcia, a praca w moim Biurze to nie jest papierkowa praca typu trzepanie worków po cemencie...

Serce w Pasy ma na myśli urzędników, którzy siedzą w urzędzie i przekładają papier z jednego końca biurka na drugi koniec,albo chodzą od pokoju do pokoju na ploty zawsze z jedną kartką papieru w ręku w razie ggdyby kierownik się spytał po co się szwenda bez celu, a wszystko tylko po to, żeby doczekać do 15tej.A z takimi urzędnikami państwowymi ja mam na co dzień doczynienia Jeśli twoja praca Bocianie nie jest taka to nie rozumiem dlaczego się unosisz? Ciebie po prostu to nie dotyczy.
Rysio
Weteran
Re: rozgrzeszenie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.06.2009 12:42

mottom napisał(a):.....

Ja powiem szczerze i to bym olał :) W wielu marinach widziałem dystrybutory a jak Ci się rozleje paliwo w boxie to drogę będziesz miał na śmierdząco. Weź pod uwagę również temperaturę jaka może panować w zamkniętym i nie daj Boże czarnym pudle. Zdarzyło się kiedyś że mi rozerwało blaszany! kanister pozostawiony w słoneczku i benzyna poszła w trawę :)
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 19.06.2009 12:46

czy pamiętacie jeszcze o czym jest wątek i o co kolega pytał ??
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.06.2009 12:54

dr_carlos napisał(a):czy pamiętacie jeszcze o czym jest wątek i o co kolega pytał ??

Którędy na Grunwald?
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.06.2009 12:55

alessandro1977 napisał(a):moondek - my to już przerabialiśmy, w pewnych kwestiach nas poniosło ale po co nadal prowokujesz, z tego co wywnioskowałem podobno sam nie lubisz prowokacji ale usilnie do tego dążysz, po co ? A może się myliłem i najzwyczajniej Cię to bawi ?

Spoko Alessandro :) Ty już na zawsze masz miejsce głęboko w moim serduszku ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2009 13:01

moondek napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):moondek - my to już przerabialiśmy, w pewnych kwestiach nas poniosło ale po co nadal prowokujesz, z tego co wywnioskowałem podobno sam nie lubisz prowokacji ale usilnie do tego dążysz, po co ? A może się myliłem i najzwyczajniej Cię to bawi ?

Spoko Alessandro :) Ty już na zawsze masz miejsce głęboko w moim serduszku ;)

No nie posiadam sie z radości Obrazek...Ty również możesz liczyć na moja miłość do grobowej deski :wink:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.06.2009 13:23

alessandro1977 napisał(a):No nie posiadam sie z radości Obrazek...Ty również możesz liczyć na moja miłość do grobowej deski :wink:

No wypadało by sobie jeszcze powiedzieć "buzi"...
Tomrz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomrz » 19.06.2009 16:06

Karnister w samochodzie :?: :?: Kiedyś jak były problemy z paliwem miało to sens ale dziś :roll: .

Pomijam oszczędność +-30pln , miły zapach w aucie oraz chlupot przez 1300 km :lol: .

Ciekawi mnie jedno co stanie się z bańką jak wlejesz paliwo do baku??
Jak znam życie wyląduje w rowie :? .
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.06.2009 16:29

Tomrz napisał(a):Ciekawi mnie jedno co stanie się z bańką jak wlejesz paliwo do baku??
Jak znam życie wyląduje w rowie :? .

W jakim rowie??? Kanister plastikowy ok 30L na Allegro kosztuje min 30 zł, a metalowy 70 zł. Nie opłaca się wyrzucać. Zawsze można przepłukać i nalać wodę na drogę powrotną. Będzie można po drodze zaparzyć herbaty na parkingu lub użyć do mycia rąk lub - jeszcze lepiej - do mycia szyb, żeby nie kupować płynu do spryskiwaczy. To naprawdę zaczyna nabierać sens ;)
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 19.06.2009 16:33

A jeśli kolega jeździ na ON to nawet Maslinovo Ulje :-)
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 19.06.2009 16:34

tzw prowokacja??

biedny koleś od kanistra
windulek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) windulek » 19.06.2009 21:08

Jedni oszczędzają na paliwie inni śpią pod namiotem z 5 EUR przez 2 tyg..albo w pokoiku 2 na 2 za 9 EUR. Poczytałem, pośmiałem się :) iii lepiej czytać niż sie udzielać....bo to co wypisują niektóre osoby nie jest warte nawet komentowania :)

Pozdro...
Może na jakiegoś inteligenta z forum natknę się w CRO :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kanister w samochodzie - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone