Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jakie wycieczki warto z makarskiej z biura atlas etc

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luiza2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luiza2 » 05.05.2009 18:52

slyszalam ze mozna wykupic calodniowe wycieczki z makarskiej z roznych biur..np...atlas etc...mieliscie z tym do czynienia...nie bedziemy jezdzic samochodem wiec jest sporo opcji tylko nie wiadomo co wybrac..myslimy o hvar,brac,korcula,noi tu jest dylemat krk czy plitvice-jedno blizej drugie dalej..ktore z nich wybrac..z makarska do plitvickie jest kawalek ale podobno ladniej ....jak myslicie...
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 05.05.2009 19:50

luiza2 napisał(a):slyszalam ze mozna wykupic calodniowe wycieczki z makarskiej z roznych biur..

Polecam skorzystać z usług lokalnych przewoźnikow (biura przy plazach, lub poczekać na nich na plaży oni sami was znajdą :wink: )
Oferta przeważnie zawiera: fishpicniki na Bol i Hvar, wycieczki Medjugorie i Mostar, wodospady Krka, Dubrownik i inne.
Poczytaj kompendium wiedzy o Makarskiej
fumarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fumarek » 12.05.2009 12:45

Widziałam i wodpspady KRK i Plitvice. Zdecydowanie Plitvice
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 12.05.2009 18:55

luiza2 napisał(a):slyszalam ze mozna wykupic calodniowe wycieczki z makarskiej z roznych biur.. tu jest dylemat krk czy plitvice-jedno blizej drugie dalej..ktore z nich wybrac..

Z Makarskiej na Krk ? Życzę powodzenia :-)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.05.2009 19:11

Potwierdzam słowa Mosqito'a. Owszem wodolot z napędem jak przedpiśca ma w awatarku, o koszty wolałbym nawet nie pytać gdyby taka atrakcja była :wink:

Plitvice możecie zwiedzić po drode do lub z Chorwacji. Z Makarskiej to z realnych:
1. Hvar na Hvarze,
2. Korcula na Korculi,
3. Mostar w Bośni (ale to własnym autem),
4. Wodospady Kravica w Bośni (również auto),
5. Dubrovnik,
6. Split.

No to już macie tydzień zorganizowany :wink:

Edit: Jakby było mało to daj znać, dopiszę drugi tydzień :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 12.05.2009 19:16

fumarek napisał(a):Widziałam i wodpspady KRK ...

A masz jakieś zdjęcia z wodospadów KRK ? Nie chodzi mi o wodę z prysznica na plaży spływającą po Krk do morza. Woda z kranu na Krk też nie.
jorgus111
Cromaniak
sie zdarzaja

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 12.05.2009 19:22

Popiel napisał(a):

A masz jakieś zdjęcia z wodospadów KRK ? Nie chodzi mi o wodę z prysznica na plaży spływającą po Krk do morza. Woda z kranu na Krk też nie.

Literówki każdemu się zdarzają :wink: wszyscy wiemy, że chodziło o wodospady Krka...ale Ty musisz wszystko wyciągnąć :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.05.2009 20:26

Do wycieczek z Makarskiej dorzucę jeszcze wyprawę do Imotski (jakąś godzinę się jedzie; przy granicy z BiH), żeby zobaczyć wyjątkowe jeziora - Modre Jezero i Crvene Jezero.
Można też pojechać do Omisa na rafting Cetiną.
No i sv. Jure obowiązkowo :!: :D
Pozdrawiam.
fumarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fumarek » 19.05.2009 18:20

Popiel napisał(a):

Zdjęcia mam, ale...po obejrzeniu ich się trochę załamałam.Były one robione dawno temu, czyli aparatem na kliszę i ...czas zrobił swoje bo kolorki już nie te.Już je zeskanowałam i postram się je wkleić choć...moim zdaniem ładniejsze na forum na pewno się znajdzie.Mi podobały się zdecydowanie Plitvice bo dłużej się tam chodzi po tych jeziorkach, piękne widoki.A na wodospadach Krka to...jeden wodospad, pod którym można się zamoczyć, bo popływać się nie da.
fumarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fumarek » 19.05.2009 18:56

Obrazek
Plitvice
fumarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fumarek » 19.05.2009 19:02

niee jutro sie tym zajmę bo.....mi nie wyszło

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone