Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2026? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2026 ツ
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 29.05.2025 10:57

Marlowe1994 napisał(a): I dlatego też jeżdżę jak najwięcej autostradami bo taki śpioch nie nadjedzie z naprzeciwka.

Ale może nadjechać z tyłu.
W głośnym przypadku nie był to zawodowy kierowca tylko idiota.
Tacy ludzie jeżdżą w dzień jak i nocy.

Z tym udowadnianiem kiedy kto ma jeździć to przesadzacie.
U 80% ludzi po 50-tce występuje wada wzroku, to znaczy że pozostałe 20% tez ma nosić okulary?

A może przekonacie człowieka (pisał w zeszłym roku) że jego jazda na 2 noclegi jest zła?
Nocleg robił po 350 km jazdy, startował z południa PL.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 11:06

yarko2000 napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a): I dlatego też jeżdżę jak najwięcej autostradami bo taki śpioch nie nadjedzie z naprzeciwka.

Z tym udowadnianiem kiedy kto ma jeździć to przesadzacie.
U 80% ludzi po 50-tce występuje wada wzroku, to znaczy że pozostałe 20% tez ma nosić okulary?

A może przekonacie człowieka (pisał w zeszłym roku) że jego jazda na 2 noclegi jest zła?

a tylne lusterko od czego jest a aucie ??? nie chce kozaczyć ale w roku 2012 jadąc do Trogiru na wakacje miałem taką sytuację. uciekając na lewe pobocze na autostradzie moim fiacikiem bravo. Bus na niemieckich blachach nadjeżdżający z tyłu uderzył w samochody przede mną bo mnie cudem udało się spierdzielić na bok.......czujność czujność czujność od tego momentu jestem na takie sytuacje do absurdu wyczulony tak jak wymijanie autobusu na przystanku z którego wysiadają ludzie. na 90 % jest szansa że ktoś wyjdzie z przodu autobusu prosto pod maskę.........
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 11:17

Tylko po co, czy to niebezpieczne?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 11:26

Może. Ale w czasie gdy jesteśmy w ruchu nie jest to takie groźne jak zderzenie czołowe bez hamowania.
Ostatnio edytowano 29.05.2025 11:27 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 29.05.2025 11:35

leswac napisał(a):
yarko2000 napisał(a):

a tylne lusterko od czego jest a aucie ??? nie chce kozaczyć ale w roku 2012 jadąc do Trogiru na wakacje miałem taką sytuację. uciekając na lewe pobocze na autostradzie moim fiacikiem bravo. Bus na niemieckich blachach nadjeżdżający z tyłu uderzył w samochody przede mną bo mnie cudem udało się spierdzielić na bok.......czujność czujność czujność od tego momentu jestem na takie sytuacje do absurdu wyczulony tak jak wymijanie autobusu na przystanku z którego wysiadają ludzie. na 90 % jest szansa że ktoś wyjdzie z przodu autobusu prosto pod maskę.........

Wróćmy do meritum.
Właśnie kozaczysz. Powiedz tej rodzinie że mogli patrzeć w lusterka:
Albo tej, prawie identyczne wypadki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 11:38

nie to mam na myśli......ale czujność i lusterko tylne może ratować nasze życie. co sądzę o sprawcach w/w wypadków nawet nie będę cytował, ale sam wyrok na nich bym wykonał i to za darmo........
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 11:42

Ale przecież tu była mowa pierwotnie o zasypianiu za kierownicą a nie o jeździe 250km na h. I zjawisku szybko ale bezpiecznie. Co jest debilizmem.
A co do wyroków to chciałbym zobaczyć tych co mówią że zabiliby kogoś w odwecie jak to robią....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 11:46

Marlowe1994 napisał(a):Ale przecież tu była mowa pierwotnie o zasypianiu za kierownicą a nie o jeździe 250km na h. I zjawisku szybko ale bezpiecznie. Co jest debilizmem.
A co do wyroków to chciałbym zobaczyć tych co mówią że zabiliby kogoś w odwecie jak to robią....

wybacz ale fakt jak ktoś tu trafnie i w sedno napisał "co rodzinom powiedzieć"
i jak to czytasz że jakiś debil zabił niewinnych ludzi to ciśnienie ci idzie w górę. co innego nieszczęśliwy wypadek a co innego takie przypadki gdzie brak słów na określenie bezmyślności, debilizmu i brawury
adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 29.05.2025 12:54

czekaj czekaj .....

Ty jedziesz 14h ciurkiem i jesteś przekonany o swojej zajebistości że nic się nie stanie bo znasz swój organizm i wiesz że możesz .....
On jechał "szybko" ale "bezpiecznie" i również był przekonany że tak jest (czyli szybko ale bezpiecznie), no akurat pech chciał tym razem się nie udało .....

wątek o zapchlonym 70-cio latku pominę bo nie jestem w stanie położyć się tak nisko .......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 13:17

adamosos napisał(a):czekaj czekaj .....

Ty jedziesz 14h ciurkiem i jesteś przekonany o swojej zajebistości że nic się nie stanie bo znasz swój organizm i wiesz że możesz .....
On jechał "szybko" ale "bezpiecznie" i również był przekonany że tak jest (czyli szybko ale bezpiecznie), no akurat pech chciał tym razem się nie udało .....

wątek o zapchlonym 70-cio latku pominę bo nie jestem w stanie położyć się tak nisko .......

widzę że forum jest pełne ludzi o poczuciu humoru.......niestety nie żartuje bo cię zlinczują.... :dumb: :dumb: :dumb:
co do jazdy jadę nawet 17 godzin jako jeden kierowca z przystankami i co i nic.........jestem w stanie spokojnie i bezpiecznie pokonać trasę Poznań-Brela na jeden raz.......robię tak od 15 lat.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 13:33

-koji se ne
Ostatnio edytowano 23.06.2026 23:13 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 29.05.2025 13:41

Kurcze, każdy jeździ jak chce.
Jeden na strzał w nocy, drugi na strzał w dzień, trzeci z noclegiem w apartamencie, a czwarty z noclegiem na parkingu.
I niech tak będzie. Każdy (przynajmniej większość) wie na co może sobie pozwolić i niech jeździe skoro da rade.
Nikt nikogo do swoich racji nie przekona.
A wypadki są i w nocy i w dzień. Nawet jak ty będziesz jechał super przepisowo, to może ktoś inny (oby nie) - wyspany i wypoczęty, co wyjechał tylko do sklepu - w ciebie władować i nic nie zrobisz.

Mój znajomy z pracy wyjeżdża zawsze późnym popołudniem/wieczorem i ciągnie przez noc. Na docelowym miejscu jest rano.
Ja wyjeżdżam wcześnie rano i koło 16-17 parkuję pod apartamentem na nocleg na trasie.
Na drugi dzień wyjeżdżam koło 8, potem robię zakupy w Konzumie w Makarskiej i jestem na miejscu docelowym koło 14-15.
Oczywiście po drodze robię jeszcze postoje.
I ja i on dojeżdżamy na miejsce tak jak chcemy i lubimy. I ja nie przekonuje jego, że to skandal i niebezpieczeństwo, ani on mnie, że tracę czas i to w ogóle bez sensu.

Niech każdy żyje i jeździ jak mu najlepiej.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 13:43

Niech każdy żyje i jeździ jak mu najlepiej.

Ja lubię jeździć po małym piwku. Może być?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2025 13:45

zależy ile promili jest..... :mg: :mg: :mg:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 13:47

leswac napisał(a):zależy ile promili jest..... :mg: :mg: :mg:

Do 0.2 jeżdżę szybko i bezpiecznie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2026

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 161
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone