Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 29.05.2025 09:57

Marlowe1994 napisał(a): I dlatego też jeżdżę jak najwięcej autostradami bo taki śpioch nie nadjedzie z naprzeciwka.

Ale może nadjechać z tyłu.
W głośnym przypadku nie był to zawodowy kierowca tylko idiota.
Tacy ludzie jeżdżą w dzień jak i nocy.

Z tym udowadnianiem kiedy kto ma jeździć to przesadzacie.
U 80% ludzi po 50-tce występuje wada wzroku, to znaczy że pozostałe 20% tez ma nosić okulary?

A może przekonacie człowieka (pisał w zeszłym roku) że jego jazda na 2 noclegi jest zła?
Nocleg robił po 350 km jazdy, startował z południa PL.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 10:06

yarko2000 napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a): I dlatego też jeżdżę jak najwięcej autostradami bo taki śpioch nie nadjedzie z naprzeciwka.

Z tym udowadnianiem kiedy kto ma jeździć to przesadzacie.
U 80% ludzi po 50-tce występuje wada wzroku, to znaczy że pozostałe 20% tez ma nosić okulary?

A może przekonacie człowieka (pisał w zeszłym roku) że jego jazda na 2 noclegi jest zła?

a tylne lusterko od czego jest a aucie ??? nie chce kozaczyć ale w roku 2012 jadąc do Trogiru na wakacje miałem taką sytuację. uciekając na lewe pobocze na autostradzie moim fiacikiem bravo. Bus na niemieckich blachach nadjeżdżający z tyłu uderzył w samochody przede mną bo mnie cudem udało się spierdzielić na bok.......czujność czujność czujność od tego momentu jestem na takie sytuacje do absurdu wyczulony tak jak wymijanie autobusu na przystanku z którego wysiadają ludzie. na 90 % jest szansa że ktoś wyjdzie z przodu autobusu prosto pod maskę.........
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 10:17

Tylko po co, czy to niebezpieczne?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 10:26

Może. Ale w czasie gdy jesteśmy w ruchu nie jest to takie groźne jak zderzenie czołowe bez hamowania.
Ostatnio edytowano 29.05.2025 10:27 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 29.05.2025 10:35

leswac napisał(a):
yarko2000 napisał(a):

a tylne lusterko od czego jest a aucie ??? nie chce kozaczyć ale w roku 2012 jadąc do Trogiru na wakacje miałem taką sytuację. uciekając na lewe pobocze na autostradzie moim fiacikiem bravo. Bus na niemieckich blachach nadjeżdżający z tyłu uderzył w samochody przede mną bo mnie cudem udało się spierdzielić na bok.......czujność czujność czujność od tego momentu jestem na takie sytuacje do absurdu wyczulony tak jak wymijanie autobusu na przystanku z którego wysiadają ludzie. na 90 % jest szansa że ktoś wyjdzie z przodu autobusu prosto pod maskę.........

Wróćmy do meritum.
Właśnie kozaczysz. Powiedz tej rodzinie że mogli patrzeć w lusterka:
Albo tej, prawie identyczne wypadki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 10:38

nie to mam na myśli......ale czujność i lusterko tylne może ratować nasze życie. co sądzę o sprawcach w/w wypadków nawet nie będę cytował, ale sam wyrok na nich bym wykonał i to za darmo........
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 10:42

Ale przecież tu była mowa pierwotnie o zasypianiu za kierownicą a nie o jeździe 250km na h. I zjawisku szybko ale bezpiecznie. Co jest debilizmem.
A co do wyroków to chciałbym zobaczyć tych co mówią że zabiliby kogoś w odwecie jak to robią....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 10:46

Marlowe1994 napisał(a):Ale przecież tu była mowa pierwotnie o zasypianiu za kierownicą a nie o jeździe 250km na h. I zjawisku szybko ale bezpiecznie. Co jest debilizmem.
A co do wyroków to chciałbym zobaczyć tych co mówią że zabiliby kogoś w odwecie jak to robią....

wybacz ale fakt jak ktoś tu trafnie i w sedno napisał "co rodzinom powiedzieć"
i jak to czytasz że jakiś debil zabił niewinnych ludzi to ciśnienie ci idzie w górę. co innego nieszczęśliwy wypadek a co innego takie przypadki gdzie brak słów na określenie bezmyślności, debilizmu i brawury
adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 29.05.2025 11:54

czekaj czekaj .....

Ty jedziesz 14h ciurkiem i jesteś przekonany o swojej zajebistości że nic się nie stanie bo znasz swój organizm i wiesz że możesz .....
On jechał "szybko" ale "bezpiecznie" i również był przekonany że tak jest (czyli szybko ale bezpiecznie), no akurat pech chciał tym razem się nie udało .....

wątek o zapchlonym 70-cio latku pominę bo nie jestem w stanie położyć się tak nisko .......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 12:17

adamosos napisał(a):czekaj czekaj .....

Ty jedziesz 14h ciurkiem i jesteś przekonany o swojej zajebistości że nic się nie stanie bo znasz swój organizm i wiesz że możesz .....
On jechał "szybko" ale "bezpiecznie" i również był przekonany że tak jest (czyli szybko ale bezpiecznie), no akurat pech chciał tym razem się nie udało .....

wątek o zapchlonym 70-cio latku pominę bo nie jestem w stanie położyć się tak nisko .......

widzę że forum jest pełne ludzi o poczuciu humoru.......niestety nie żartuje bo cię zlinczują.... :dumb: :dumb: :dumb:
co do jazdy jadę nawet 17 godzin jako jeden kierowca z przystankami i co i nic.........jestem w stanie spokojnie i bezpiecznie pokonać trasę Poznań-Brela na jeden raz.......robię tak od 15 lat.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 12:33

co do jazdy jadę nawet 17 godzin jako jeden kierowca z przystankami i co i nic.........jestem w stanie spokojnie i bezpiecznie pokonać trasę Poznań-Brela na jeden raz.......robię tak od 15 lat.

Każdy tak uważa. Do czasu wypadku. Oczywiście nie jest to pewnik, że nastąpi. Oby nie. Ale nie ma sensu tego uprawdopodabniać, moim zdaniem. Argumenty że ja tak robię tyle lat i nic, dla mnie są podobne do tych, że mnie rodzice bili i na jakiego fajnego wyrosłem. No i pamiętajmy że my jesteśmy zajeb.... ale z naprzeciwka może jechać kto też jeździ w taki sposób i już taki zajeb... nie jest.
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 29.05.2025 12:41

Kurcze, każdy jeździ jak chce.
Jeden na strzał w nocy, drugi na strzał w dzień, trzeci z noclegiem w apartamencie, a czwarty z noclegiem na parkingu.
I niech tak będzie. Każdy (przynajmniej większość) wie na co może sobie pozwolić i niech jeździe skoro da rade.
Nikt nikogo do swoich racji nie przekona.
A wypadki są i w nocy i w dzień. Nawet jak ty będziesz jechał super przepisowo, to może ktoś inny (oby nie) - wyspany i wypoczęty, co wyjechał tylko do sklepu - w ciebie władować i nic nie zrobisz.

Mój znajomy z pracy wyjeżdża zawsze późnym popołudniem/wieczorem i ciągnie przez noc. Na docelowym miejscu jest rano.
Ja wyjeżdżam wcześnie rano i koło 16-17 parkuję pod apartamentem na nocleg na trasie.
Na drugi dzień wyjeżdżam koło 8, potem robię zakupy w Konzumie w Makarskiej i jestem na miejscu docelowym koło 14-15.
Oczywiście po drodze robię jeszcze postoje.
I ja i on dojeżdżamy na miejsce tak jak chcemy i lubimy. I ja nie przekonuje jego, że to skandal i niebezpieczeństwo, ani on mnie, że tracę czas i to w ogóle bez sensu.

Niech każdy żyje i jeździ jak mu najlepiej.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 12:43

Niech każdy żyje i jeździ jak mu najlepiej.

Ja lubię jeździć po małym piwku. Może być?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 12:45

zależy ile promili jest..... :mg: :mg: :mg:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 12:47

leswac napisał(a):zależy ile promili jest..... :mg: :mg: :mg:

Do 0.2 jeżdżę szybko i bezpiecznie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 161
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone