Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie miejsce - spokojne i bez tłumu w sezonie ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mihal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 26.03.2012 09:18

Witajcie forumowicze
POMÓŻCIE "NOWEMU" !
dostałem już oczopląsu po kilkugodzinach czytania opinii i relacji, aby zatem nie dostać jeszcze większego oczopląsu , zapytam CROmaniaków i mniej zaCROąconych bywalców forum :
1. szukam spokojnego miejsca w sezonie (!!)
2. bez dyskotek, tłumów, wielkich deptaków z setkami nawalonych pacjentów
3. idealnie w dwóch miejscach : "góra dalmacji" i "okolice" Dubrovnika (tj +/- 50 km od..)
4. bez tysiąca schodków na plażę (rodzina "kilku-dzieciowa")
5. bez skalnego zejścia do głębokiej wody

liczę na odzew tych co byli i chcą zrobić dobry uczynek

Mihal
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.03.2012 11:09

Cześć.

Zobacz tu:
Soline
Soline
Mlini

Pozdrav
Piotrek Byrdziak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek Byrdziak » 26.03.2012 22:24

Potwierdzam to co napisał Jacek S.
Byłem w zeszłym roku w Mlini,jest spokojnie.
I dobra baza wypadowa np.do Czrnogóry.
Pozdrawiam
Piotr[/b]
Semedi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Semedi » 27.03.2012 14:34

Hmm zeszłe lato spędziłem na Brać...bardzo spokojnie było, mówię serio to też może być jakaś alternatywa.
mihal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 27.03.2012 20:40

Dzięki , pytanie do Semedi - a gdzie dokłanie na Brac byłeś ? na Bol ? , bo innych plaż nie widziałem tam , jakaś podpowiedź ?
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 27.03.2012 21:11

MOim zdaniem jeśli chcesz spokoju to wyspy będą najlepsze. Brać jest bardzo OK. Blisko do Splitu, dość krótka trasa promowa, fajne miasteczka i dużo plaż bez ostrych skał.
Osobiście polecam miasteczka:
Splitska - mała, spokojna mieścina blisko Supetaru gdzie można robić większe zakupy,
Povlja - jak dla mnie najfajniejsza miejscowość, cicho, ładna plaża BARDZO czysta woda.
O Bolu zapomnij, to jest coś od czego właśnie chcesz uciec.
Największa kopalnia wiedzy o Braciu:
forum/viewtopic.php?t=33626

Gdyby Ci się chciało, to możesz rzucić okiem tu:
forum/viewtopic.php?t=35814
usiłuje naskrobać relację z ostatniego pobytu na tej wyspie
mihal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 27.03.2012 21:19

no tak ale chciałbym miećbazę wypadową do wycieczek samochodowych, a wyspa torchę się ztym kłóci, czasi koszy promów, co Wy na to ?
jakiś pomysłe na stałym lądzie ?
tak jak pisałem potrzebuje 2 miejsc jedno w miarę na północy , drugie bliżej Dubro......
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 27.03.2012 22:12

Nie całkiem się kłóci - przecież można samochodem na wycieczki po wyspie :roll: a zaręczam, na każdej jest tyle ciekawych miejsc, że dwa tygodnie to mało, żeby zobaczyć wszystko...

Jednak, jeśli chcecie sporo zwiedzać na lądzie to wakacje na wyspie nie są najszczęśliwszym pomysłem (bo koszt promów plus czas, jak sam napisałeś).

W miarę na północy...hm...tzn gdzie konkretnie? Okolice Zadaru, Szybenika? W okolicach Szybenika to może coś na Murterze? Niby wyspa, ale z mostem, odchodzi więc prom, a w zasięgu mnóstwo atrakcji: Szybenik, Trogir, Krka, Kornati itd Plaże kamieniste, łagodne zejścia dla dzieci, spokojne miasteczka. A okolice Zadaru - może Starigrad Paklenica? Tam dyskotek raczej nie ma, blisko na Pag, do zatoki Zavratnica, do Zadaru, sama Paklenica, tzn Park Narodowy, bardzo atrakcyjna.
W okolicach Dubrownika wybierz po prostu jakieś małe miasteczko nieopodal - i już:) Chyba, że szukasz campingów - ale to całkiem inna sprawa. Ja kwater nie polecę, bo my typowo campingowi. Pod Dubrownikiem byliśmy w Orasacu.
mihal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 27.03.2012 22:47

DZIĘKI wszystkim za pomoc
chyba już wybrałem..... otworze nowy wątek
mihal

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone