Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria 2007

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.11.2006 12:20

Elaj203 napisał(a):A ja też byłam w maju i bar był. Piłam w nim piwo. :lol:

Uffffff, ulżyło mi. Byłaby wielka szkoda, gdybym dotarł na miejsce i nie miał się czym pokrzepić, czy to w czasie spaceru dookoła Kamenjaka, czy np w czasie burzy.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 23.11.2006 20:23

Elaj203 napisał(a):A ja też byłam w maju i bar był. Piłam w nim piwo. :lol:

W takim razie mieliśmy pecha bo nie trafiliśmy do niego a z mapki wynika że byliśmy od niego o krok :(
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 27.11.2006 08:36

W takim razie mieliśmy pecha bo nie trafiliśmy do niego a z mapki wynika że byliśmy od niego o krok :(

Z zewnątrz baru nie widać, jest ukryty wśród wysokich trzcin.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 27.11.2006 16:55

rt Kamenjak i Safari bar jest tutaj!

http://www.tzom.hr/x/map/p-id-7.html
beata0610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata0610 » 06.02.2007 23:52

georem napisał(a):
farenhajt napisał(a):Teraz chcę zobaczyć Istrię.Jakie miejscowości polecacie?Gdzie są ładne plaże?Czy ceny apartamentów faktycznie wyższe?Kiedy najlepiej jechać?

My bylismy w UMAGU już 3 razy, ośrodek SOLL STELLA MARIS, pięknie połozony w lasku, bungalowy/apartamenty najlepiej rezerwować przez agencję BITT, B4 wychodzi ok. 8,50E za dobę/osobę, dużo restauracji, market, knajpki, kawiarnie, plaże z kamyszków i skaliste do wyboru, korty tenisowe, do siatkówki, basen, itd itp. Do miasteczka niedaleko, bardzo dobre warunki, polecam. My jeździmy zawsze we wrześniu, jest spokojnie i odpowiednio ciepło. z 6 tygodni spędzonych tam w sumie spadł 3 razy deszcz.

Witam!!!!!!!!!!!!!
Mam pytanko -czy możesz napisac coś więcej na temat B4.Jak rezerwować?Jakieś adresy, telefony?Bardzo proszę o odpowiedź,albo forum albo na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Gorąco pozdrawiam!!!!!!!!!!
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 07.02.2007 06:47

beata0610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata0610 » 07.02.2007 08:02

Witaj Mirko !
Dzięki za namiary na stronkę.Potrzebuję -jeśli masz coś takiego -jeszcze namiary na kampy , na których można wypożyczyć namioty lub przyczepy.Mogą też być czeskie stronki.Dzieki i gorąco pozdrawiam!!!!!!!!!!!
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 07.02.2007 17:10

w oferty kazdego kampa, oznaczona mozliwosć wpozyczenia(rent) namiotu lub przyczepy
albo wpisz: iznajmljivanje opreme za kampiranje
na http://www.pogodak.hr

pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.02.2007 23:05

beata0610 napisał(a):Witaj Mirko !
Dzięki za namiary na stronkę.Potrzebuję -jeśli masz coś takiego -jeszcze namiary na kampy , na których można wypożyczyć namioty lub przyczepy.Mogą też być czeskie stronki.Dzieki i gorąco pozdrawiam!!!!!!!!!!!

http://www.istra.com/katalog/katalog/in ... ta=3&j=eng
Jest na Istrii kilka takich kempingów, ale trzeba rezerwować pobyt, bo w sezonie nie stoją puste, czekając na chętnych.
to jeden z nich
http://www.adria-more.hr/index.php?opti ... &Itemid=87
A to masz czeską stronkę:
http://www.atlas-adria.cz/stranka.asp?id=1
:papa:
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 08.02.2007 00:09

Zastanawiam się nad jednym czy wakacje na Istrii we wrześniu to dobry pomysł? Nie jest już trochę za zimno na plażowanie i kąpiele? Planuje powoli urlop na przełomie sierpnia i września lub pierwszych 2 tyg września i mam mały dylemat.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 08.02.2007 06:58

jesli ktos nie lubie tłum, mysle ze to najlepszy termin na wakacje
cene znizone(cca 20%)

pogoda:
statistika(zachodna Istra-vartosći srednie)

t.morza-22stC
t.pow-24stC
nasłonecz.-9godz/dzien

pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.02.2007 10:48

Tomek O. napisał(a):Zastanawiam się nad jednym czy wakacje na Istrii we wrześniu to dobry pomysł? Nie jest już trochę za zimno na plażowanie i kąpiele? Planuje powoli urlop na przełomie sierpnia i września lub pierwszych 2 tyg września i mam mały dylemat.

Jak już gdzieś wcześniej pisałem na Istrii spędziłem 4 urlopy, zawsze we wrześniu, w drugiej połowie, zawsze też miałem super pogodę, najwyzej 2/3 dni wypadały z plazowania. Woda ok 22/23 st, temp w dzień dosyc wysoka, noce chłodne, czasami zakładaliśmy lekką kurtkę. Niestety dzien robił się krótki, tzn max o 18 godz zbieraliśmy się z plaży.
W 2005 roku, w podobnym okresie byłem w Dalmacji, ponad tydzień pogoda była do d...
Nie ma więc reguły.
gunia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gunia » 08.02.2007 11:56

W 2006 roku we wrzesniu dwa tygodnie spędzilismy w Rovinji. W tym czasie trzy dni były deszczowe. A tak słonko z nieba grzało, ale nie było skaru, tak akurat 23-25 stopni. Woda , na tyle ciepła,że ja rodzinny zmarźluch wchodziłam bez oporów. Jedyne feler, wczesne zachody słońca, ale wtedy miasteczka nabieraja innego uroku i to jest miłe. I ilość ludzi nie przeraża. Najwiecje było Niemców , niewielu Polaków, sporo Rosjan.
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 08.02.2007 22:42

Dzięki za odpowiedzi. Pora więc zacząć bardziej szczegółowe planowanie wakacji 2007 na Istrii :)
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 10.02.2007 20:51

Pod koniec sierpnia ubiegłego roku byliśmy w Poreciu. Bardzo polecamy tą miejscowość, szczególnie jako dobre miejsce wypadowe (Pula, Postojna, Wenecja). Przed dojazdem do Poreciu, zwiedziliśmy Plitvice.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne