Witam.
Jaworzno Pakoštane 13godz.
Pozdrav
.png)
.png)
.png)
.png)
travel napisał(a):valdemar napisał(a):Nie przypominam sobie, co najwyżej korkuje się na brankach koło Zagrzebia, ale na pasach "kartowych" korków nie ma.
Za to na bramkach pieniężnych korki po 3km lub więcej
.png)
Trajgul napisał(a):elka21, ja rozumiem. Dlatego pytam, dlaczego tak się dzieje, skoro wszędzie, gdzie czytam to ludzie piszą, żeby w Chorwacji, jeśli to możliwe płacić kartą. Więc dlaczego wolą stać w korkach na bramkach "gotówkowych"?
.png)
bigredone napisał(a):Trajgul napisał(a):elka21, ja rozumiem. Dlatego pytam, dlaczego tak się dzieje, skoro wszędzie, gdzie czytam to ludzie piszą, żeby w Chorwacji, jeśli to możliwe płacić kartą. Więc dlaczego wolą stać w korkach na bramkach "gotówkowych"?
Myślę, że dlatego, że aby wjechać na bramki "kartowe" trzeba nieco wcześniej zjechać z głównego pasa ruchu, a większość jedzie jak leci /i jak wszyscy/.
babiszado napisał(a):bigredone napisał(a):Trajgul napisał(a):elka21, ja rozumiem. Dlatego pytam, dlaczego tak się dzieje, skoro wszędzie, gdzie czytam to ludzie piszą, żeby w Chorwacji, jeśli to możliwe płacić kartą. Więc dlaczego wolą stać w korkach na bramkach "gotówkowych"?
Myślę, że dlatego, że aby wjechać na bramki "kartowe" trzeba nieco wcześniej zjechać z głównego pasa ruchu, a większość jedzie jak leci /i jak wszyscy/.
No ja na ten przykład dlatego, że jechałem pierwszy raz i zgupiałem... Stanąłem na rozjeździe i patrzę, że wszyscy walą w korek a na prawo zjeżdżają pojedyncze auta, stwierdziłem, że to ich jakiś viatoll i 45 min w plecy
.png)
.png)
.png)
tolek1 napisał(a):Ok. A można prosić o mały instruktarz (nie mam zjedzonych wszystkich rozumów). Rozumiem, że trzeba umieścić w automacie bilet wjazdowy na autostradę, oraz kartę debetową (kredytową). Czy kolejność ma znaczenie? Oznaczenia w automacie umieszczenia biletu i karty?
Przejeżdżając tunelem św. Ilija wystarczy włożyć kartę. I to wszystko.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi