Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak to było w PRL -wspomnienia na wesoło

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:10

PRL to także wspaniałe audycje radiowe Trójki..Muzyczna Poczta UKF, MiniMax, Powtórka z rozrywki o 13.00, Gaszyński, Mann,Janiszewski...i wielu innych . Na pocztę czekało się cały dzień, a co to bydle ważyło każdy wie co to miał.....ZK 120 z zielonym oczkiem... i ..Bielszy odcień bieli..Procor Harum...
Ostatnio edytowano 05.01.2010 22:11 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:10

no i najważniejsze w czasach PRL-u rozwinał się na ogromna skale krajowy przemysł winiarski :lol:
Jabole typu Kwiat Jabłoni czy inne wino marki wino :wink: + super muza z tych lat i była impreza :devil:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 05.01.2010 22:10

a to:

plaża....nagie duże rozgrzane ciała.....kobiety w zwykłych biustonoszach...iiiiiiiii słychać

-mooooja stara chorowała ,zjadła loda wyzdrowiała
-loooody bambino lepsze niż wino
-chcesz być piękny i młody...kupuj u mnie zimne lody

lub
-jaaagodzianki :lol: :lol:

Obrazek
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 05.01.2010 22:12

Piotrek_B napisał(a):no i najważniejsze w czasach PRL-u rozwinał się na ogromna skale krajowy przemysł winiarski :lol:
Jabole typu Kwiat Jabłoni czy inne wino marki wino :wink: + super muza z tych lat i była impreza :devil:

a od której to można było wtedy kupić alkohol :?: :?: bo jeszcze wtedy nie piłam :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:13

hajduczek napisał(a):a od której to można było wtedy kupić alkohol :?: :?:

Od TRZYNASTEJ :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:13

Piotrek_B napisał(a):no i najważniejsze w czasach PRL-u rozwinał się na ogromna skale krajowy przemysł winiarski :lol:

..ale były też i zagramaniczne..Lacrima, Manolia, Cotnari, Murfatal,Istra, Tokaje ....oooo i słynna Bycza Krew.i mój ulubiony vermut Varna.. a muza..rewelacja..
Ostatnio edytowano 05.01.2010 22:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:15

"Czar teściowej"

No i gazetki dla dzieci:

MiŚ, Świerszczyk, Płomyczek, Płomyk i Świat Młodych.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:17

..najsłynniejszy jabol to był J-23.. :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 05.01.2010 22:17

lubelski napisał(a):PRL to także wspaniałe audycje radiowe Trójki..Muzyczna Poczta UKF, MiniMax, Powtórka z rozrywki o 13.00, Gaszyński, Mann,Janiszewski...i wielu innych . Na pocztę czekało się cały dzień, a co to bydle ważyło każdy wie co to miał.....ZK 120 z zielonym oczkiem... i ..Bielszy odcień bieli..Procor Harum...

Zaryzykuję stwierdzenie, że "trójka" ukształtowała wrażliwość muzyczną (i nie tylko) wielu tu obecnych... jeśli nie, niech mnie ktoś poprawi.... :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:18

Tomasz W napisał(a):
lubelski napisał(a):PRL to także wspaniałe audycje radiowe Trójki..Muzyczna Poczta UKF, MiniMax, Powtórka z rozrywki o 13.00, Gaszyński, Mann,Janiszewski...i wielu innych . Na pocztę czekało się cały dzień, a co to bydle ważyło każdy wie co to miał.....ZK 120 z zielonym oczkiem... i ..Bielszy odcień bieli..Procor Harum...

Zaryzykuję stwierdzenie, że "trójka" ukształtowała wrażliwość muzyczną (i nie tylko) wielu tu obecnych... jeśli nie, niech mnie ktoś poprawi.... :)

Rozgłośnia harcerska - buhahaha :D :D :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:20

Tomasz W napisał(a):Zaryzykuję stwierdzenie, że "trójka" ukształtowała wrażliwość muzyczną (i nie tylko) wielu tu obecnych... jeśli nie, niech mnie ktoś poprawi.... :)

he he na pewno ja Cie nie poprawię..dla mnie początek lat 70-tych to czas najlepszej muzy....
krakusowa
Koneser

Postnapisał(a) krakusowa » 05.01.2010 22:20

lubelski napisał(a):..najsłynniejszy jabol to był J-23.. :wink:

moja praktyka studencka w ZPOW Tarnów przy rozlewie "Kordiału" :D :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:24

Co tu duzo gadać......po prostu: Vinum Regnum, Rex Vinorum :lool:
Obrazek

Alpagi łyk
I dyskusje po świt
Niecierpliwy w nas ciskał się duch...........
:wink:
Ostatnio edytowano 05.01.2010 22:26 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2010 22:26

..nie wspomnę o smaku Kasztanków, wafelków Kreolek czy batonika Danusia..cienki w niebieskim opakowaniu...te dzisiejsze to tylko to przypominają....a irysy sezamkowe..to była pychota...
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 05.01.2010 22:29

Tymona napisał(a):
zebik napisał(a):Dobre były czasy :D :D

-Czy jest...
- nie ma!
-Czy jest...
- nie ma!

:wink: :lol:

Piotrek_B napisał(a):Tymka - fajny avatarek :devil:

Nówka Pevex :wink:

Ten dialog oddali najlepiej w swoim skeczu o sklepie warzywnym Laskowik, Smoleń i Schubert...

Tymona, zgadzam się w zupełności z Piotrkiem.... bardzo fajny avatar....

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak to było w PRL -wspomnienia na wesoło - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone