Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanister w samochodzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 17.06.2009 22:16

tu sie odbywa powazna rozmowa o oszczednosciach a Ty sie czepiasz drobiazgow
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 17.06.2009 22:55

-Yaro- napisał(a):(...) "Jedzie dres swoją BeeMką, ręka za oknem, muzyka nawala na cały regulator,
jedzie sobie, jedzie...nagle łubudubu pach,pach,pach,BeeMa ściąga na
prawo.Spocił się,ale zatrzymuje.Wyszedł z bolidu,patrzy guma.No to
zapas,lewarek i zabiera się za wymianę pany.Nagle słychać ryk silnika i
zatrzymuje się druga BeeMa z takim samym dresem.
-Cześć,co robisz? (mówi ten drugi)
-Kółko- odpowiada ten pierwszy.
-Dobra, to ja zrobię radyjko"
Posiadacze BMW - bez urazy :wink:
Przepraszam za OT :oops:

Polski, głupi, bezpodstawny "rasizm". Każdy kto ma BMW jest dresem i posiada w/w przez Ciebie cechy? A tan kto jeździ Mercedesem ma kupę kasy i jest biznesmenem? Naprawdę zal.

A propos tematu kanistra, ja jednak zabieram ze sobą 3l w małym plastikowym kanisterku ON verva. Jadę w nocy, drogi nie znam, dużo miejsca nie zajmuje więc na wszelki wypadek zabieram.
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 18.06.2009 06:22

nosekdomin napisał(a):
Polski, głupi, bezpodstawny "rasizm". Każdy kto ma BMW jest dresem i posiada w/w przez Ciebie cechy? A tan kto jeździ Mercedesem ma kupę kasy i jest biznesmenem? Naprawdę zal.

Napiszę krótko to nie jest rasizm tylko dowcip, a to że zbiega się czasami z życiem to już nie moja wina, chyba że uraziłem dresiarzy to przepraszam :oops: powiem Ci szczerze że mój teść ma BMW i opowiadał sam mi ten dowcip kiedyś, i śmiał się z tego, na dodatek też jeździ czasami w dresie gdy jest na wczasach. Jeśli Cię uraziłem to przepraszam nie było to moją intencją, a rasistą nie jestem :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 06:55

..poczytałem, pośmiałem się i powiem Wam szczerze że smutno się robi... . Jedno pytanie a zamiast konkretnej odpowiedzi 4 strony blablania o dupie Maryni. Czyli reguła forumowa. Zamiast jasnej odpowiedzi.. no ale skąd, my starzy forumowicze nigdy nie woziliśmy paliwa w kanistrach, konserw, wody mineralnej i czego kto sobie życzy jeszcze... :evil:, nikt nigdy w życiu nie jeździł na lewym paliwie...ludziska :!: :!: w raju jestem czy co... sami święci... :wink:
Ostatnio edytowano 18.06.2009 10:25 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
rajcro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajcro » 18.06.2009 07:59

Dobra uwaga Panie Kolego :) Po co udzielić konkretnej odpowiedzi jeśli można napisać 4 strony "niby śmiesznych głupot" :)
Pozdrawiam
windulek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) windulek » 18.06.2009 08:16

lubelski napisał(a):..poczytałem, pośmiałem się i powiem Wam szczerze że smutno się robi... . Jedno pytanie a zamiast konkretnej odpowiedzi 4 strony blablania o dupie Maryni. Czyli reguła forumowa. Zamiast jasnej odpowiedzi.. no ale skąd, "my starzy" forumowicze nigdy nie woziliśmy paliwa w kanistrach, konserw, wody mineralnej i czego kto sobie życzy jeszcze... :evil:, nikt nigdy w życiu nie jeździł na lewym paliwie...ludziska :!: :!: w raju jestem czy co... sami święci... :wink:

Amen...lubelski :)

Z powyższych wypowiedzi wynika że sami szejkowie tutaj zaglądaja....
Jade do Cro pierwszy raz w zyciu i nie wiem czego sie spodziewać....
Prosiłem o rade na temat paliwa...i w sumie niczego konkretnego sie nie dowiedziałem.

Do Tych Bogatych: Jak sie zmieści to wezme i 4 kanistry : bo
po Pierwsze : mam DUŻE auto i mi sie zmieszczą bez problemu
po Drugie : za "zaoszczędzone'' dzięgi przedłużę pobyt w Cro lub zahaczę o inne miejsce.
po Trzecie: potwierdza się to że : Polak to pies ogrodnika i tyle...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2009 08:57

lubelski napisał(a):..poczytałem, pośmiałem się i powiem Wam szczerze że smutno się robi... . Jedno pytanie a zamiast konkretnej odpowiedzi 4 strony blablania o dupie Maryni. Czyli reguła forumowa. Zamiast jasnej odpowiedzi.. no ale skąd, "my starzy" forumowicze nigdy nie woziliśmy paliwa w kanistrach, konserw, wody mineralnej i czego kto sobie życzy jeszcze... :evil:, nikt nigdy w życiu nie jeździł na lewym paliwie...ludziska :!: :!: w raju jestem czy co... sami święci... :wink:

Tak jak mówisz, tak jest na forum... sam swoim nic nie wnoszącym wpisem rozciągasz ten wątek i narzekasz . Bez twojego postu byłby o jeden post krótszy. No i oczywiście nie zapomniałeś dodać , że całe zło tego forum to "starzy userzy"... Standardowo...
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 18.06.2009 09:18

Idzik napisał(a):TO w takim razie weźmiemy komplet wyżywienienia , .

a co złego jest w zabieraniu wyżywienia??
JanuszB
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JanuszB » 18.06.2009 09:20

W większości krajów dawnej "zachodniej europy" tolerowany był przewóz do 10 l paliwa w kanistrach. Tak ilość uznają np. niemcy przy tankowaniu taniego oleju napędowego w Luksemburgu. Niestety nie mam aktualnych danych dotyczących krajów Europy południowej.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 09:52

Bocian napisał(a):1.sam swoim nic nie wnoszącym wpisem rozciągasz ten wątek i narzekasz . Bez twojego postu byłby o jeden post krótszy.
2. No i oczywiście nie zapomniałeś dodać , że całe zło tego forum to "starzy userzy"... Standardowo...

ad.1 ..i vice versa
ad.2 gdzie to napisałem...coś jesteś Bocian przewrażliwiony chyba.... napisałem nie "Wy" tylko "My" w kontekście że każdy z nas z czymś tam do Chorwacji jedzie, czy to paliwo czy puszki....
Wystarczyło napisać ..bierz chłopie (dziewczyno) i 100 litrów , najwyżej będziesz wylewał czy płacił cło..i tyle, więcej luzu.... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 10:06

He he...skąd to znamy, tradycji zadość...nieomylni, bogacze i nowobogaccy...faktycznie, nie dziwię się, że niektórzy boją się o coś zapytać jak później są niemiłosiernie poniewierani...faktycznie to smutne ale i głupie bo forum zaczęło już dawno odznaczać się brakiem jakiejkolwiek wyrozumiałości...ja juz zacząłem ludziom nawet za pośrednictwem prywatnych maili pomagać....czy to normalne ??? :evil:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2009 10:11

lubelski napisał(a):
Bocian napisał(a):1.sam swoim nic nie wnoszącym wpisem rozciągasz ten wątek i narzekasz . Bez twojego postu byłby o jeden post krótszy.
2. No i oczywiście nie zapomniałeś dodać , że całe zło tego forum to "starzy userzy"... Standardowo...

ad.1 ..i vice versa
ad.2 gdzie to napisałem...coś jesteś Bocian przewrażliwiony chyba.... napisałem nie "Wy" tylko "My" w kontekście że każdy z nas z czymś tam do Chorwacji jedzie, czy to paliwo czy puszki....
Wystarczyło napisać ..bierz chłopie (dziewczyno) i 100 litrów , najwyżej będziesz wylewał czy płacił cło..i tyle, więcej luzu.... :wink:

Mi nie przeszkadza , że ten wątek ma 4 strony i smutno mi się nie robi...
Użyłeś sformułowania "my starzy" forumowicze... Użyłeś cudzysłowu więc tak jakbyś cytował tych co w tej rozmowie brali do tej pory udział. Ty w niej nie brałeś udziału. Wydźwięk był dla mnie taki, że zamiast merytorycznie celnej odpowiedzi, "starzy" forumowicze pouczają nowych userów...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2009 10:18

Alessandro, każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma prawo je wypowiedzieć... Chyba Ty jestem jednym z liderów takiego sposobu myślenia, często dajesz temu wyraz. Jeśli dla Ciebie ktoś kto uważa , że oszczędność 40 PLN nie jest warte zachodu, przy ogólnej cenie wakacji, to nowobogacki to ok, masz do tego prawo. Jeśli ktoś pisze, że oszczędza na paliwie bo ma je kradzione i usprawiedliwia się, że przyjaciele mu je dają albo , że pensje są za niskie i dlatego kradnie i ktoś się z tym nie zgadza,i ten ktoś to bogacz, masz do tego prawo... jak każdy na forum.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 10:26

dla jasności wypowiedzi wywaliłem cudzysłów....pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 10:30

My się chyba nie rozumiemy...złodziejem nie jestem i nie pochwalam kradzieży ale nie zrozumiałeś moich słów...chodzi mi o ogół rozumowania w sposobie reagowania na nietypowe posty nowych ... mam swoje zdanie i wyrażam je, jeżeli coś mi się nie podoba - nie owijam w bawełnę ale nie przyklaskuję aby tylko się przypodobać...czy to w pracy czy życiu prywatnym... choć czasami mają mi za złe nadmierną szczerość to jednak uważam, że lepsza jest najgorsza prawda aniżeli najpiękniejszy fałsz...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kanister w samochodzie - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone