Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Janowicz. Żorż ... ;)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 11:00

bluesman napisał(a):
Vjetar napisał(a):Piotrek - czemu zmieniłeś na Żorż?

By było bardziej lekceważąco ......... toż to jak żigolak ......

Też zauważyłem. To pewnie aluzja do Żorża Poniemirskiego, z niedoścignionej Kariery Nikodema Dyzmy :wink:

Nieprawdaż?
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 09.04.2014 11:02

weldon napisał(a):Dla mnie jest ważne, że facet lansuje postawę, która nie tworzy atmosfery do osiągania sukcesów, a jeżeli on takie rzeczy lansuje, to kto ma być przykładem dla dzisiejszej młodzieży?

Kusociński? [/color]

Jak rozumiem jesteś wychowawcą młodzieży i dbasz o jej rozwój :) to napisz o lansowaniu postaw przez naszych kopaczy :) dotowanych chojnie między innymi i z Twoich podatków :) a oczywiście osiągających niebotyczne sukcesy za co sa sowicie opłacani vide gaża niejakiego Kruczka pośledniego trenera skoczków, a zarobki przeciętnych kopaczy :)

Skoro Żorż jest be stawiaj jako przykład hm........ może, któregoś z Kaczyńskich, Maciarewicza, Tuska i wielu wielu innych :) same spiżowe postaci :mrgreen: :papa:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 11:03

Vjetar napisał(a):
weldon napisał(a):Trochę tak, jakby wyrwał się nagle spod klosza i trafił do jakiejś "koszmarnej" rzeczywistości.

W decydującym secie rumuński zawodnik poddał mecz bez walki i splunął w kierunku trybuny, na której siedziała grupa niemieckich kibiców dopingujących jego rywala.

No sorry, taki klimat... :wink:

Ale o co chodzi? :D

bluesman napisał(a):sport zawodowy to rehabilitacja do końca życia

No wiesz, każdy orze jak może.

Jakby został kardiologiem, to by jeździł reprezentować nas na sympozjach naukowych, a tak, jak będzie dobry, to będzie mógł nas reprezentować na korcie.
Na początku dyskusji napisałem: orzełek to nie jest logo sponsora.
Wiele osób, choćby jak wspomniana Jędrzejowską czy Kusociński i inni wiele zrobili, żeby go nosić, a co takiego zrobił Janowicz?
Za mało?
To niech zasuwa, bo gra i wygrywanie w reprezentacji nobilituje.
Skoro chce zarabiać grając na korcie, to nie ma lepszej reklamy, niż gra dla kraju - jak będzie w tym dobry, to będzie miał darmowy piar od dziennikarzy, w telewizji go pokażą z jakimś ministrem, a może i z prezydentem, medal dostanie.

To są wymierne korzyści, jak się potem prowadzi rozmowy ze sponsorami, albo z reklamodawcami, którzy będą chcieli z nim podpisać kontrakt. W każdym razie tak postępuje profesjonalista, któremu zależy na osiągnięciu sukcesu, bo kto będzie chciał sobie zawracać głowę kimś, na kogo nawet właśni rodacy nie będą chcieli postawić?

Trzeba umieć rozgraniczyć to "życie prywatne" od "bycia reprezentantem" bo to dwie, cholernie daleko od siebie postawione rzeczy, zwłaszcza wtedy, jak się przegrywa i jeszcze w dodatku strzela focha.

By the way on chcąc dojść do czegoś nie ma życia prywatnego, Ty masz .......

Ale to jego problem, bo mu za to płacą.
Reprezentacja to nie zawodnicy zaciężni - znów się powtarzam :roll:

Żorż, bo dorasta - swoje zdanie już nawet ma, więc Jerzyk nie pasuje :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2014 11:03

Było- Jerzyk :) Dzisiaj zostało zmienione :)
Trochę kultury by się przydało Janowiczowi. I trochę "jaj" by przyznać się do porażki :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 11:08

bluesman napisał(a):Skoro Żorż jest be stawiaj jako przykład hm........ może, któregoś z Kaczyńskich, Maciarewicza, Tuska i wielu wielu innych :) same spiżowe postaci :mrgreen: :papa:

A może Papa Smurf? ;)

Bądźmy poważni. Przecież podałem przykłady :roll:

Co mają ci wymienieni przez ciebie do sportu? To jacyś tenisiści?
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 09.04.2014 11:09

weldon napisał(a):
Vjetar napisał(a):
weldon napisał(a):Trochę tak, jakby wyrwał się nagle spod klosza i trafił do jakiejś "koszmarnej" rzeczywistości.

W decydującym secie rumuński zawodnik poddał mecz bez walki i splunął w kierunku trybuny, na której siedziała grupa niemieckich kibiców dopingujących jego rywala.

bluesman napisał(a):sport zawodowy to rehabilitacja do końca życia

No wiesz, każdy orze jak może.

Jakby został kardiologiem, to by jeździł reprezentować nas na sympozjach naukowych, a tak, jak będzie dobry, to będzie mógł nas reprezentować na korcie.
Na początku dyskusji napisałem: orzełek to nie jest logo sponsora.
Wiele osób, choćby jak wspomniana Jędrzejowską czy Kusociński i inni wiele zrobili, żeby go nosić, a co takiego zrobił Janowicz?
Za mało?
To niech zasuwa, bo gra i wygrywanie w reprezentacji nobilituje.
Skoro chce zarabiać grając na korcie, to nie ma lepszej reklamy, niż gra dla kraju - jak będzie w tym dobry, to będzie miał darmowy piar od dziennikarzy, w telewizji go pokażą z jakimś ministrem, a może i z prezydentem, medal dostanie.

To są wymierne korzyści, jak się potem prowadzi rozmowy ze sponsorami, albo z reklamodawcami, którzy będą chcieli z nim podpisać kontrakt. W każdym razie tak postępuje profesjonalista, któremu zależy na osiągnięciu sukcesu, bo kto będzie chciał sobie zawracać głowę kimś, na kogo nawet właśni rodacy nie będą chcieli postawić?

Trzeba umieć rozgraniczyć to "życie prywatne" od "bycia reprezentantem" bo to dwie, cholernie daleko od siebie postawione rzeczy, zwłaszcza wtedy, jak się przegrywa i jeszcze w dodatku strzela focha.

By the way on chcąc dojść do czegoś nie ma życia prywatnego, Ty masz .......

Ale to jego problem, bo mu za to płacą.
Reprezentacja to nie zawodnicy zaciężni - znów się powtarzam :roll:

Żorż, bo dorasta - swoje zdanie już nawet ma, więc Jerzyk nie pasuje :D

Wybacz jeżeli się kogoś ocenia to bierze pod uwagę całokształt plusy i minusy....... niestety w TWOJEJ WYPOWIEDZI NIEWIELE JEST O AMBICJI SPORTOWCA chęci wygrywania widzę tu przez jaki pryzmat postrzegasz sport są to niestety dla Ciebie wyłącznie pieniądze. Nie próbujesz mu dać nawet szansy ile masz lat ? jaki byłeś w jego wieku ? na pewno dojrzały i mądry !!! Zatem chwała Ci :mrgreen:

P.S.Wiesz o tym, że ludzie maja różną konstrukcję psychiczną ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Janowicz. Jerzyk ... ;)

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.04.2014 11:10

Stroma 2 wątku - 5 listopada 2012

weldon napisał(a):
bluesman napisał(a): On w ogóle nie ma wolnego czasu :)

Ma. Właśnie pozwolił sobie na udzielenie wywiadu telefonicznego pewnej stacji telewizyjnej,
który wysłuchałem i stwierdzam, że, póki co, sympatyczny i mało zepsuty chłopak.

No i sam stwierdził, że propozycjom finansowym, jakie już dostał w trakcie turnieju, przyjrzy się ... w wolnym czasie :D

Pytanie na dzisiaj - co go zepsuło :?:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 09.04.2014 11:10

weldon napisał(a):
bluesman napisał(a):Skoro Żorż jest be stawiaj jako przykład hm........ może, któregoś z Kaczyńskich, Maciarewicza, Tuska i wielu wielu innych :) same spiżowe postaci :mrgreen: :papa:

A może Papa Smurf? ;)

Bądźmy poważni. Przecież podałem przykłady :roll:

Co mają ci wymienieni przez ciebie do sportu? To jacyś tenisiści?

Bo ja wiem ??? ale zacne przykłady :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.04.2014 11:13

weldon napisał(a):
Vjetar napisał(a):

Ten drugi też został pewnie spod klosza, zresztą nie on jeden.
Albo zmądrzeje i coś jeszcze z niego "wyrośnie" albo... zostanie znany z tego, że jest znany.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 09.04.2014 11:16

Jeszcze jedno ja go nie usprawiedliwiam, a tylko próbuję go zrozumieć :) Ma jeszcze czas by okrzepnąć :) Sport to permanentny stres, naciski wewnętrzne, ambicjonalne, oczekiwania publiczności trenerów, walka z psyche, własnym ciałem i bólem. Wyjście na kort to chwila na to składają się setki godzin samotnie spędzonych na treningach czego nikt nie widzi i raczej by nie chciał.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 11:22

Janusz Bajcer napisał(a):Stroma 2 wątku - 5 listopada 2012

weldon napisał(a):
bluesman napisał(a): On w ogóle nie ma wolnego czasu :)

Ma. Właśnie pozwolił sobie na udzielenie wywiadu telefonicznego pewnej stacji telewizyjnej,
który wysłuchałem i stwierdzam, że, póki co, sympatyczny i mało zepsuty chłopak.

No i sam stwierdził, że propozycjom finansowym, jakie już dostał w trakcie turnieju, przyjrzy się ... w wolnym czasie :D

Pytanie na dzisiaj - co go zepsuło :?:

Ja bym nie powiedział, że jest zepsuty. Ma 23 lata. Ma prawo popełniać gafy i wypowiadać się bez tzw. poprawności politycznej. Jeszcze się nauczy gładkich wypowiedzi i omijania dziennikarskich raf.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 11:28

bluesman napisał(a):Jeszcze jedno ja go nie usprawiedliwiam, a tylko próbuję go zrozumieć

Ok, ok ... Chłopak ma szanse, żeby jeszcze sporo zrobić w sporcie, więc też go nie skreślam.
Janusz Bajcer napisał(a):Pytanie na dzisiaj - co go zepsuło :?:

To nawet nie jest kwestia tego, co go zepsuło, tylko tego, że dopiero gloryfikując takie postępowanie sami go zepsujemy i zresztą nie tylko jego, bo od teraz każde niepowodzenie będzie można zwalić na ministra sportu i sytuację gospodarczą w kraju.
bluesman napisał(a):Bo ja wiem ??? ale zacne przykłady :mrgreen:

Mz to gie, a nie przykłady.

Przykładem to jest Kusociński, który na poranionych nogach zdobył mistrzostwo olimpijskie, albo Kowalczyk, która biegła z połamaną kością, albo Stoch, który skacze i to nieźle nawet, jak jest chory.

Jak zaczniemy usprawiedliwiać porażki w ten sposób, jak próbuje zrobić to Janowicz, to się w końcu przyzwyczaimy do tego w każdej dyscyplinie, jak się przyzwyczailiśmy w piłce nożnej.

Janowicz, nic się nie stało ...?

Nie: Janowicz, nie pitol, tylko bierz się do roboty, bo zachowujesz się jak smarkacz, a ty już za duży trochę na to jesteś.
Życie to niejebajka i jeszcze nie raz dostanie w doope, młody jest, więc lepiej, żeby się szybko ogarnął i pokazał, żeby na nim nie kłaść laski.
Strzelając fochy raczej nic nie osiągnie :/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.04.2014 11:30

Tomasz W napisał(a):Ja bym nie powiedział, że jest zepsuty. Ma 23 lata. Ma prawo popełniać gafy i wypowiadać się bez tzw. poprawności politycznej. Jeszcze się nauczy gładkich wypowiedzi i omijania dziennikarskich raf.

Czyli Bohdan Tomaszewski się myli :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 11:44

Janusz Bajcer napisał(a):
Tomasz W napisał(a):Ja bym nie powiedział, że jest zepsuty. Ma 23 lata. Ma prawo popełniać gafy i wypowiadać się bez tzw. poprawności politycznej. Jeszcze się nauczy gładkich wypowiedzi i omijania dziennikarskich raf.

Czyli Bohdan Tomaszewski się myli :wink:

Nie wiem. Nie umiem być surowy. Wolę wyrozumiałe podejście do młodego człowieka.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.04.2014 11:47

Tomasz W napisał(a):I jeszcze ciekawa konkluzja Bohdana Tomaszewskiego na temat Janowicza. Moim zdaniem bardzo celna. :wink:

http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... wstrzasnie

Też uważam, że konkluzje mistrza dziennikarstwa bardzo celne. :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone