Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
qwqwq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwqwq » 20.07.2011 20:38

Bardzo Ci dziękuję Kasiu za informacje. Już nie mogę się doczekać tego wypoczynku, zresztą jak pozostali uczestnicy z naszej grupy. Zaczynamy już odliczać. Jeszcze tylko 2,5 tygodnia i..... w myśl tegorocznego wakacyjnego przeboju zamiast śpiewać Welcome to St. Tropez, będziemy śpiewać Welcome to Hvar
cappek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cappek » 21.07.2011 16:33

czy na Hvarze można zatankować LPG?
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 21.07.2011 19:12

cappek napisał(a):czy na Hvarze można zatankować LPG?

Z wysp LPG zatankujesz tylko tylko na Pagu
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 24.07.2011 18:09

Witajcie,
będę z rodziną wypoczywac w Zaostrogu, i bardzo marzy nam się wycieczka na Hvar. Do Drvenika na prom rzut beretem. Ale co dalej? Czy jestem w stanie w ciagu jednego dnia poplynąć, zprzejechac wyspę, zwiedzić Hvar (miasto) i zdążyć na wieczorny powrotny prom?
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 24.07.2011 18:20

Kasiu następne wakację już na 100 % uvala Torac :) wpadnę w odwiedziny :) , mam nadzieję ze ta Perelka Torac to będzie moje miejsce na ziemi ! :d
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.07.2011 21:52

niezapominajka napisał(a):Witajcie,
będę z rodziną wypoczywac w Zaostrogu, i bardzo marzy nam się wycieczka na Hvar. Do Drvenika na prom rzut beretem. Ale co dalej? Czy jestem w stanie w ciagu jednego dnia poplynąć, zprzejechac wyspę, zwiedzić Hvar (miasto) i zdążyć na wieczorny powrotny prom?

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19490&highlight
forum/viewtopic.php?p=528529

i przeszukaj jeszcze istniejące podobne tematy.
Pozdrawiam

Adam.B napisał(a):Kasiu następne wakację już na 100 % uvala Torac :) wpadnę w odwiedziny :) , mam nadzieję ze ta Perelka Torac to będzie moje miejsce na ziemi ! :d

:) Mam nadzieję, że się spodoba.
Pozdrówka
EllenRipley
Autostopowicz
Hvar pod koniec września

Nieprzeczytany postnapisał(a) EllenRipley » 09.08.2011 11:29

Witam wszystkich :)

Również wybieramy się w tym roku na Hvar. Jedziemy dość późno, bo na dwa ostatnie tygodnie września. Chcemy jechać w ciemno, 2 osoby + jamnik. Naszym priorytetem jest znalezienie spokojnego, odludnego miejsca, do knajp i sklepów możemy dojeżdżać samochodem. Chcemy pływać kajakiem wzdłuż wybrzeża więc plaża nie musi być blisko, ale wygodnie byłoby, żeby dom był nad samym morzem (apartemant z kuchnią, łazienką i tarasem/balkonem w normalnym standardzie bez szaleństw:)).

Może znajdzie się bywalec, który podpowie nam parę rzeczy.
1. Czy w tym terminie celować w południowe miasteczka np. Ivan Dolac, Zavala, Sveta Nedelija, Jagodna? Czy nie będzie tam zbyt wietrznie? Może lepiej od strony lądu? Jakie miejsce polecacie?
2. Czy cena za apartament 35 EUR jest realna?
3. Czy mały pies może nam znacząco utrudnić znalezienie apartamentu?

Pozdrawiam.
Anka
kulka53
Weteran
Re: Hvar pod koniec września

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 09.08.2011 11:43

EllenRipley napisał(a):...

Byłem w tym terminie na Hvarze w Ivan Dolac. Problemów z wiatrem nie było żadnych, jak również ze znalezieniem apartamentu za 20 euro (obniżone po negocjacjach z 25). To było w 2008 więc teraz może być nieco drożej.
Myślę, że na miejscu zobaczycie, która miejscowość będzie wam odpowiadać, w Ivan Dolac są domy nad samym morzem więc możecie spróbować tam. W mniejszych miejscowościach większość domów będzie już po sezonie pozamykana.
Psa nie mam...

Pzdr
EllenRipley
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) EllenRipley » 11.08.2011 14:52

Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
cappek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cappek » 12.08.2011 12:15

Czy w knajpkach zatunelowych można zjeść smaczny obiad z rybek albo owoców morza? Czy po takie przysmaki lepiej udać się do miast na północy? Możecie polecić w którymś miasteczek na południu wyspy restauracje czy raczej wszystkie są na tym samym poziomie?
BraveSirRobin
Cromaniak
Stari Grad

Nieprzeczytany postnapisał(a) BraveSirRobin » 27.12.2011 22:37

Witam.
Wybieram się w przyszłym roku po raz drugi do Chorwacji. Tym razem wybór padł między innymi na Hvar. Postanowiłem szukać kwatery w miejscowości Stari Grad, głównie ze względu na zamiłowanie do nocnego szwędania się po uliczkach starego miasta. Mam pytanie...w której części miasta lepiej szukać kwatery...w północnej, tam gdzie są ośrodki wypoczynkowe? ....czy południowej? Która lokalizacja jest lepsza pod względem bliskości plaży innych niż betonowe?
Pozdrawiam
BraveSirRobin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BraveSirRobin » 29.12.2011 17:18

Jakieś sugestie? Spostrzeżenia ? :D
Loza_drinker
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loza_drinker » 29.12.2011 17:25

niezapominajka napisał(a):Witajcie,

Spokojnie. Ja tak zrobiłem w tym roku. Wyjazd rano z Breli na prom do Drvenika około 7 rano (rejs trwa chyba około 40-45 minut), potem samochodem do miasta Stari Grad a następnie do miasta Hvar. W obu miastach zwiedzanie. Powrotny prom złapaliśmy coś koło 16-17.
kulka53
Weteran
Re: Stari Grad

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 29.12.2011 17:37

BraveSirRobin napisał(a):Mam pytanie...w której części miasta lepiej szukać kwatery...w północnej, tam gdzie są ośrodki wypoczynkowe? ....czy południowej? Która lokalizacja jest lepsza pod względem bliskości plaży innych niż betonowe?

Sądzę, że w północnej, oprócz hoteli jest tam sporo willi z apartamentami.
Za częścią hotelową znajdziesz ponad kilometrowy kawałek wybrzeża ze skałkami i małymi żwirkowymi plażami, wzdłuż niego przez las prowadzi ścieżka.

Wieczorkiem, oprócz szwędania po uliczkach możesz też podejść na wzgórze Glavica z krzyżem, widok na miasto jest super.
BraveSirRobin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BraveSirRobin » 29.12.2011 17:57

A czy jest szansa na taras z widokiem na zatokę, czy teren jest na tyle równy, że dalsze domy mają zasłonięty widok?
Wzgórze Glavica...zanotowałem, do zdobycia :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone