Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Janowicz. Żorż ... ;)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomasz W
Cromaniak
Re: Janowicz. Jerzyk ... ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 08.04.2014 20:46

weldon napisał(a):Nic, to. Wojna się zbliża - będzie się mógł wykazać ... w wojskach rakietowych :mrgreen: [/color]

Nic się nie zbliża. Przestań krakać :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 08.04.2014 20:57

Szopa Janowicza :mrgreen:

Obrazek

Katarzyna Kochaniak, rzecznik prasowy Ministerstwa Sportu i Turystyki, zamieściła na swoim Twitterze zdjęcie z obiektów, gdzie przed meczami Pucharu Davisa trenowała reprezentacja Polski, w tym Jerzy Janowicz.

Chyba Jerzyk powinien mieć do teraz ksywę SZOP :mrgreen:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 08.04.2014 22:06

Proponuję naprawdę nie zajmować się już więcej tym gnojem. Hala w której trenuje Janowicz czyli szopa jak raczył się wyrazić (zdjęcie Tomasza W wyżej) kosztowała 10 mln zł. PZT przeznaczył na jego wyszkolenie ogółem 575 tys, zł. Ponadto urząd miasta od 2011 roku wsparł go kwotą 66 tys. zł. W ubiegłym roku dostał dziewięć tys. zł stypendium i pięć tys. nagrody za osiągnięte wyniki sportowe. Rok wcześniej dofinansowano mu przygotowanie do występów na imprezach US Open oraz Drużynowych Mistrzostwach Świata (10 tys. zł, w tym zakup biletów lotniczych). W 2011 roku przeznaczono zaś odpowiednio 10 i 15 tys. zł na zakup odżywek i sprzętu oraz opłacenie osobistego trenera tenisisty.
W dodatku za kompromitujący udział w tym nieszczęsnym Pucharze Davisa w którym przegrał z chorwackim nastolatkiem otrzymał 100 tys. zł.
I ten bydlak mówi, że nic od państwa (czyli od nas) nie dostał.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 08.04.2014 22:21

Oj, widzę, że te kilka słów prawdy bardzo zabolało, oj bardzo...

Szkoda, że mało kto co zrozumiał o co chodzi.
Z tą szopą na przykład.
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 08.04.2014 23:01

Szopa szopą a dla mnie to jest szczeniak któremu przewróciło się w głowie.
Trzymałem kciuki za chłopaka gdy zaczynał swoją światową karierę.
A teraz pozostał niesmak. Dzieciak mentalnie pozostał w piaskownicy.
Przegrać może każdy, zdarza się każdemu, tylko że z porażki należy wyciągnąć naukę a nie obrażać się na wszystkich wokoło.
Cóż jedni dojrzewają szybciej, drudzy wolniej, a niektórzy w ogóle.
:cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.04.2014 23:18

Najgorsze są niezdrowe emocje i tzw. woda sodowa w głowie.
Może z wiekiem zmądrzeje i oby dalej rozwijał się sportowo, bo kto jak kto, ale On nie powinien narzekać na finanse :idea:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 08.04.2014 23:56

Kiepura napisał(a):Oj, widzę, że te kilka słów prawdy bardzo zabolało, oj bardzo...

Z tą szopą na przykład.

To może oświecisz nas o co chodzi. Nie każdy jest taki bystry jak Ty żeby w lot złapał co miał Janowicz na myśli.
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 09.04.2014 00:02

Tomasz W napisał(a):Szopa Janowicza :mrgreen:

Obrazek

Katarzyna Kochaniak, rzecznik prasowy Ministerstwa Sportu i Turystyki, zamieściła na swoim Twitterze zdjęcie z obiektów, gdzie przed meczami Pucharu Davisa trenowała reprezentacja Polski, w tym Jerzy Janowicz.

Chyba Jerzyk powinien mieć do teraz ksywę SZOP :mrgreen:

Nie ma co się nad nul pastwić bo i tak nie zrozumie. Z drugiej strony lubie Tomaszu z Tobą się spierać. Choć często mamy inny punkt widzenia na dany problem. Cieszę się, że w tej kwestii zmieniłeś zdanie.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 06:44

arkona napisał(a):Nie ma co się nad nul pastwić bo i tak nie zrozumie. Z drugiej strony lubie Tomaszu z Tobą się spierać. Choć często mamy inny punkt widzenia na dany problem. Cieszę się, że w tej kwestii zmieniłeś zdanie.

Widzisz Arkona, ja nie zmieniłem zdania. Dalej uważam, że w tym emocjonalnym wywodzie Janowicza jest trochę racji. Pewnie, że woda sodowa, że młodość i wojowniczy charakter. No i z tą szopą to grubo przesadził. Ale i odwaga odgryzienia się napastliwym dziennikarzom i polskiemu mitowi klęski.

Poniżej Santorski rozkminia postawę Janowicza.

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1576 ... ka.html#MT
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 06:47

arkona napisał(a):
Kiepura napisał(a):Oj, widzę, że te kilka słów prawdy bardzo zabolało, oj bardzo...

Z tą szopą na przykład.

To może oświecisz nas o co chodzi. Nie każdy jest taki bystry jak Ty żeby w lot złapał co miał Janowicz na myśli.

Ja tez chcę się dowiedzieć :D

Swoja drogą jeżeli chłopak, który w ciągu roku zarabia 3,5 miliona reprezentuję sobą taką pesymistyczną i destrukcyjną postawę, to co tu się dziwić, że wokół najczęściej spotyka się marazm i kompletny brak wiary w siebie?

Rożnica jest taka, że w szopie, nie w szopie on dalej będzie zarabiał krocie, co nie przeszkodzi różnym niedowiarkom i nieudacznikom podawać jego wypowiedzi jako usprawiedliwienia dla własnych niepowodzeń.

I dalej nic się nikomu u nas nie będzie udawało ani opłacało :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.04.2014 06:59

Na równi z wypowiedzią Jerzyka wkurzyła mnie wysublimowana ironia Ministra Sportu.
Powinien wylecieć na ...bruk.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 07:20

Z jednej strony można się oburzać, z drugiej nie powiedział nic więcej, niż moje dziecko, które de facto facet (Janowicz) obraził swoją wypowiedzią.
Akurat tak się składa, że są w Polsce studenci którzy nie tylko, że płaca za swoje studia, to jeszcze nie planują wyjazdu.

Natomiast co do ministra ... A co poważnego ma odpowiedzieć minister zapytany o opinię na temat wypowiedzi jakiegoś smarkacza po przegranym meczu?
Samo zawracanie głowy ministrowi histerykiem było nie na miejscu.
W końcu co to za autorytet, żeby trzeba było komentować jego wypowiedzi?
Potraktował pytanie jako luźny żart i tak samo odpowiedział.

Swoją drogą czy Janowicza poparli jacyś inni sportowcy? Trenerzy?
A może ... dziennikarze sportowi przynajmniej?
W końcu nic nie robili przez całe życie, to może by się w końcu wzięli za coś :lol:
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 09.04.2014 08:05

Dla mnie ten Janowicz - to gówniarz i tyle.
Wg. mnie - to przeliczył ile mógł wygrać a nie wygrał i się wkurzył - pokazał całego siebie.
Powinni go usunąć z reprezentacji i tyle - buraków nam tam nie trzeba
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2014 08:17

Tyle, że w jego wypowiedzi moim zdaniem chodziło głównie o to, że czepiają się jego wyników laicy, ludzie którzy nigdy nie mieli ze sportem nic do czynienia, teoretycy sportu, lamusy rządne sensacji którzy jak idzie to pieją z zachwytu a jak nie idzie to topią w łyżce wody. Z wypowiedzi wynika dla mnie, że gdyby krytykę przedstawił choćby Fibak, Tomaszewski to nie miałby nic do powiedzenia. Jako, że gość nie trzyma ciśnienia, reszta wypowiedzi o wyjazdach ludzi i innych tematach niepotrzebna, poniesło go jak to się mówi.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 08:26

A ja bym tak nie jechał po Janowiczu. Już słyszę, żeby usuwać go z reprezentacji. A kto go zastąpi? Co by nie mówił to jest w tej chwili najlepszym polskim tenisistą. Na dodatek najzdolniejszym. No może troche ma gębę niewyparzoną, ale nie za złotoustość go ceniliśmy :oczko_usmiech:

A co do obrażania studiujących dzieci, Piotrek, ja też mam dziecko na studiach i też nie planujące wyjeżdżać. Ale nie widzę w wypowiedzi Jurka Janowicza żadnych obraźliwych treści co do jego postępowania. Prawdę mówiąc wielu z młodych absolwentów wyższych uczelni wyjeżdżając ma większe szanse na zdobycie dobrej pracy niż pozostając w Polsce. I to jest prawda. Ale sytuacja nie jest jakąś polską specjalnością. Podobnie jest w przypadku większości krajów "na dorobku". :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone