Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Janowicz. Żorż ... ;)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 17:59

A tak trochę dla kontrastu z Żorżem, dziś przeczytałem, że Kuba Błaszczykowski przekazał ćwierć miliona złotych na leczenie chorego na nowotwór chłopca. Mało tego, nie było by to w żaden sposób nagłośnione gdyby nie matka chłopca, która podziękowała mu za to na facebooku.

Brawo Kuba. Jesteś wielki :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2014 19:21

Odpowiedź dziennikarza, po którego pytaniu nastąpił wielki bulwers Janowicza :
http://www.tenisklub.pl/aktualnosci/fel ... zosty-set/
Dobre, cytując klasyka, w samo sedno tarczy.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 19:25

Blaugrana napisał(a):Odpowiedź dziennikarza, po którego pytaniu nastąpił wielki bulwers Janowicza :
http://www.tenisklub.pl/aktualnosci/fel ... zosty-set/
Dobre, cytując klasyka, w samo sedno tarczy.

Dobre, dobre. Właśnie czytałem :oczko_usmiech:
Kiepura
Cromaniak
Re: Janowicz. Jerzyk ... ;)

Postnapisał(a) Kiepura » 09.04.2014 20:55

arkona napisał(a):
Kiepura napisał(a):Oj, widzę, że te kilka słów prawdy bardzo zabolało, oj bardzo...

Szkoda, że mało kto co zrozumiał o co chodzi.
Z tą szopą na przykład.

To może oświecisz nas o co chodzi. Nie każdy jest taki bystry jak Ty żeby w lot złapał co miał Janowicz na myśli.

Wiedza kosztuje.
W tym przypadku mój czas.
Przeczytaj spokojnie te cztery zdania, odnieś do kontekstu, sytuacji w kraju itd.
Fragment o szopie zrozumiesz jak Twoje dziecko zechce uprawiać jakiś sport w tym kraju.

Wszyscy tu dyskutują o czymś co wydaje im się , że usłyszeli.
A nie o tym co zostało powiedziane.
Zresztą w skandalicznej formie (znaczy powiedziane a nie dyskutują).

weldon napisał(a):
arkona napisał(a):
Kiepura napisał(a):Oj, widzę, że te kilka słów prawdy bardzo zabolało, oj bardzo...

Z tą szopą na przykład.

To może oświecisz nas o co chodzi. Nie każdy jest taki bystry jak Ty żeby w lot złapał co miał Janowicz na myśli.

[color=#800000]Ja tez chcę się dowiedzieć :D

Eeee, po co Ci to ?
Szanuje Twój czas. Musiałbyś walnąć kolejne 38 postów a po co nam to. :D

Co trzeci młody człowiek w tym kraju powie Ci to samo. Wyjedź gdzieś dalej poza Warszawę, zagadaj z młodymi to Ci wyjaśnią.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.04.2014 08:14

Kiepura napisał(a):Fragment o szopie zrozumiesz jak Twoje dziecko zechce uprawiać jakiś sport w tym kraju.

A to nie Ty jesteś "wielkim entuzjastą" stadionów wybudowanych na Euro 8O

Więcej konsekwencji.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 10.04.2014 08:18

Kiepura napisał(a):
arkona napisał(a):

Z tą szopą na przykład.

Wiedza kosztuje.
W tym przypadku mój czas.
Przeczytaj spokojnie te cztery zdania, odnieś do kontekstu, sytuacji w kraju itd.
Fragment o szopie zrozumiesz jak Twoje dziecko zechce uprawiać jakiś sport w tym kraju.

Jak pisałem wcześniej Tobie brak argumentów kończy się to jakimiś mglistymi wypowiedziami jak ta Twoja powyżej. Zresztą naliczyłem trzy Twoje zdania. Czyżby problemy z liczeniem?
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 10.04.2014 08:23

kaszubskiexpress napisał(a):
Kiepura napisał(a):Fragment o szopie zrozumiesz jak Twoje dziecko zechce uprawiać jakiś sport w tym kraju.

Więcej konsekwencji.

Teraz jesteśmy na etapie igrzysk w Krakowie. Dlatego wszystkie inwestycje w obiekty są dobre, już nie tylko będą na siebie zarabia, ale wręcz przynosić dochód.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.04.2014 09:30

Każdy Polak by chciał,żeby zostać potęgą w bobslejach a przynajmniej pokonać tych z Jamajki.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.04.2014 09:51

hepik napisał(a):Każdy Polak by chciał,żeby zostać potęgą w bobslejach a przynajmniej pokonać tych z Jamajki.

Mnie w to nie mieszaj :) olimpiada zimowa w RP ? chory pomysł :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 10.04.2014 10:00

Kiepura napisał(a):Szanuje Twój czas. Musiałbyś walnąć kolejne 38 postów a po co nam to. :D

Też przez szacunek nie powiem ci gdzie mam twoją troskę o swój czas ;)

Kiepura napisał(a):Co trzeci młody człowiek w tym kraju powie Ci to samo.

Czyli dwóch na trzech powie inaczej? :D

Kiepura napisał(a):Wyjedź gdzieś dalej poza Warszawę, zagadaj z młodymi to Ci wyjaśnią.

Znaczy, do Krakowa?

No, jakbym miał w perspektywie pilnowanie rodzinnej porcelany, żeby się nie stłukła, to też bym spylał gdzie pieprz rośnie :D
Najlepiej tam, gdzie nie jęczą, że im nikt pod nos nie podsuwa ;)

Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 10.04.2014 11:22

My tu sobie gadu gadu, a tym czasem nasz Żorż dostał wsparcie od innej, barwnej postaci ze świata sportu. Otóż nieoczekiwanie Janowicza wsparł Franz Smuda :wink:

http://sport.interia.pl/klub-wisla-krak ... Id,1407293
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 10.04.2014 12:20

Tomasz W napisał(a):nieoczekiwanie Janowicza wsparł Franz Smuda :wink:
:lol:
To teraz pora na Adamka ;)

Chyba chłopak trochę ochłonął:
Obrazek
Sponsor bierze winę na siebie :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.04.2014 13:59

Tomasz W napisał(a):A tak trochę dla kontrastu z Żorżem, dziś przeczytałem, że Kuba Błaszczykowski przekazał ćwierć miliona złotych na leczenie chorego na nowotwór chłopca. Mało tego, nie było by to w żaden sposób nagłośnione gdyby nie matka chłopca, która podziękowała mu za to na facebooku.

Brawo Kuba. Jesteś wielki :)

Nie 250 a 86. I jak zwykle wyszła z tego afera...
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 10.04.2014 19:18

kaszubskiexpress napisał(a):

Więcej konsekwencji.

Nie, nie, nie

Już pisałem.
Byłem przeciwnikiem budowy Stadionu Narodowego oraz zbyt dużych stadionów na Euro.
A nie budowy stadionów w ogóle.
Walczyłem z poglądem, że oto spowodu Euro coś nam zostało dane.

Mój flagowy post z tamtego okresu.
https://www.cro.pl/po-euro-2012-pozostalo-no-wlasnie-komu-co-t30766-1305.html#p901753

Jestem bardzo zadowolony, że w ostatnich latach powstało wiele nowych obiektów infrastruktury (choć co do sposobu budowy dróg mam wiele zastrzeżeń), ale nie wiąże tego z Euro. Taka kolej rzeczy, przyszedł czas na pewne inwestycje i zostały one zrobione. Głównie oburzony jestem rozrzutnością i niefrasobliwością w gospodarowaniu pieniędzmi publicznymi w związku z Euro. I tyle.

Uwielbiam jak mi ktoś wpiera dziecko w brzuch. :D

I co to ma wspólnego ze sportem młodzieżowym ?

arkona napisał(a):Jak pisałem wcześniej Tobie brak argumentów kończy się to jakimiś mglistymi wypowiedziami jak ta Twoja powyżej. Zresztą naliczyłem trzy Twoje zdania. Czyżby problemy z liczeniem?

Łomatko, nie chodziło mi o to co ja napisałem, tylko o to co Janowicz powiedział :roll: :D

Co do braku argumentów to zapewne chodzi Ci o fragment który skasowałem a dotyczący owej mitycznej wydajności pracy w Holandii. OK, proszę bardzo.

Statystyka to zwykle prowadzi do błędnych wniosków, gdy się nie zna zasad ich tworzenia.
Te statystyki tworzy się tak. Stoi dwóch ludzi jeden spawa dwa pręty stalowe, drugi aluminiowe. Robią to tyle samo czasu, wkładają taki sam trud. Wydajność pierwszego jest kilkakrotnie niższa bo spawa stal a stal jest tańsza niż aluminium.
U nas jest niższa wydajność bo daliśmy się sprowadzić do niskoopłacanych wyrobników.
Tyle teorii. Teraz praktyka, możesz sobie wierzyć albo nie.
Mogłem uczestniczyć w wykonywaniu pewnego przedsięwzięcia w Holandii z tamtymi robotnikami.
W Polsce z Polska ekipą zrobiłbym to w czasie o 1/3 krótszym za kwotę 25 % tamtego kontraktu.
Zgadnij kto statystycznie miałby wyższą wydajność ?
To bajka, która ma na celu utrzymanie niskiego poziomu płacy w Polsce i tyle.

Co do szopy.
Jak kiedyś trenowałem biedne państwo komunistyczne dało mi wszystko od trampek po bony na żywność.
Jak moje dziecko zaczęło trenować 1000 zł poszło na wist. Sport młodzieżowy to teraz hobby dla bogatych.
Nie mam czasu rozwijać tematu, a długo by można pisać.

weldon napisał(a):Znaczy, do Krakowa?

No, jakbym miał w perspektywie pilnowanie rodzinnej porcelany, żeby się nie stłukła, to też bym spylał gdzie pieprz rośnie

Kiepska ironia rodem z kolei mareckiej.
Nietrafiona. Kraków to akurat miasto gdzie młodzi chętnie przyjeżdżają, jedno z dwóch gdzie liczba ludności rośnie. I ta oficjalna i ta nieoficjalna. Ta druga dość gwałtownie.
Sam nie wiem co ich tu przyciaga.
Miasto stare, na bagnach, pensje niziutkie, klimat niespecjalny, z maczetami ganiają. A jednak. :roll:

Proponuje gdzieś głębiej w Polsce. Opisywałem tu przykład miasteczka gdzie jakiś czas temu mieszkałem. Emeryci i dzieci. Reszta w Londynie. I kształcąca rozmowa z młodą dziewczyną, której zapropnowano taką pensję, że po odliczeniu ubrania i dojazdu zostało kilkaset złotych.
Zgadnij gdzie teraz jest. I ile dostaje za to samo co tu ?

weldon napisał(a):Najlepiej tam, gdzie nie jęczą, że im nikt pod nos nie podsuwa

Walka o równe traktowanie to element postawy asertywnej, a nie jojczenie.
Ale czasem boli tych po drugiej stronie.

Bocian napisał(a):Nie 250 a 86. I jak zwykle wyszła z tego afera...

Chyba już zeszło do 82.
Ale i tak szacunek się należy.
O ile wiem, to pomagał i w różnych innych sytuacjach.
Ale nic oficjalnie.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 10.04.2014 19:37

Dał 20.000 €
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone