Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanister w samochodzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 10:36

Bocian napisał(a):Alessandro, każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma prawo je wypowiedzieć... Chyba Ty jestem jednym z liderów takiego sposobu myślenia, często dajesz temu wyraz......

do tej pory myślałem tak o Tobie.....czyżbym się mylił. :?: , no nie o lidera tu mi chodzi tylko o prawo do wypowiadania swojego zdania.... :wink:
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 18.06.2009 10:40

[quote="
Z powyższych wypowiedzi wynika że sami szejkowie tutaj zaglądaja....
Jade do Cro pierwszy raz w zyciu i nie wiem czego sie spodziewać....
Prosiłem o rade na temat paliwa...i w sumie niczego konkretnego sie nie dowiedziałem.

Do Tych Bogatych: Jak sie zmieści to wezme i 4 kanistry : bo
po Pierwsze : mam DUŻE auto i mi sie zmieszczą bez problemu
po Drugie : za "zaoszczędzone'' dzięgi przedłużę pobyt w Cro lub zahaczę o inne miejsce.
po Trzecie: potwierdza się to że : Polak to pies ogrodnika i tyle...[/quote]

No to gratuluje tych 4 kanistrow :wink: , pewnie bedziesz jechal przez Niemcy i jesli w razie jakiejkolwiek kontroli grenzschutze to zobacza to bedziesz mial najdrozsze paliwo w tej czesci Europy :lol:
Nie wiem jak jest na Balkanach ale w Reichu i Austrii mozesz miec gora 20l w jednym kanistrze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 10:45

..i krótko i na temat..dzięki
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2009 10:46

lubelski napisał(a):
Bocian napisał(a):Alessandro, każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma prawo je wypowiedzieć... Chyba Ty jestem jednym z liderów takiego sposobu myślenia, często dajesz temu wyraz......

do tej pory myślałem tak o Tobie.....czyżbym się mylił. :?: , no nie o lidera tu mi chodzi tylko o prawo do wypowiadania swojego zdania.... :wink:

Dla mnie każdy ma prawo wypowiadać co chce, dlatego mi nie przeszkadza darek1 czy badurianin... Rozumiem gorliwość modów w temacie tępienia 1000 wątków o winietach w Słowenii... Nie czepiam się tego, że ktoś zadał pytanie tylko o to czego to pytanie dotyczy. Nie mówię mu : nie pisz tu.
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 18.06.2009 11:56

windulek napisał(a):Witam,
14.07 Stargard Szczeciński - Drage ok 1500 km.
Orientujecie się w cenach paliwa ON w Słowenii ( podobno tam najtańsze jest ) i Czy warto brać na pokład dodatkowy kanister (30 l) paliwa aby nie tankowac po drodze ? Jak ma sie sprawa w razie kontroli policji i na granicy Słoweńsko - Chorwackiej. Według moich obliczeń jeden zbiornik plus te 30 litrów wystarczy mi na podróż w jedną strone. Mam Forda Galaxy 1.9 TDI.

Pozdro

CZEŚĆ ja tez jestem z Stargardu Szcz.-moje GG 1356098 / byłem już w Chorwacji i na spokojnie wszystko wytłumacze/.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 12:07

windulek napisał(a):Witam,
14.07 Stargard Szczeciński - Drage ok 1500 km.
Orientujecie się w cenach paliwa ON w Słowenii ( podobno tam najtańsze jest ) i Czy warto brać na pokład dodatkowy kanister (30 l) paliwa aby nie tankowac po drodze ? Jak ma sie sprawa w razie kontroli policji i na granicy Słoweńsko - Chorwackiej. Według moich obliczeń jeden zbiornik plus te 30 litrów wystarczy mi na podróż w jedną strone. Mam Forda Galaxy 1.9 TDI.

Pozdro

Kolega zadał jasne pytanie "czy warto brać na pokład dodatkowy kanister", pytanie na które na forum są setki odpowiedzi:
tu
tu
więc po co znowu bić pianę z wody. Skoro stać Cię na wczasy w Chorwacji to stać cię kupić parę groszy drożej benzynę. Co do ilości litrów pomiędzy Polską i Chorwacją to Viamichelin policzy kilometry podzielić to przez średnie spalanie i wyjdą litry jakie spalisz. Proste jak wysikanie dziury w śniegu.
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 18.06.2009 12:11

alessandro1977 napisał(a):My się chyba nie rozumiemy...złodziejem nie jestem i nie pochwalam kradzieży ale nie zrozumiałeś moich słów...chodzi mi o ogół rozumowania w sposobie reagowania na nietypowe posty nowych ... mam swoje zdanie i wyrażam je, jeżeli coś mi się nie podoba - nie owijam w bawełnę ale nie przyklaskuję aby tylko się przypodobać...czy to w pracy czy życiu prywatnym... choć czasami mają mi za złe nadmierną szczerość to jednak uważam, że lepsza jest najgorsza prawda aniżeli najpiękniejszy fałsz...

No właśnie. Jak zamiast np. linka do strony dostałem OPR za pytanie (w innym wątku), to staram się już nie wypowiadać. Ale tutaj nie wytrzymałem. Ale pirwsze wrażenie tego forum było super. Ale już kończę, bo mi znowu ktoś wyliczy od ilu dni jestem na forum.
kuba_1991
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba_1991 » 18.06.2009 13:35

Kolego Zebik nie chciałbym się ciebie czepiać gdyż jestem bardzo młody stażem na tym forum, a Ty już trochę tu jesteś jednak pierwszy link który dałeś jest z 2005r. od tego czasu weszliśmy do strefy Schengen więc mogło się coś zmienić, natomiast drugi post jest z 2002r. więc wtedy nie byliśmy nawet w UE więc na pewno się coś zmieniło.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 18.06.2009 13:59

Przy tej całej dyskusji ja bym się jeszcze skupił na naklejaniu winiet na szybę w taki sposób, żeby później można było je bezboleśnie ściągnąć i za połowę ceny odsprzedać je innemu forumowiczowi. Zawsze to dodatkowa oszczędność. A jak się uda to i ze dwa razy za to samo można do Chorwacji pojechać ;)
Taka już nasza cecha narodowa - umęczyć się, nakombinować, byle zaoszczędzić parę złotych. Jechać w smrodzie oparów benzyny, ale chrzanić to! A nóż-widelec się uda i 3 dychy w kieszeni. Co z tego, że dziecko zarzygało ze smrodu pół samochodu, zaoszczędziliśmy. Co z tego, że sramy na granicy po nogach, że jak celnik się dowali, to trzeba będzie te 30L paliwa wylać, bo bak pełny. Ale jak się uda, to mamy 30 zł w kieszeni, więc warto.
I żeby nie było, żaden ze mnie szejk, ani nowobogacki. Po prostu przemawia przeze mnie zdrowy rozsądek i to, że nie znoszę dziadostwa. A jedyną moją wadą jest to, że że jestem na forum od kilku lat i jeżdżę na zloty.

PS. Dla zainteresowanych podwójnym wykorzystaniem winiet - podobno najlepiej trzymają się na świeżym ptasim g***nie. Trzeba się śpieszyć, bo szybko zasycha, a potem wystarczy je tylko wodą potraktować i winieta odzyskana.

Pozdrawiam i udanego "oszczędnego" urlopu życzę. W końcu na to pracujemy przez cały rok ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2009 14:42

Wiadomo, Warsiawiak...zawsze się przyp... :twisted:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 18.06.2009 14:50

Bocian napisał(a):Wiadomo, Warsiawiak...zawsze się przyp... :twisted:
Taka już nasza natura ;)
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 18.06.2009 17:09

moondek napisał(a):
Bocian napisał(a):Wiadomo, Warsiawiak...zawsze się przyp... :twisted:
Taka już nasza natura ;)

Znam paru fajnych Warszawiaków :?:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 18.06.2009 17:20

pam napisał(a):Znam paru fajnych Warszawiaków :?:

Super! Ja też znam :) Ale generalnie my z Bocianem jesteśmy źli ;) W trzech słowach: Warszawiaki - samo zło ;) Czepiamy się ogólno pojętego "dziadowania". Ja na domiar złego czepiam się jeszcze skarpetek przy klapkach, więc przeze mnie przemawia jeszcze większe zło ;) Na nieszczęście pozostałych potrafimy wyrazić swoją opinię. Od tego w końcu jest forum ;)
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 18.06.2009 17:33

Wydaje mi się, że nikt by nie miał nic przeciwko wyrażaniu opinii, ale mam wrażenie, że się po prostu wyśmiewasz z ludzi którzy mają trochę inne wartości w życiu niż Twoje. I dlatego takie emocje.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2009 17:36

Jeśli skarpety do sandałów to są te wartości to ja Moondka popieram... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kanister w samochodzie - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone