Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Janowicz. Żorż ... ;)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.04.2014 08:34

Bocian napisał(a):...że gdyby krytykę przedstawił choćby Fibak, Tomaszewski to nie miałby nic do powiedzenia. Jako, że gość nie trzyma ciśnienia, reszta wypowiedzi o wyjazdach ludzi i innych tematach niepotrzebna, poniesło go jak to się mówi.

Opinię Fibaka akurat słyszałem. Podobna jak większości z nas. Myślę, że nie warto się gówniarstwem zajmować. Mam wrażenie, że bardziej mu zależy na byciu celebrytą niż tenisistą...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2014 08:46

greenrs napisał(a):Opinię Fibaka akurat słyszałem.

W czasie tamtej konferencji? Nie. Gdyby tak odpowiedział Fibakowi to byłby ciotką z rakietką. Zawsze prawie wszyscy narzekamy na wszystko. A Janowicz powiedział nic ponad to : stań na arenie i pokaż jakim jesteś sportowcem aby mnie krytykować. Każdy z nas jest zajebistym piłkarzem, reprezentacja to lamusy i takie tam. Jaki problem, trzeba było iść do reprezentacji i leżeć, pachnieć i brać kasę. Całe życie słyszę to w pracy. Tylko leżycie i nic nie robicie. Jak pytam czemu nie przyjdą i nie poleżą, to słyszę bo się nie nadajemy...
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 08:50

Bocian napisał(a):
greenrs napisał(a):Opinię Fibaka akurat słyszałem.

W czasie tamtej konferencji? Nie. Gdyby tak odpowiedział Fibakowi to byłby ciotką z rakietką. Zawsze prawie wszyscy narzekamy na wszystko. A Janowicz powiedział nic ponad to : stań na arenie i pokaż jakim jesteś sportowcem aby mnie krytykować. Każdy z nas jest zajebistym piłkarzem, reprezentacja to lamusy i takie tam. Jaki problem, trzeba było iść do reprezentacji i leżeć, pachnieć i brać kasę. Całe życie słyszę to w pracy. Tylko leżycie i nic nie robicie. Jak pytam czemu nie przyjdą i nie poleżą, to słyszę bo się nie nadajemy...

Otóż to Bocian :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 08:50

Bocian napisał(a):czepiają się jego wyników laicy, ludzie którzy nigdy nie mieli ze sportem nic do czynienia, teoretycy sportu, lamusy rządne sensacji
... dziennikarze sportowi, ludzie, dzięki którym o tenisistach i ich wynikach dowiadują się wszyscy, dzięki którym sportowcy z różnych, również niszowych dyscyplin sportowych znajdują rozgłos i sens uprawiania swojej dyscypliny ...

Sugerujesz, że na konferencji pojawili się tylko dziennikarze z rubryk polityczno-ekonomicznych i to było przyczyną treści wypowiedzi Janowicza? ;)

Nie, Janowicz powiedział, że w porównaniu z nim dziennikarze w życiu nie przepracowali ani jednego dnia i nie mają pojęcia na czym w ogóle polega praca.
Mówiłem - skonfrontować go z górnikami i niech się licytują :lol:

Albo z Michalczewskim niech pogada, co to jest praca i co to jest sukces 8)

Tomasz W napisał(a):Ale nie widzę w wypowiedzi Jurka Janowicza żadnych obraźliwych treści co do jego postępowania.

Na jak się ma poczuć dzieciak, który zamiast na nasz koszt skończyć studia i wyjechać stad w diabły, nadal się uczy, już za swoje, a nie publiczne, pieniądze i nie ma zamiaru wykorzystać nabytej tu wiedzy gdzieś za granicą?

U nas popularnym jest robienie z siebie ofiary systemu i, zamiast skierować swoją złość na osiągnięcie sukcesu, łatwiej jest wyładować ja na bogu ducha winnych osobach i szukaniu winnych własnych porażek.

I właśnie to jest koszmarne, bo jeżeli taka postawę reprezentuje facet, który potencjalnie ten sukces może odnieść, to co mają powiedzieć ci, którzy takich możliwości nie posiadają?

Ja nie mówię, żeby on nie narzekał, ale niech on narzeka po wygranych walkach i niech to robi w sposób konstruktywny, a nie tylko dlatego, że mu się nie spodobało pytanie o porażkę, do której sam doprowadził.

No i tutaj wracam do swojego pytania - a kto mi zagwarantuje, że jak zainwestuję w takiego sportowca to mi się to zwróci? Czy na tej samej zasadzie na "państwową" pensję powinniśmy wziąć każdego sportowca, który mógłby zostać potencjalnym kadrowiczem? Czy Janowicz jest traktowany w jakiś szczególnie przykry sposób, odbiegający od tego, w jaki traktuje się u nas innych sportowców?

Tylko nie piszcie, że Małyszowi skocznię wybudowaliśmy, bo jak skocznia powstawała, to Małysz grał w innej lidze niż Janowicz :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2014 08:53

weldon napisał(a): dziennikarze sportowi, ludzie, dzięki którym o tenisistach i ich wynikach dowiadują się wszyscy, dzięki którym sportowcy z różnych, również niszowych dyscyplin sportowych znajdują rozgłos i sens uprawiania swojej dyscypliny ...

Jesteś pewien, że tacy właśnie tam byli? Sam sie pewnie orientujesz, że dziennikarstwo coraz bardziej kojarzy się z Faktem.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.04.2014 08:57

Bocian napisał(a):A Janowicz powiedział nic ponad to : stań na arenie i pokaż jakim jesteś sportowcem aby mnie krytykować.

Myślę, że gdyby ograniczył się do tego co "położyłeś", to nie byłoby rabanu.

Sam uprawiam sport amatorsko i wiem, że raz jestem bogiem piłki a raz tak jak wczoraj o mało nie połamałem jak siermięga rakiety na tenisie.

Problem polega na tych szopach i wyjazdach rodaków. Wniosek tego żenującego wywodu był taki, że jak wygrywam to ja Janowicz, jak przegrywam to przez polityków i dziennikarzy i nie mogę się skupić na grze, bo tylu młodych wyjeżdża.

A może on już kombinuje jak załapać się na "1" w wyborach do Europarlamentu, taka moda na celebrytów, że może i on się załapie. Tam zarabiają w euro a on się już przyzwyczaił.
:hut:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 09:02

weldon napisał(a):U nas popularnym jest robienie z siebie ofiary systemu i, zamiast skierować swoją złość na osiągnięcie sukcesu, łatwiej jest wyładować ja na bogu ducha winnych osobach i szukaniu winnych własnych porażek.

I właśnie to jest koszmarne, bo jeżeli taka postawę reprezentuje facet, który potencjalnie ten sukces może odnieść, to co mają powiedzieć ci, którzy takich możliwości nie posiadają?

Też nie cierpię takich postaw. Ale one są i każdy ma prawo do odrobiny słabości. Szczególnie jeśli ma 23 lata i właśnie odniósł dotkliwą porażkę. Pewnie, że nie można go porównywać z tzw. zwykłymi ludźmi. Ale, czy jeśli mam szczęście być w miarę zdrowym, a obok mnie jest ktoś, kto miał mniej szczęścia i jest śmiertelnie chory, to ja nie mam już żadnego prawa do chwili słabości czy odrobiny krytycyzmu, bo "co ma powiedzieć tamten, chory"?
Nie. Nie tarzajmy Janowicza. On kiedyś może być dla nas pociechą. Dajmy mu szansę. Nawet jeśli w meczu z teoretyczne słabszym Chorwatem normalnie dał ciała.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2014 09:05

kaszubskiexpress napisał(a):Myślę, że gdyby ograniczył się do tego co "położyłeś", to nie byłoby rabanu.

Dlatego napisałem, że nie trzyma ciśnienia i cała reszta wywodu niepotrzebna...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2014 09:06

Przypomnijmy sobie jakie psy i joby były wieszane na Małyszu jak miał załamanie formy po pierwszych sukcesach.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 09:08

kaszubskiexpress napisał(a):A może on już kombinuje jak załapać się na "1" w wyborach do Europarlamentu, taka moda na celebrytów, że może i on się załapie. Tam zarabiają w euro a on się już przyzwyczaił.
:hut:

No właśnie. Jedziemy tu po Janowiczu a co można by powiedzieć o Adamku :?: :oczko_usmiech:
Też ostatnio zaczął snuć "ciekawe" wywody do mikrofonu i kamery. Do tego miał wieloosobowe tło ludzi z nieskrywaną dumą na twarzach. Ale nie rozwijajmy tematu co mówił, bo nam zamkną wątek. :mrgreen:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 09.04.2014 09:20

I jeszcze ciekawa konkluzja Bohdana Tomaszewskiego na temat Janowicza. Moim zdaniem bardzo celna. :wink:

http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... wstrzasnie
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 09:22

Bocian napisał(a):Jesteś pewien, że tacy właśnie tam byli? Sam sie pewnie orientujesz, że dziennikarstwo coraz bardziej kojarzy się z Faktem.

Nie znam dziennikarzy sportowych, ale opieram się na tym, co powiedział o obecnych na konferencji Zimoch.
Z jego wypowiedzi wynikało, że byli tam ludzie, którym i tenis i sport w Polsce sporo zawdzięcza (coś podobnego powiedział też Fibak).
Natomiast Zimoch powiedział jeszcze coś bardzo ważnego - nie było i nigdy nie będzie tak, że, jak to wspomniał Janowicz, na konferencję z nim będą przychodzić tylko "jego przyjaciele".
Właśnie to jest śmieszne, że wybuch Janowicza spowodowany był tym, że "on myślał, że dziennikarze to jego przyjaciele".

Trochę tak, jakby wyrwał się nagle spod klosza i trafił do jakiejś "koszmarnej" rzeczywistości.

Tomasz W napisał(a):Nie tarzajmy Janowicza.

Sęk w tym, że się sam utarzał.
Nikt go nie prosił o wygłaszanie przemówień wyborczych.

Przecież przy następnym przegranym meczu - zdarza się przecież każdemu - dendrologów wezwie jako specjalistów od szukania przyczyn porażki :mrgreen:

Ja nawet nie mam do niego pretensji że przegrał. Chyba nikt nie miał tak naprawdę.
On się wkurzył, bo się go spytali czy czasami w swoich wypowiedziach przed meczem nie zignorował przeciwnika i czy wyciągnie z tego wnioski na przyszłość.

Mówi się "dałem doopy" i tyle :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2014 09:25

Tomasz W napisał(a):I jeszcze ciekawa konkluzja Bohdana Tomaszewskiego na temat Janowicza. Moim zdaniem bardzo celna. :wink:

http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... wstrzasnie

Potrzebny mu jest psycholog i praca z nim.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.04.2014 09:25

Bocian napisał(a):Zawsze prawie wszyscy narzekamy na wszystko. A Janowicz powiedział nic ponad to : stań na arenie i pokaż jakim jesteś sportowcem aby mnie krytykować. Każdy z nas jest zajebistym piłkarzem, reprezentacja to lamusy i takie tam. Jaki problem, trzeba było iść do reprezentacji i leżeć, pachnieć i brać kasę. Całe życie słyszę to w pracy. Tylko leżycie i nic nie robicie. Jak pytam czemu nie przyjdą i nie poleżą, to słyszę bo się nie nadajemy...

Zawodowy sportowiec, kabareciarz, aktor, piosenkarz... Niby zupełnie różne profesje ale łączy je jedno - zarabiają na publiczności, która chce ich oglądać :!: Siebie więc do nich nie przyrównuj bo wykonujesz zupełnie inny zawód. A ktoś, kto żyje z publiczności powinien mieć do niej szacunek, bo bez tej publiczności nic nie znaczy - jest zerem, choćby nie wiem jaki miał talent. A dziennikarze w tym przypadku są niejako łącznikiem pomiędzy rzeczonym celebrytą a ową publicznością, stanowią w pewnym sensie rolę rzecznika i ich opinie w znacznej mierze kształtują te relacje. Pogarda dla dziennikarza, który mnie reprezentuje na konferencji prasowej odbieram jako pogardę dla mnie, czyli przedstawiciela publiczności, dzięki której może żyć na tak wysokim poziomie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2014 09:27

weldon napisał(a):
Mówi się "dałem doopy" i tyle :)[/color]

Taaaaa..... A ile razy sami siebie rozgrzeszamy, że tego nie powiedzieliśmy? Łatwo jest doradzać, oceniać. Krew nie woda...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone