*wpis zawierał lokowanie produktu
.png)
.png)
Sol-Wagon napisał(a):Jezu, zazdroszczę i podziwiam:)
ja po 3 godzinach na autostradzie zasypiam i to w dzień...taka nuda...:/
tranzyt przez Węgry zmęczył mnie bardziej niż BiH...
.png)
.png)
.png)
Paulka75 napisał(a):Wyjazd z Żywca o 1:00 dojazd do Makarskiej 13:30, około 1200km, przejazd przez Słowację i Węgry (na Węgrzech trochę pobłądziliśmy), po drodze 4 krótkie postoje. Droga powrotna wyjazd o 11:00 (lekka stłuczka zaraz przy wyjeździe z Makarskiej), dojazd do domu 1:00, w tym 3 krótkie postoje i jeden dłuższy na obiad
.png)
kanarowski napisał(a):Zawsze zazdroszczę Wam z południa Polski. I znacznie bliżej i znacznie krócej niż my. Ja muszę dodać do twojego wyniku jeszcze około 600 km i 7 godzin jazdy z małą przerwą. My w tym roku na spokojnie wyjechaliśmy spod Gdańska o 13, a w Baska Voda byliśmy o 17tej dnia następnego, ale zjechaliśmy po drodze na małe zwiedzanie w Chorwacji. W drodze powrotnej wyjazd o 11 przyjazd o 10 dnia następnego z krótką drzemką po drodze. Trasa 1750 km w jedną stronę.
.png)
Paulka75 napisał(a):kanarowski napisał(a):Zawsze zazdroszczę Wam z południa Polski. I znacznie bliżej i znacznie krócej niż my. Ja muszę dodać do twojego wyniku jeszcze około 600 km i 7 godzin jazdy z małą przerwą. My w tym roku na spokojnie wyjechaliśmy spod Gdańska o 13, a w Baska Voda byliśmy o 17tej dnia następnego, ale zjechaliśmy po drodze na małe zwiedzanie w Chorwacji. W drodze powrotnej wyjazd o 11 przyjazd o 10 dnia następnego z krótką drzemką po drodze. Trasa 1750 km w jedną stronę.
Podziwiam, że bez noclegu daliście radęjeden kierowca czy dwóch? My przy naszych niecałych 1200 km mieliśmy w planach się zmieniać po drodze, ale ostatecznie narzeczony doszedł do wniosku, że i tak nie odpocznie jak ja będę prowadzić
dobrze, że mieliśmy CB radio, więc było wesoło i rozmowy z naszymi towarzyszami z drugiego samochodu ożywiały dzielnego kierowcę
w przyszłości planujemy się wybrać do Chorwacji z noclegiem po drodze, ale bardziej z tego względu by jeszcze coś zobaczyć po drodze, ponieważ prawda taka, że ten pierwszy dzień i tak jest z głowy bo jesteśmy zmęczeni po podróży i idziemy wcześnie spać.
.png)
Paulka75 napisał(a):Wyjazd z Żywca o 1:00 dojazd do Makarskiej 13:30, około 1200km, przejazd przez Słowację i Węgry (na Węgrzech trochę pobłądziliśmy), po drodze 4 krótkie postoje. Droga powrotna wyjazd o 11:00 (lekka stłuczka zaraz przy wyjeździe z Makarskiej), dojazd do domu 1:00, w tym 3 krótkie postoje i jeden dłuższy na obiad
.png)
kanarowski napisał(a):Paulka75 napisał(a):kanarowski napisał(a):Zawsze zazdroszczę Wam z południa Polski. I znacznie bliżej i znacznie krócej niż my. Ja muszę dodać do twojego wyniku jeszcze około 600 km i 7 godzin jazdy z małą przerwą. My w tym roku na spokojnie wyjechaliśmy spod Gdańska o 13, a w Baska Voda byliśmy o 17tej dnia następnego, ale zjechaliśmy po drodze na małe zwiedzanie w Chorwacji. W drodze powrotnej wyjazd o 11 przyjazd o 10 dnia następnego z krótką drzemką po drodze. Trasa 1750 km w jedną stronę.
Podziwiam, że bez noclegu daliście radęjeden kierowca czy dwóch? My przy naszych niecałych 1200 km mieliśmy w planach się zmieniać po drodze, ale ostatecznie narzeczony doszedł do wniosku, że i tak nie odpocznie jak ja będę prowadzić
dobrze, że mieliśmy CB radio, więc było wesoło i rozmowy z naszymi towarzyszami z drugiego samochodu ożywiały dzielnego kierowcę
w przyszłości planujemy się wybrać do Chorwacji z noclegiem po drodze, ale bardziej z tego względu by jeszcze coś zobaczyć po drodze, ponieważ prawda taka, że ten pierwszy dzień i tak jest z głowy bo jesteśmy zmęczeni po podróży i idziemy wcześnie spać.
Dwóch kierowców. Z racji wykonywanego zawodu mam kilka nocek pracujących w miesiącu, gdzie muszę jeździć na nich samochodem. Jestem w miarę przyzwyczajony do nocnych jazd. Owszem zmęczenie się pojawia, ale wtedy robimy krótkie drzemki, przeważnie między 2 a 4 w nocy.
.png)
Koenig napisał(a):Paulka75 napisał(a):Wyjazd z Żywca o 1:00 dojazd do Makarskiej 13:30, około 1200km, przejazd przez Słowację i Węgry (na Węgrzech trochę pobłądziliśmy), po drodze 4 krótkie postoje. Droga powrotna wyjazd o 11:00 (lekka stłuczka zaraz przy wyjeździe z Makarskiej), dojazd do domu 1:00, w tym 3 krótkie postoje i jeden dłuższy na obiad
Robiłembardzo podobną trasę z okolic Krakowa do Baska Voda (1250km) przez CZ, AT i SLO objazdem. Wyjazd o 2:00, dojazd o 17:00. Bez dłuższych postojów, według mnie całkiem sprawnie. Zrobiliście to w 3 godziny krócej, spora różnica.
.png)
.png)
andywiki napisał(a):Paulka75 napisał(a):Wyjazd z Żywca o 1:00 dojazd do Makarskiej 13:30, około 1200km, przejazd przez Słowację i Węgry (na Węgrzech trochę pobłądziliśmy), po drodze 4 krótkie postoje. Droga powrotna wyjazd o 11:00 (lekka stłuczka zaraz przy wyjeździe z Makarskiej), dojazd do domu 1:00, w tym 3 krótkie postoje i jeden dłuższy na obiad
Tak czytałem i byłem trochę zdziwiony tak szybkim waszym przejazdem 1200km ja jadąc z Katowic to mi to zajmuje mniej/więcej około 14gdz.z postojami szczególnie dla dzieci no i ograniczeniami prędkości ,ale czytając dalej to co piszesz wszystko wyjaśnia.
.png)
Akc3nt napisał(a):Też zazdraszczam południowcom mniejszego dystansu do CroZa pierwszym razem z Torunia do Tucepi jechaliśmy ok 20h z przerwą na drzemkę - 1 kierowca. Od tamtej pory nocujemy po drodze z korzyścią dla wszystkich.
.png)
piotrulex napisał(a):Akc3nt napisał(a):Też zazdraszczam południowcom mniejszego dystansu do CroZa pierwszym razem z Torunia do Tucepi jechaliśmy ok 20h z przerwą na drzemkę - 1 kierowca. Od tamtej pory nocujemy po drodze z korzyścią dla wszystkich.
My z roku na rok coraz krócej
Na koniec wyspy Krk gdzie wyszło koło 1330km w tym roku nieca 16h jazdy
Wyjazd z Torunia w piątek po robocie koło 15, dojazd na camping koło Baski przed 8 a jeszcze po drodze ponad godzinny postój u rodzinki w Katowicach
Obwodnica Łodzi w tym roku dała ponad godzinną oszczędność
Pozdrawiamy ziomków

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi