arturo72 napisał(a):Nie dla wszystkich kilkadziesiąt zł oszczędności jest to mało znacząca kwota,nie każdy posiada karty kredytowo/bankowe,nie każdy ma tylko żonę na utrzymaniu,nie każdy zarabia po kilka tys.zł na osobę,nie każdy mieszka w Poznaniu,Warszawie,Krakowie także trochę umiaru poproszę w ocenach...
Te kilkadziesiąt złotych dla iluś tam osób to wyposażenie w książki dziecka do szkoły z marnej pensji.
Chociaż pomysł z kanistrami jest głupii ze względu na bezpieczeństwo i komfort podróżowania.
Chyba bardzo nie chciałeś zrozumieć o co mi chodzi. Jeżeli piszesz o marnej pensji to chyba nie masz na mysli 14 dniowego wyjazdu do Chorwacji gdzie trzeba mieć:
ca: 1000zł na podróż samochodem, ca. 2000-3000zł na noclegi dla 4 osobowej rodziny i jakieś 2000-3000zł na wydatki (życie) na miejscu.
Zaoszczędzenie kilkudziesięciu złotych przy takich kwotach to max 2-3%. Nie chcę tu rozpętach niepotrzebnej dyskusji, ale podejrzewam, że wiezienie kanistrów z paliwem i kilku skrzynek TYSKIEGO czy worka ziemniaków i kilku kilogramów mięsa na grila jest ekonomicznie nieuzasadnione. Zaznaczam, że to moja ocena, a to że mam kartę bankomatową to chyba nie jest dziwne, również moim zdaniem o wiele wygodniejsze jest wypłacenie KUN z bankomat w Chorwacji i zapewniem Cię jest to banalnie proste i nie należy się tego bać.

.png)
.png)