Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak to było w PRL -wspomnienia na wesoło

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.03.2010 23:47

Janusz Bajcer napisał(a):
Tomasz W napisał(a):Mojego kupiłem jak miałem 12 lat... :wink:

Wcześnie zacząłeś pracę czy za kieszonkowe :?: :wink:

Za kieszonkowe... , z SKO i przy wydatnym współudziale rodziny...:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2010 22:09

Temat trochę zapomniany, a szkoda. Może coś nowego się komuś przypomni?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2010 22:59

Serce w pasy napisał(a):Temat trochę zapomniany, a szkoda. Może coś nowego się komuś przypomni?

TPPR i pociąg przyjaźni :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2010 23:30

Serce w pasy napisał(a):Temat trochę zapomniany, a szkoda. Może coś nowego się komuś przypomni?

TPPR i pociąg przyjaźni :wink:

Szanowny Panie Januszu, czyżby w owym czasie wszystko kojarzyło się tylko z jednym:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2010 00:04

Serce w pasy napisał(a):Szanowny Panie Januszu, czyżby w owym czasie wszystko kojarzyło się tylko z jednym:)

Oczywiście, że nie - było więcej skojarzeń, czytaj w temacie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2010 00:06

Serce w pasy napisał(a):Szanowny Panie Januszu, czyżby w owym czasie wszystko kojarzyło się tylko z jednym:)

Oczywiście, że nie - było więcej skojarzeń, czytaj w temacie.

Mam nadzieję, że nie żywi Pan urazy. Postawiłem uśmieszek. Ale obserwując, co się dzieje dookoła mam wrażenie że tak. Czyżby to już paranoja?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2010 00:11

Urazy nie żywię :D zapraszam na wycieczkę :wink: :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 24.04.2010 05:35

Dziwny temat!
To tak jakby zaproponować Niemcom temat "jak to było za rządów Hitlera - wesołe wspomnienia"!

Może i stanie po szary papier toaletowy w kilometrowych kolejkach wydaje się być śmieszne, ale dla tych, którzy stracili przez zbrodnicze działania służb PRL-u kogoś bliskiego lub stracili majątki, których do dziś się nie udaje odzyskać, a szczególnie dla tych, których zbrodniczy system PRL-owski złamał i zniszczył.. to już raczej nie jest takie śmieszne!!!

Tylko dwa kraje wschodniej Europy, które "wyzwoliły" się spod komunizmu do dziś nie uznały tego systemu za zbrodniczy!!!
Rosja i Polska!

I to można uznać za "bardzo wesołe..."!!!
:evil:

Zaraz się odezwie chórek.. :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.04.2010 07:18

janniko napisał(a):Dziwny temat!
(...) "jak to było za rządów Hitlera - wesołe wspomnienia"!

Janie, jakbyś spróbował przeczytać ze zrozumieniem - my tęsknimy za naszą młodością ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2010 08:15

weldon napisał(a):
janniko napisał(a):Dziwny temat!
(...) "jak to było za rządów Hitlera - wesołe wspomnienia"!

Janie, jakbyś spróbował przeczytać ze zrozumieniem - my tęsknimy za naszą młodością ...

Ale Janowi wszystko się kojarzy z Ruskimi, rusofobią, żydokomuną, cyklistami i masonami :lol:

Janie już Ci kiedyś pisałem - WY LU ZUJ i nie bądź smef maruda.

A jak Ci się wszystko z jednym kojarzy, nawet wątki czysto rozrywkowe to......please nie rozwalaj ich tekstami, które wszyscy znamy.
Uszanuj to, nie każdy ma zamiar non-stop i wszędzie taplać się w pseudo-politycznym gów....e :twisted:
ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM :roll:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 24.04.2010 09:38

Piotrek_B napisał(a):Ale Janowi wszystko się kojarzy z Ruskimi, rusofobią, żydokomuną...

Piotrze, niesprawiedliwość wielka mnie dosięgła z twej strony.. :cry:

Do Żydów i do Rosjan nic nie mam, ale uważam, że całe zło obecnych czasów wypływa z pozostałości komunistycznego systemu, z post-komuny, z grubej kreski (to największa tragedia) itp.. A nosicielem tego gówna było PRL!!!
o tym też nieraz pisałem.

Skoro w temacie ktoś porusza nazwę PRL i jeszcze twierdzi, że było wesoło, to mi się jakoś dziwnie robi.
Owszem, młodość się miło wspomina.
Ale ciekaw jestem, czy ktoś, kto spędził swoje "piękne młode lata" np. w obozie koncentracyjnym też wesoło wspomina te czasy, bo to młodość?!

A dla mnie PRL był równoznaczny z obozem koncentracyjnym, albo i gorzej, bo więcej kłamstwa!

I tylko o to mi chodzi.. a nie o żadną rusofobię, czy żydokomunę, czy co tam jeszcze wymieniasz.

Uważam, że dzięki komunie mieliśmy totalnie spier . loną młodość.. i jeśli ktoś się chce z tego nabijać i weselić, to moim zdaniem ma nasrane..

Ja bym chciał, żeby moje dzieci i wnuku nie musieli tego przerabiać na własnej skórze!
a jeśli zapomnimy i jeszcze do tego będziemy radośnie wspominać, no bo to była fajna młodość.. no to klops!

Nie mogę mieć swojego zdania?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.04.2010 09:46

janniko napisał(a):Nie mogę mieć swojego zdania?

Możesz.
Fajnie by było, jakbyś jeszcze napisał coś na przykład o takim obywatelu PRL-u,
który od '78, w takim biały kitlu i śmiesznej czapeczce łaził po watykańskich ogrodach.

Troche głupio teraz wygląda to Twoje:
A nosicielem tego gówna było PRL!!!

Dla mnie osobiście to był radosny fakt i miłe wspomnienie tamtych czasów,, mimo, że urodziłem się w komunie.
A jeżeli ty miałeś jakiś wpływ na miejsce i czas w jakim się urodziłeś,
to powiedz - dlaczego to zrobiłeś akurat wtedy i w tym miejscu?
Przecież to rozwiązałoby całą masę Twoich problemów?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 24.04.2010 11:42

weldon napisał(a):Fajnie by było, jakbyś jeszcze napisał coś na przykład o takim obywatelu PRL-u,
który od '78, w takim biały kitlu i śmiesznej czapeczce łaził po watykańskich ogrodach.
Troche głupio teraz wygląda to Twoje:
A nosicielem tego gówna było PRL!!!

Weldonie, drogi!
A znane jest ci słowo DEMAGOGIA?
:sm: :devil:

Wybacz, ale wolę jak się zajmujesz muzyką, bo to ci wychodzi naprawdę super!
:papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.04.2010 11:48

janniko napisał(a):Wybacz, ale wolę jak się zajmujesz muzyką, bo to ci wychodzi naprawdę super!
:papa:

Oj, widać, że nie możesz sobie odwołanego koncertu Petera darować ;)

Specjalnie dla ciebie, trochę nu jazz'u: Jaga Jazzist - Day & Another Day

i już spadam z OT'em.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2010 12:05

janniko napisał(a):Uważam, że dzięki komunie mieliśmy totalnie spier . loną młodość..

mów za siebie :lol: bo ja mam wręcz odwrotne wspomnienia z tych czasów.
Tylko jest jedno małe "ale" ja nie mieszam pier....polityki do czasów mojego dzieciństwa czy mojej młodości.
Polityke zawsze miałem w miejscu na którym aktualnie siedzę :wink:
I dlatego nie mam odjazdów takich jak Ty, nie widzę wszędzie spisku, cienia komuny, krwiożerczych oczu ze wschodu itp. itd.
Koniec OT z mojej strony :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak to było w PRL -wspomnienia na wesoło - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone