Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 17.09.2025 13:34

Ja to chyba za wolno jeżdżę i za dużo mam przerw po drodze :)
Niedziela: wyjazd z Murter ok. 13:00, przyjazd do Szekesfehervar ok. 20:30 - spowolnienie ok Bosijevo i Lucko.
Poniedziałek: wyjazd z Szekesfehervar ok. 13:00, przyjazd do Bytomia ok. 22:00, po drodze (no, prawie) obiad w Csorma oraz sympatyczna kontrola drogowa u Czechów :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.09.2025 13:57

empire13 napisał(a):Ja to chyba za wolno jeżdżę i za dużo mam przerw po drodze :)
Niedziela: wyjazd z Murter ok. 13:00, przyjazd do Szekesfehervar ok. 20:30 - spowolnienie ok Bosijevo i Lucko.
Poniedziałek: wyjazd z Szekesfehervar ok. 13:00, przyjazd do Bytomia ok. 22:00, po drodze (no, prawie) obiad w Csorma oraz sympatyczna kontrola drogowa u Czechów :)

Jeżdzisz tak jak potrafisz, lubisz, Ci pasuje, masz ochotę itd.

I to jest właśnie najważniejsze :)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.09.2025 14:59

...
Ostatnio edytowano 23.10.2025 15:05 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.09.2025 15:47

Jak byłem młodszy to jeździłem nocą. Teraz sobie tego nie wyobrażam. Nie zamierzam zabić siebie i swojej rodziny zasypiając za "kółkiem". Co do godzin przejazdu bywało różnie. Nigdy tego nie mierzyłem na stoperze. Zeszłoroczny powrót z Podgory był długi. Przejazd przez Makarską chyba godzina.Lučko wiadomo. Potem za....sty korek pod Zagrzebiem. Pomimo jazdy autostradami (bez żadnych objazdów i skrótów) to była masakra. Ale tak to bywa jak się w sezonie jedzie w weekend. Niby człowiek o tym wszystkim wie, ale żona ponagla i wychodzi jak wychodzi.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 28.09.2025 09:48

Tucepi - Dąbrowa Górnicza 30.06.2025

wyjazd o 7.20 , Dąbrowa Górnicza 22.25
1250 km 15 h z czego niepotrzebnie stracone :
- 1 h w McD na autostradzie w CRO - strasznie dużo ludzi i taka ciekawostka - nie dało się spersonalizować do końca kanapek :) , nie dało się usunąć np. ketchupu z kanapki (mój syn nie trawi)
- kolejne ok. 20 minut przez moją głupotę : pomimo że czytałem wcześniej o jednej stacji , że ON zwykły jest tylko na 2 z 8 dystrybutorów , wjechałem oczywiście nie do tej kolejki co trzeba , a jak podjechałem po 15 minutach pod dystrybutor okazało się że tylko droższy ON , więc się zawinąłem i pojechałem na kolejną stację dalej , mniejszą
Gdyby nie te dziwne przestoje to myślę że 14 h na spokojnie z przystankami na papierosa
bajprzeznet
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bajprzeznet » 23.12.2025 00:43

Kiedyś już podawałem informację w tym wątku, ale pora odświeżyć.

Ostatni wyjazd Łódź - Umag, w majówkę, ok 14 godzin, ale z dwoma postojami na kawę i korkami na Słowenii.
Powrót w niedziele niecałe 12 godzin, z jednym dłuższym postojem plus tankowania, ale bardzo mały ruch i dobre warunki.

Dużo zależy czy jest to wyjazd w sezonie czy poza, druga sprawa to jednak godziny, trzecia to pogoda, czwarta to zdarzenia losowe itd....
Mam wrażenie że 10 lat temu, mimo mniejszej ilości autostrad czas przejazdu był podobny albo lepszy. Ilość podróżujących jest teraz dużo większa, nie tylko do Chorwacji, tyczy się to także Włoch, Albanii itp.

Z wiekiem człowiek przestaje się aż tak spieszyć.
Mimo wszystko podziwiam i współczuje tym, którzy w sezonie stoją w mega korkach i dokładają dodatkowe godziny.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 169
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone