Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria - szukam miejsca na spędzenie 10 cudownych dni

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Polska
Podróżnik
Istria - szukam miejsca na spędzenie 10 cudownych dni

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 31.05.2009 19:31

Witajcie! wybieram się na Istrię i szukam miejscowości nie koniecznie dużej, ze starym rynkiem (częścią miasta), ale żeby był wybór z dobrymi knajpkami, plaża porównywalna do tych w Dalmacji (małe zatoczki) gdzie można nie leżeć "człowiek na człowieku". Chcę oczywiście stamtąd móc robić sobie wyczieczki: Pula, Rovinj, Labin..
Jedziemy w 5 osób - 2 dorosłe pary i 16-latek, syn brata

Myślałam najpierw o Medulinie, ale to nowy kurort, może Fazana? czy ktoś tam był?

Proszę wszystkich o radę...

Dodam, że jestem w ciąży więc wolałabym nie spacerować zbyt daleko na plażę z pełnym osprzętem - parasol, materac etc. (męża też nie mogę zamęczyć - w końcu to też urolp dla niego :) 8)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 31.05.2009 19:55

Polecam, Vrsar :wink:
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 31.05.2009 20:38

A przez jaką stronkę polecasz szukanie kwatery?
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 31.05.2009 20:39

A tak w ogóle to dziękuję :D za odp :) i zainteresowanie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2009 21:06

Polska napisał(a):A przez jaką stronkę polecasz szukanie kwatery?

Namiary:
- bezpośrednie do właścicieli,
- do pośredników,
- oraz tzw. "sprawdzone" przez innych
są w FAQ: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 31.05.2009 21:07

tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 01.06.2009 08:11

Mirko!

Widze, ze Ty rowniez jestes milosnikiem VRSAR'u :)

Odpowiadajac na pytanie Polski:

Tez uwazam, ze Vrsar to idealny wybor. Jest to male, ciche miasteczko, ale jak w nocy chcesz sie zabawic, to jest taka mozliwosc. Atrakcje sa zarowno dla mlodszych jak i starszych :)
Dla mlodszych jakies urzadzenia rozrywkowe do skakania (nie wiem jak to sie nazywa), a dla starszych - troche uroczych knajpek.
Osrodki wypoczynkowe - od kempingow, poprzez prywatne kwatery, a na eksluzywnych hotelach konczac.

Moge z czytym sumieniem rowniez polecic to urocze miasteczko :)
larry123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) larry123 » 01.06.2009 12:35

Ja polecam Funtane i apartament pani Adriany 8) . Byłem rok temu i wszystko było git. Funtana to poprostu wiocha. Ale jednak ma swój klimat. :roll:
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 01.06.2009 20:12

Dziękuję Wam za inne propozycje miejsc.. posprawdzam sobie.

Powysyłałam wszędzie gdzie się da z tych mieścowości maile z zapytaniami o apartmani i czekam na oferty.

A wracając do tej Fazany to nikt z Was tam nie był? Nawet nie przejeżdzał? Jakieś odczucia? :roll: [/i]
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 01.06.2009 21:33

Hej! A ja dzisiaj wrocilam z Rabac i polecam to miasteczko! Przesliczne plaze,wieczorem riva tetni zyciem.Zawsze bylam sceptyczna jesli chodzi o Istrie,ale Rabac ma swoj urok no i ten kolor wody...ach... :P Warto tam zajrzec i spedzic pare dni.Ja tam na pewno wroce!!
Pozdrawiam!
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 01.06.2009 22:31

Ale zazdroszczę.. ja muszę jeszcze miesiąc poczekać..:(
a też już bym chciała tam być..

Z której strony Rabaca jest mniej ludzi na plaży? Pewnie teraz to jest luźno..
Czy polecasz jakieś zakwaterowanie?

:lol:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 02.06.2009 06:03

Polska napisał(a):
A wracając do tej Fazany to nikt z Was tam nie był? Nawet nie przejeżdzał? Jakieś odczucia? :roll: [/i]

Fažana,
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20057&highlight=fazana
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 03.06.2009 17:25

Mirko, dzieki za ten link do streszczenia opisu wakacji w Fazanie ! :)
rafcio_102
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafcio_102 » 03.06.2009 17:46

Mirko pięknie opisał i pokazał na zdjęciach Fażanę. Od siebie mogę dodać, że pokazana plaża jest naprawdę fajna. Znajdziesz też cień, więc jeśli jesteś w ciąży pobyt na plaży nie umęczy Cię. Polecam Fażanę i udanego wypoczynku.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 03.06.2009 21:43

Polska napisał(a):Ale zazdroszczę.. ja muszę jeszcze miesiąc poczekać..:(
a też już bym chciała tam być..

Z której strony Rabaca jest mniej ludzi na plaży? Pewnie teraz to jest luźno..
Czy polecasz jakieś zakwaterowanie?

:lol:

Trudno powiedziec,bo faktycznie teraz bylo wszedzie pustawo.Pogoda byla dosc kaprysna i niewiele ludzi odwazylo sie na plazowanie.W centrum miasteczka jest bardzo duza plaza z milionem lezakow wiec mysle,ze w sezonie jest tam pelno.Piekne plaze ciagna sie w lewo od centrum wzdluz sieci hoteli link usunięty na życzenie włściciela strony docelowej.Malownicze zatoczki,polki skalne,plazyczki zwirowe.Dla kazdego cos.
Co do zakwaterowania-duzo jest prywatnych apartamentow,jednak wiekszosc oddalona od morza.My pojechalismy w ciemno,zajechalismy w ciemnosciach (ok 1 w nocy) i nie pozostalo nam nic innego jak hotel :( Wlasnie wyzej wspomniany link usunięty na życzenie włściciela strony docelowej siec hoteli roznej kategorii. Mielismy apartament- 2 malenkie pokoje,mini balkon,kuchenka w przedpokoju i lazienka.Zadna rewelacja,standard jak sprzed 30lat...I zabojcza cena 380kn za dobe.W sezonie (01.08-15.08) 910 kn!!! Bylam w szoku... :?
Pozdrawiam!
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne