bluesman napisał(a):Vjetar napisał(a):Piotrek - czemu zmieniłeś na Żorż?
By było bardziej lekceważąco ......... toż to jak żigolak ......
Też zauważyłem. To pewnie aluzja do Żorża Poniemirskiego, z niedoścignionej Kariery Nikodema Dyzmy
Nieprawdaż?
.png)
weldon napisał(a):Dla mnie jest ważne, że facet lansuje postawę, która nie tworzy atmosfery do osiągania sukcesów, a jeżeli on takie rzeczy lansuje, to kto ma być przykładem dla dzisiejszej młodzieży?
Kusociński? [/color]

.png)
Vjetar napisał(a):weldon napisał(a):Trochę tak, jakby wyrwał się nagle spod klosza i trafił do jakiejś "koszmarnej" rzeczywistości.
W decydującym secie rumuński zawodnik poddał mecz bez walki i splunął w kierunku trybuny, na której siedziała grupa niemieckich kibiców dopingujących jego rywala.
No sorry, taki klimat...
bluesman napisał(a):sport zawodowy to rehabilitacja do końca życia
By the way on chcąc dojść do czegoś nie ma życia prywatnego, Ty masz .......
.png)
bluesman napisał(a):Skoro Żorż jest be stawiaj jako przykład hm........ może, któregoś z Kaczyńskich, Maciarewicza, Tuska i wielu wielu innychsame spiżowe postaci
![]()
.png)
weldon napisał(a):Vjetar napisał(a):weldon napisał(a):Trochę tak, jakby wyrwał się nagle spod klosza i trafił do jakiejś "koszmarnej" rzeczywistości.
W decydującym secie rumuński zawodnik poddał mecz bez walki i splunął w kierunku trybuny, na której siedziała grupa niemieckich kibiców dopingujących jego rywala.
No sorry, taki klimat...
Ale o co chodzi?bluesman napisał(a):sport zawodowy to rehabilitacja do końca życia
No wiesz, każdy orze jak może.
Jakby został kardiologiem, to by jeździł reprezentować nas na sympozjach naukowych, a tak, jak będzie dobry, to będzie mógł nas reprezentować na korcie.
Na początku dyskusji napisałem: orzełek to nie jest logo sponsora.
Wiele osób, choćby jak wspomniana Jędrzejowską czy Kusociński i inni wiele zrobili, żeby go nosić, a co takiego zrobił Janowicz?
Za mało?
To niech zasuwa, bo gra i wygrywanie w reprezentacji nobilituje.
Skoro chce zarabiać grając na korcie, to nie ma lepszej reklamy, niż gra dla kraju - jak będzie w tym dobry, to będzie miał darmowy piar od dziennikarzy, w telewizji go pokażą z jakimś ministrem, a może i z prezydentem, medal dostanie.
To są wymierne korzyści, jak się potem prowadzi rozmowy ze sponsorami, albo z reklamodawcami, którzy będą chcieli z nim podpisać kontrakt. W każdym razie tak postępuje profesjonalista, któremu zależy na osiągnięciu sukcesu, bo kto będzie chciał sobie zawracać głowę kimś, na kogo nawet właśni rodacy nie będą chcieli postawić?
Trzeba umieć rozgraniczyć to "życie prywatne" od "bycia reprezentantem" bo to dwie, cholernie daleko od siebie postawione rzeczy, zwłaszcza wtedy, jak się przegrywa i jeszcze w dodatku strzela focha.By the way on chcąc dojść do czegoś nie ma życia prywatnego, Ty masz .......
Ale to jego problem, bo mu za to płacą.
Reprezentacja to nie zawodnicy zaciężni - znów się powtarzam
Żorż, bo dorasta - swoje zdanie już nawet ma, więc Jerzyk nie pasuje![]()
.png)
weldon napisał(a):bluesman napisał(a): On w ogóle nie ma wolnego czasu
Ma. Właśnie pozwolił sobie na udzielenie wywiadu telefonicznego pewnej stacji telewizyjnej,
który wysłuchałem i stwierdzam, że, póki co, sympatyczny i mało zepsuty chłopak.
No i sam stwierdził, że propozycjom finansowym, jakie już dostał w trakcie turnieju, przyjrzy się ... w wolnym czasie
.png)
weldon napisał(a):bluesman napisał(a):Skoro Żorż jest be stawiaj jako przykład hm........ może, któregoś z Kaczyńskich, Maciarewicza, Tuska i wielu wielu innychsame spiżowe postaci
![]()
A może Papa Smurf?
Bądźmy poważni. Przecież podałem przykłady![]()
Co mają ci wymienieni przez ciebie do sportu? To jacyś tenisiści?
.png)
weldon napisał(a):Vjetar napisał(a):weldon napisał(a):Trochę tak, jakby wyrwał się nagle spod klosza i trafił do jakiejś "koszmarnej" rzeczywistości.
No sorry, taki klimat...
Ale o co chodzi?
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Stroma 2 wątku - 5 listopada 2012weldon napisał(a):bluesman napisał(a): On w ogóle nie ma wolnego czasu
Ma. Właśnie pozwolił sobie na udzielenie wywiadu telefonicznego pewnej stacji telewizyjnej,
który wysłuchałem i stwierdzam, że, póki co, sympatyczny i mało zepsuty chłopak.
No i sam stwierdził, że propozycjom finansowym, jakie już dostał w trakcie turnieju, przyjrzy się ... w wolnym czasie
Pytanie na dzisiaj - co go zepsuło
.png)
bluesman napisał(a):Jeszcze jedno ja go nie usprawiedliwiam, a tylko próbuję go zrozumieć
Janusz Bajcer napisał(a):Pytanie na dzisiaj - co go zepsuło
bluesman napisał(a):Bo ja wiem ??? ale zacne przykłady
.png)
Tomasz W napisał(a):Ja bym nie powiedział, że jest zepsuty. Ma 23 lata. Ma prawo popełniać gafy i wypowiadać się bez tzw. poprawności politycznej. Jeszcze się nauczy gładkich wypowiedzi i omijania dziennikarskich raf.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Tomasz W napisał(a):Ja bym nie powiedział, że jest zepsuty. Ma 23 lata. Ma prawo popełniać gafy i wypowiadać się bez tzw. poprawności politycznej. Jeszcze się nauczy gładkich wypowiedzi i omijania dziennikarskich raf.
Czyli Bohdan Tomaszewski się myli
.png)
Tomasz W napisał(a):I jeszcze ciekawa konkluzja Bohdana Tomaszewskiego na temat Janowicza. Moim zdaniem bardzo celna.![]()
http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... wstrzasnie