Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria 2007

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.11.2006 01:11

Interseal napisał(a):Więcej! Więcej! Jeszcze więcej dobrego na temat Istrii!!!

Może kiedyś dotrze na to forum moja żona i ją przekonacie. :D W innym wypadku nigdy się nie dowiem, jak wygląda Chorwacja na północ od Zadaru :D

Mówisz - masz :wink:
http://www.istra.com/artphoto/cro/11.html
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.11.2006 10:42

Piotr Bydgoszcz napisał(a):Witam. W 2002 i w 2003 roku przebywałem na kempingu pod Umagiem na Istrii. Kemping ten nazywał się o ile pamiętam Ladin Gaj. W moim mniemaniu chyba najlepiej zorganizowany i utrzymany kemping w Cro. Naprawdę polecam. Jeśli ktoś z szanownych koleżanek i kolegów tam był, to pewnie potwierdzi moje zdanie. Jeśli chcecie jakieś szczegóły to pytajcie, chętnie w miarę możliwości odpowiem. Pozdrawiam.

to jest taki wyrownany, lagodnie schodzacy w kierunku morza z niewielka oloscia drzew owocowych?

zaledwie pare lat a czlowiek juz nie pamieta gdzie spedzal 1 nocke :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.11.2006 17:59

Ladin Gaj tekstylny , Kanegera naturystyczny
http://www.istraturist.hr/en/Home.aspx?PageID=261
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.11.2006 11:04

[quote="Janusz Bajcer"]Ladin Gaj tekstylny , Kanegera naturystyczny

Jeśli dobrze pamiętam, a byłem tam 8 czy 9 lat temu to Ladin Gaj miał część naturystyczną. Czy coś się zmieniło ?
Piotr Bydgoszcz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Bydgoszcz » 20.11.2006 20:23

maciek1956 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ladin Gaj tekstylny , Kanegera naturystyczny

Jeśli dobrze pamiętam, a byłem tam 8 czy 9 lat temu to Ladin Gaj miał część naturystyczną. Czy coś się zmieniło ?
Witam. 3 lata temu Ladin Gaj miał wydzieloną część dla golasów. Podejrzewam, że nic się nie zmieniło. Pozdrawiam.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 21.11.2006 22:12

Będąc na Istrii na pewno warto wybrać się na półwysep Kamenjak tu jest mapka http://www2.arnes.si/~sspimora/html/karta.html co prawda opisy nie w naszym jęzku ale myślę że to nie problem, przyda się w zaplanowaniu wycieczki na Kamenjak i poruszaniu po nim :) znalazłem tą stronę dopiero po powrocie a szkoda :( zwiedzaliśmy jak popadło i widzę że niektórych fajnych miejsc nie zaliczyliśmy.
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 22.11.2006 10:44

Na przyszły rok planuję wyjazd na Istrię. Zastanawiem się nad dwoma miejscowościami Premanturą i Banjole. Jadę z dziećmi:6 i 14 lat.Poradźcie którą wybrać. Czy w Premanturze jest widok na pełne morze?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.11.2006 14:41

Kameniak--dla mnie i żony chyba najbardziej urokliwe miejsce na Istri, a może nawet w całej Chorwacji. Tam spędziliśmy 3 urlopy, jeżdziliśmy rowerami, cały płw obeszliśmy na piechotę parę razy (wycieczka na cały dzień). Tam ratowaliśmy topiących się Czechów, próboali dostać się na wyspę ze śladem dinozaura, niestety zapomnieli o bardzo silnym prądzie.
Tam tez trafiliśmy na ćwiczenia wojskowe, chyba 1998 r, strzały, czołgi, piechota--wrażenia jak na wojnie.
Premantra--bardzo się robudowuje, widok na pełne morze jest raczej niemożliwy, tylko z nielicznych domów i z campingu. Ale do widoku mamy tylko parę minut drogi, ew można postrac się o apartament np na 2 piętrze w zabudowie blisko morza. Widok często zasłaniają inne domy i drzewa.
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 22.11.2006 18:19

Interesuje nas pobyt na campingu. Maciek, możesz polecić jakiś camping?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.11.2006 18:39

Ja bywam tylko w apartamentach, campingi jeśli znam to tylko ze spacerów lub odwiedzin u ew znajomych. U wejścia na Kameniak jest , jeśli nazwy nie mylę camp Stupice, sporo miejsc zacienionych, parcele na namioty i przyczepy, mają własne przyczepy (typu holenderskich domkow) do wynajmu. Cen nie znam. Bardzo przyzwoite sanitariaty, restauracja i bary, Wypożyczalnia desek i innego sprzętu wodnego. Widuję to sporo serfingowców. Camp był na forum opisywany, poszukaj.
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 22.11.2006 18:41

Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.11.2006 18:47

Alek70 napisał(a):Będąc na Istrii na pewno warto wybrać się na półwysep Kamenjak tu jest mapka http://www2.arnes.si/~sspimora/html/karta.html co prawda opisy nie w naszym jęzku ale myślę że to nie problem, przyda się w zaplanowaniu wycieczki na Kamenjak i poruszaniu po nim :) znalazłem tą stronę dopiero po powrocie a szkoda :( zwiedzaliśmy jak popadło i widzę że niektórych fajnych miejsc nie zaliczyliśmy.

Bardzo dobry opis Kamenjaka. Latem gdzieś słyszałem, ze baru Safarii już nie ma, czy to prawda ? Mam fajne wspomnienia z tego baru.
W dniach, w których byliśmy bardzo leniwi chodziliśmy na Piniżule-najbliżej domu, a też uroczo i słonko do póżnego wieczora (wrzesień)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.11.2006 19:19

dagarts napisał(a):Interesuje nas pobyt na campingu. Maciek, możesz polecić jakiś camping?

http://www.arenaturist.hr/cro/kamp.asp? ... _podmenu=2
i inne w okolicach Puli do poszukania na tej stronie.
Pozdrawiam
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 22.11.2006 21:31

maciek1956 napisał(a):Latem gdzieś słyszałem, ze baru Safarii już nie ma, czy to prawda ?

Byliśmy w maju więc baru chyba nie było, cisza spokój zero ludzi jeżeli chodzi o kamp Stupice to na tej mapce co podałem jest zaznaczone gdzie się znajduje, jest trochę zdjęć i coś tam o nim piszą ale lepiej poszukać szczegółowych informacji w internecie np. tu widać jak jest umiejscowiony http://www.mein-kroatien.info/Bild:Buchtvorstupice.jpg
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 23.11.2006 11:32

A ja też byłam w maju i bar był. Piłam w nim piwo. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne