Kiepura napisał(a):Sport młodzieżowy to teraz hobby dla bogatych.
Jak i przed wojną, zwłaszcza w takich dyscyplinach jak tenis.
Jędrzejowska zaczynała od podawania piłek, a zobacz gdzie zaszła.
Kiepura napisał(a):Kiepska ironia rodem z kolei mareckiej.
Coś ty się czepił niszowego forum, gdzie z rzadka zaglądam?
Ja się z nimi ze dwa razy w roku spotykam, na przykład jak porządkujemy groby powstańcze, albo idziemy śladami powstania lub września i, wierz mi, Kraków z tym nie ma nic wspólnego ani nawet nie jest wspominany.
No chyba, że przez Żoliborz idziemy
Kiepura napisał(a):Sam nie wiem co ich tu przyciaga.
Autostrada do Wrocławia
Kiepura napisał(a):Walka o równe traktowanie to element postawy asertywnej, a nie jojczenie.
Ale czasem boli tych po drugiej stronie.
Równo to można traktować równorzędnych konkurentów.
Czasy "każdemu według potrzeb" to się dawno skończyły i teraz podług zasług i obowiązków leci.
Kiepura napisał(a):Byłem przeciwnikiem budowy Stadionu Narodowego oraz zbyt dużych stadionów na Euro.
Porównując z sytuacją Ukrainy, nie wspominając o tym, co się dzieje w Brazylii, to nasze rozwiązania przyniosły nad wyraz zaskakujące rezultaty.
Z Narodowym mamy o tyle szczęście, ze gdyby powstał, już nie mówię 50, ale 20 lat temu, to dziś byłby koszmarnym problemem dla Warszawy, a tak pomału zaczyna wtapiać się w kalendarze imprez warszawskich i cały czas żyje.
Za inne stadiony wówczas wybudowane nie biorę odpowiedzialności, a co do tego, że coś by w końcu powstało, a nie staliśmy się tego użytkownikami już dziś ze względu na Euro, to ciężko się nie zgodzić, bo to truizm.
Nie da się żyć bez autostrad i one z pewnością budowane by były tak czy siak, ale przykład obwodnicy Warszawy pokazuje, że można odwlekać to w nieskończoność, natomiast Euro wymusiło jednak przyśpieszenie wielu realizacji.
Natomiast niewątpliwym i zauważalnym owocem Euro jest wzrost zainteresowania Polską i zwiększenie się liczby przyjeżdżających tu turystów.
Kiepura napisał(a):Chyba już zeszło do 82.
Zależy od kursu - po prostu chodziło o 20 tysięcy dolarów.
Tak czy siak, spora forsa.

.png)
.png)

.png)