Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Janowicz. Żorż ... ;)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.04.2014 19:43

Kiepura napisał(a):Sport młodzieżowy to teraz hobby dla bogatych.

Jak i przed wojną, zwłaszcza w takich dyscyplinach jak tenis.
Jędrzejowska zaczynała od podawania piłek, a zobacz gdzie zaszła.

Kiepura napisał(a):Kiepska ironia rodem z kolei mareckiej.

Coś ty się czepił niszowego forum, gdzie z rzadka zaglądam?
Ja się z nimi ze dwa razy w roku spotykam, na przykład jak porządkujemy groby powstańcze, albo idziemy śladami powstania lub września i, wierz mi, Kraków z tym nie ma nic wspólnego ani nawet nie jest wspominany.

No chyba, że przez Żoliborz idziemy ;)

Kiepura napisał(a):Sam nie wiem co ich tu przyciaga.

Autostrada do Wrocławia :lol:
Kiepura napisał(a):Walka o równe traktowanie to element postawy asertywnej, a nie jojczenie.
Ale czasem boli tych po drugiej stronie.

Równo to można traktować równorzędnych konkurentów.
Czasy "każdemu według potrzeb" to się dawno skończyły i teraz podług zasług i obowiązków leci.

Kiepura napisał(a):Byłem przeciwnikiem budowy Stadionu Narodowego oraz zbyt dużych stadionów na Euro.

Porównując z sytuacją Ukrainy, nie wspominając o tym, co się dzieje w Brazylii, to nasze rozwiązania przyniosły nad wyraz zaskakujące rezultaty.
Z Narodowym mamy o tyle szczęście, ze gdyby powstał, już nie mówię 50, ale 20 lat temu, to dziś byłby koszmarnym problemem dla Warszawy, a tak pomału zaczyna wtapiać się w kalendarze imprez warszawskich i cały czas żyje.

Za inne stadiony wówczas wybudowane nie biorę odpowiedzialności, a co do tego, że coś by w końcu powstało, a nie staliśmy się tego użytkownikami już dziś ze względu na Euro, to ciężko się nie zgodzić, bo to truizm.
Nie da się żyć bez autostrad i one z pewnością budowane by były tak czy siak, ale przykład obwodnicy Warszawy pokazuje, że można odwlekać to w nieskończoność, natomiast Euro wymusiło jednak przyśpieszenie wielu realizacji.
Natomiast niewątpliwym i zauważalnym owocem Euro jest wzrost zainteresowania Polską i zwiększenie się liczby przyjeżdżających tu turystów.

Kiepura napisał(a):Chyba już zeszło do 82.

Zależy od kursu - po prostu chodziło o 20 tysięcy dolarów.
Tak czy siak, spora forsa.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.04.2014 19:49

weldon napisał(a):teraz podług zasług i obowiązków leci.

To ja też i o tym napisałem.

Równo to można traktować równorzędnych konkurentów.

:lol:

Obrazek
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.04.2014 19:56

weldon napisał(a):po prostu chodziło o 20 tysięcy dolarów.

jara napisał(a):Dał 20.000 €
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.04.2014 20:00

Kiepura napisał(a):Obrazek

Trafna uwaga.

Pamiętaj, że ja zawsze w ciebie wierzyłem i życzyłem sukcesów w realizacji marzeń :D

jara napisał(a):jara napisał(a):Dał 20.000 €

Faktycznie :?
Ale ja starej daty jestem i mi się Euro dalej z piłką kojarzy, a waluta z zielonymi :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.04.2014 20:02

weldon napisał(a):Ale ja starej daty jestem i mi się Euro dalej z piłką kojarzy, a waluta z zielonymi :D[/color]

Ale kurs galanty :smo:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.04.2014 20:19

A tak przy okazji, wrócę do raz wrzuconego już zdjęcia:

Obrazek

Nie bez kozery je wrzuciłem, ponieważ pochodzi z fejsbukowej strony ... Janowicza :D

Chyba czuje pewien dystans do siebie i próbuje obrócić wszystko trochę w żart.
No i dobrze :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.04.2014 20:23

A przeprosił gdzieś za buractwo?
Bo chyba mi umknęło......

Nie bez powodu występują w pewnej reklamie razem z Radwańską.
Pac wart..........
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.04.2014 20:35

Zadyma przyćmiła powód. Nie mówi się o porażce Janowicza tylko o Janowiczu.
A może w myśl zasady: nieważne jak, ważne, że w ogóle.
arkona
Cromaniak
Re: Janowicz. Jerzyk ... ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 10.04.2014 20:56

Kiepura napisał(a):
arkona napisał(a):Jak pisałem wcześniej Tobie brak argumentów kończy się to jakimiś mglistymi wypowiedziami jak ta Twoja powyżej. Zresztą naliczyłem trzy Twoje zdania. Czyżby problemy z liczeniem?

Łomatko, nie chodziło mi o to co ja napisałem, tylko o to co Janowicz powiedział :roll: :D

Co do braku argumentów to zapewne chodzi Ci o fragment który skasowałem a dotyczący owej mitycznej wydajności pracy w Holandii. OK, proszę bardzo.

Statystyka to zwykle prowadzi do błędnych wniosków, gdy się nie zna zasad ich tworzenia.
Te statystyki tworzy się tak. Stoi dwóch ludzi jeden spawa dwa pręty stalowe, drugi aluminiowe. Robią to tyle samo czasu, wkładają taki sam trud. Wydajność pierwszego jest kilkakrotnie niższa bo spawa stal a stal jest tańsza niż aluminium.
U nas jest niższa wydajność bo daliśmy się sprowadzić do niskoopłacanych wyrobników.
Tyle teorii. Teraz praktyka, możesz sobie wierzyć albo nie.
Mogłem uczestniczyć w wykonywaniu pewnego przedsięwzięcia w Holandii z tamtymi robotnikami.
W Polsce z Polska ekipą zrobiłbym to w czasie o 1/3 krótszym za kwotę 25 % tamtego kontraktu.
Zgadnij kto statystycznie miałby wyższą wydajność ?
To bajka, która ma na celu utrzymanie niskiego poziomu płacy w Polsce i tyle.

Jak taki meneger jesteś to dlaczego sam firmy nie założysz to będziesz kontrakt za kontraktem jechał? Dam Ci inny przykład transport wodny. 110 metrowa barka potrafi zabraćponad 3000 ton ładunku. Do jej obsługi potrzeba 3 ludzi, a u nas? Aaaa zapomniałem u nas transport wodny praktycznie nie istnieje. Potrzeba 14 mld złotych by przywrócić żeglowność wielkich rzek. Lepiej wydać 21 mld na igrzyska. Z tego powodu, że transport wodny śródlądowy leży jesteśmy skazani na transport drogowy i kolejowy lub kombinowany. To teraz zadanie matematyczne ile ciężarówek czy TIRów jest potrzebnych do obsługi takiego ładunku? Kto jest bardziej efektywny?

Co do szopy.
Jak kiedyś trenowałem biedne państwo komunistyczne dało mi wszystko od trampek po bony na żywność.
Jak moje dziecko zaczęło trenować 1000 zł poszło na wist. Sport młodzieżowy to teraz hobby dla bogatych.
Nie mam czasu rozwijać tematu, a długo by można pisać.

Dlatego też PRL zbankrutował. Obecnie państwo redystrybuuje blisko 50% PKB i próbuje regulować prawie każdą dziedzinę interakcji międzyludzkich. Jak widzisz działania państwa są nieudolne, a Ty tęsknisz za komuną :D
Czy w takiej Chorwacji są większe nakłady na sport? Za dwa wpier...le w ostatni weekend, w tym jeden od 17 latka Janowicz skasował 100000 złotych by nikt nie mówił, że w koszulce z orzełkiem altruistycznie biegał
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.04.2014 21:03

anakin napisał(a):A przeprosił gdzieś za buractwo?

Nie słyszałem, za to dość ostro potraktował go dziennikarz któremu tak odpyskował i odpisał mu, co o nim myśli, w liście otwartym.
Chyba bez odzewu i chyba takowego dziennikarz nie oczekiwał.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.04.2014 21:06

weldon napisał(a):
anakin napisał(a):A przeprosił gdzieś za buractwo?

Nie słyszałem, za to dość ostro potraktował go dziennikarz któremu tak odpyskował i odpisał mu, co o nim myśli, w liście otwartym.
Chyba bez odzewu i chyba takowego dziennikarz nie oczekiwał.

No to szkoda.
A wystarczyłoby : "sorry k...poniosło mnie".
Zyskałby tylko szcunek, a tak dziś 2/3 netu bekę z niego toczy.
I już zawsze jego zwycięstwa (ewentualne) przeplatane będą "szopą, w której trenuje".

Wg mnie klasę sportowca poznajemy w momencie jego porażki.
I dlatego ani Janowicz ani Radwańska żadnej klasy nie mają.
Może kasę i owszem, ale..........
No.........sorry- taki mamy klimat
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.04.2014 21:23

weldon napisał(a):
życzyłem sukcesów w realizacji marzeń :D[/color]

Grzeczność nakazuje podziękować.

arkona napisał(a):Aaaa zapomniałem u nas transport wodny praktycznie nie istnieje.

A co to ma wspólnego z wydajnością pracy o której rozmawialiśmy ?

arkona napisał(a):Obecnie państwo redystrybuuje blisko 50% PKB

Widać nie tam gdzie trzeba.

arkona napisał(a):Ty tęsknisz za komuną

:lol: :lol: :lol:

Jarajcie się dalej tematem zastępczym. :papa:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 11.04.2014 06:44

Kiepura napisał(a):
arkona napisał(a):Aaaa zapomniałem u nas transport wodny praktycznie nie istnieje.

A co to ma wspólnego z wydajnością pracy o której rozmawialiśmy ?

Jak nie widzisz związku między produktywnością trzech osób przewożących barką 3000 ton, a wydajnością 75 czterdziestotonowych TIRów przewożących taki sam ładunek to jak mamy rozmawiać? Tylko by zacząć korzystać z najtańszego srodka transportu jakim jest transport wodny potrzebne są nakłady kapitałowe na infrastrukturę. Ty jako orędownik bachanaliów sportowych budowy hal, stadionu Wisły, który jest tak samo nierentowny jak stadiony na Euro, wolisz wydać 21 miliardów na igrzyska niż 14 miliardów na przywrócenie żeglowności rzek w Polsce. Wolisz wydawać na konsumpcje, niż na coś co może przynieść korzyści wszystkim. Pisałeś, że wiedza kosztuje, jednak rozsądnego myślenia nigdzie nie kupisz.

kiepura napisał(a):
arkona napisał(a):Obecnie państwo redystrybuuje blisko 50% PKB

Widać nie tam gdzie trzeba.

Gdyby więcej pompowano w Kraków i okolice czego się domagasz to zapewne byłbyś szczęśliwy.

kiepura napisał(a):
arkona napisał(a):Ty tęsknisz za komuną

:lol: :lol: :lol:

Wspomnienie trampek z młodości urzekła mnie Twoja historia.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 11.04.2014 07:10

Kurde.
Odświeżyłem kilka dni temu wątek o Janowiczu bo wypowiedział się w sposób kontrowersyjny. Zaglądam tu dość regularnie i staram się dyskutować w miarę rzeczowo, na ile się da. Ale ostatnio widzę, że zaczyna się jakieś dziwne okładanie się zamiast wymiany poglądów. Podjazdy i wycieczki osobiste.
Ludzie! Ja takich rzeczy mam aż nadto w polityce. Tutaj chcę podyskutować a nie obserwować okładanie się po pyskach. Co mnie kurde obchodzi który skąd jest?
Tyle.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.04.2014 07:41

Cóż, dyskusję sprowokował swoim wystąpieniem pewnie straszliwie zapracowany i doświadczony życiowo 23-letni autorytet ;)

:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone