Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria - szukam miejsca na spędzenie 10 cudownych dni

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 09.06.2009 14:13

Larry123, dziękuję! właśnie na tym miałam się skupić po dopełnieniu formalności z rezerwacją kwatery.

W przyszłym tygodniu ustalę sobie trasę zwiedzania.. bo jutro ruszam na przedsmak wakacji - polskie morze.. oby pogoda była... :)
larry123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) larry123 » 09.06.2009 18:34

Myślę, że przez 10 dni to wszystko, a nawet więcej uda Ci się zwiedzić. Z tych miast można zrobić trzy popołudniowe wycieczki. Pierwsza to Motovun+Groznjan+Hum. Druga Rovnij+Porec. A trzecia to Pula + Vodnjan, którego nie dopisałem. Nie wiem co można zwiedzić po wschodniej stronie półwyspu, czyli okolice Rabacu, ale na pewno jest mnóstwo fajnych miejsc. Życzę ciepłej wody w Bałtyku. :lol:

Pozdrawiam
rolka68
Globtroter
Jedziemy w 5 osób - 2 dorosłe pary i 16-latek, syn brata

Nieprzeczytany postnapisał(a) rolka68 » 09.06.2009 18:50

"Jedziemy w 5 osób - 2 dorosłe pary i 16-latek, syn brata" . Masz zezwolenie przetłumaczone na język angielski i potwierdzone notarialnie aby przekroczyć granicę z nie własnym niepełnoletnim dzieckiem.Tak na wszelki wypadek jak by ktoś tego zażądał ?
Polska
Podróżnik
Re: Jedziemy w 5 osób - 2 dorosłe pary i 16-latek, syn brata

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 09.06.2009 19:37

rolka68 napisał(a):"Jedziemy w 5 osób - 2 dorosłe pary i 16-latek, syn brata" . Masz zezwolenie przetłumaczone na język angielski i potwierdzone notarialnie aby przekroczyć granicę z nie własnym niepełnoletnim dzieckiem.Tak na wszelki wypadek jak by ktoś tego zażądał ?

Dzięki za czujność, 'syn brata' jedzie z rodzicami - to ta druga para :)
sebol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebol » 09.06.2009 21:03

Zezwolenie musi być najpierw przetłumaczone na angielski a potem podbite przez notariusza ???
śliweczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) śliweczka » 09.06.2009 21:12

Polska napisał(a):Dziękuję! Sprawa z kwaterą powinna do końca dzisiejszego dnia się wyjaśnić. W rezerwie mamy apartament 5-osobowy w willi Scopac z fajnym tarasem, ale 500 m od morza (za 53 EUR za dobę - a więc chyba nie dobra oferta). Pocieszyłaś mnie z tym parkingiem i brakiem jeżowców :) :) Oby szlaban był otwarty i nie było problemów z przejazdem.. To będzie git!

cieszę się,że ci się udało :)
do zobaczenia :D
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 16.06.2009 22:28

Sebol, Chyba się nie zrozumieliśmy. Syn brata - nastolatek jedzie ze swoimi rodzicami, którzy są właśnie tą drugą parą która jedzie z nami.. Także będzie pod stałą opieką swoich rodziców..
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 16.06.2009 22:46

Znalazłam całkiem niezły odnowiony apartament http://www.kompas-istra.com/9,en,193,37 ... floor.aspx
Mam nadzieję, że dojazdy samochodem na plażę nie będą kłopotliwe.
śliweczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) śliweczka » 17.06.2009 09:26

witam :)
bardzo się cieszę!
do zobaczenia :!:
Polska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polska » 17.06.2009 10:06

Ja już odliczam dni.:) Pozdrawiam i do zobaczenia :):):)
morka2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka2 » 18.06.2009 09:21

Witaj Sliweczka,
również wybieramy sie pod koniec sierpnia do Rabac, patrzymy na Rabac i widzimy ciovo, gdzie byliśmy w tamtym toku i było bosko!!!
czy masz jakiś sprawdzony namiar na apartament blisko plaży może być przy drzewach bo mamy male bebe???byłoby cudownie gdybyś miała jakies niusy!!!!pozdrawiam i polecam Ciovo
śliweczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) śliweczka » 18.06.2009 12:55

morka2 napisał(a):Witaj Sliweczka,
również wybieramy sie pod koniec sierpnia do Rabac, patrzymy na Rabac i widzimy ciovo, gdzie byliśmy w tamtym toku i było bosko!!!
czy masz jakiś sprawdzony namiar na apartament blisko plaży może być przy drzewach bo mamy male bebe???byłoby cudownie gdybyś miała jakies niusy!!!!pozdrawiam i polecam Ciovo

hej :)
my jedziemy dokładnie w terminie 29.06-10.07!
jeśli chodzi o kwatery to mogę polecić jedynie agencje tam na miejscu np. www.kvarner-express.
ale jeśli chodzi o kwaterę blisko plaży to może być kłopot, ale zapytajcie jakie kwatery są jeszcze dostępne.
my mamy jakieś 200m do morza, ale to nasz wybór, bo nie chcieliśmy być zbyt blisko rivy i wszystkich tętniących życiem knajp...też ze względu na "male bebe"
:)
morka2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka2 » 18.06.2009 13:09

cudownie, ze odpisalaś, bo wiem więcej!!!wlasnie otrzymałam e0mail od Jasminki z agencji, która poleciłaś musze jej dopisać, że dalej od rivy. My rowniez cenimy sobie spokoj i ciszę, dlatego poszukamy czegoś dalej.Jesli rowniez jedziecie z bebikiem to jak z wozkiem???na Ciovo moj maz wykazywal sie nadludzka silą, zeby nosic mala z wozkiem po schodach, ale i tak bylo bosko, dlatego traktujemy to jako niewielki mankament.
Masz moze namiar do swojej kwatery albo nazwe, postaram sie do niej dotrzec, moze anuz bedzie wolna.
dzieki Ci wielkie za info, bardzo mi pomoglas!!!
pozdra
śliweczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) śliweczka » 18.06.2009 13:53

nasz apartament nazywa się Klaudia.
nasza Marcela ma dokładnie rok i specjalnie kupiliśmy spacerówkę-parasolkę taką najprostszą i najlżejszą! W Rabacu można dojść do różnych plaż nie tylko schodami, ale zwyczajnie uliczkami więc nie jest najgorzej :)
pozdrawiam :)
morka2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka2 » 18.06.2009 14:20

Nasza Nelka wu ubieglym roku miala 15 ms-cy i tez bylo ok, ale faktycznie bez parasolki byloby cięzko. zapytam o Klaudie, moze będzie wolna narazie Jasminka proponuje mi brigide albo danko, każdy niestety drozszy od klaudii, a danko polozony 800 m od moza ciut za daleko.
myslalam w pierwszej wersji o fazanie, ale rabac robi wieksze wrazenie, takze mam nadzieje ze wybierzemy dobrze i w polowie sierpnia ruszamy!!! pozdrawiam i dzięki, gdybys potrzebowala jakis wiesci o Dalmacji i apartamentach, sluże.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne