Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 02.08.2013 10:27

Czyżby jednak dziad szedł na 9 ?????......widzę, że dystrybucja na całego........ciekawe ????/..... zamykam kompa i idę na ryby :roll: :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.08.2013 10:28

Daj mu czasu.
:wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.08.2013 11:32

Ja nie mam odwagi (póki co). Czytam Wasze wpisy i być może odwaga przyjdzie.
Na razie lokata bankowa na 4,15 :(
........... straśnie chciałoby się zarobić tzn. odrobić to co straciłem. :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.08.2013 12:12

woka napisał(a):Ja nie mam odwagi (póki co). Czytam Wasze wpisy i być może odwaga przyjdzie.

W jakim Banku i na jaki czas ?????
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.08.2013 13:41

woka napisał(a):Ja nie mam odwagi (póki co). Czytam Wasze wpisy i być może odwaga przyjdzie.

Woka, ustawiaj się już pod akcje. Nie trzymaj na lokacie:).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2013 13:49

Akurat żeście się uaktywnili kiedy kasa na konto spłynęła. A poszli kusiciele ! :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.08.2013 14:06

Kenik napisał(a): A poszli kusiciele ! :lol:

Nikt tu nie ma węża w kieszeni....:)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.08.2013 14:54

darek1 napisał(a):

W jakim Banku i na jaki czas ?????

Bank ... na 6-mcy.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.08.2013 14:57

MRK napisał(a):

Pisz po jakie ...... kiedy kupić, kiedy sprzedać. Będziesz "ojcem" sukcesu lub ..... Ja będę karnym uczniem. :wink:
Ale rozważ .... ja już straciłem więc znowu stracić nie wypada. :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.08.2013 15:00

woka napisał(a):
MRK napisał(a):

Pisz po jakie ...... kiedy kupić, kiedy sprzedać. Będziesz "ojcem" sukcesu lub ..... Ja będę karnym uczniem. :wink:
Ale rozważ .... ja już straciłem więc znowu stracić nie wypada. :wink:

Za godzinę wyjeżdżam na Pag.... pociągniemy temat za 2 tyg.:)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 02.08.2013 15:08

Wróciłem…..złowiłem złotą rybkę, która mi powiedziała, że CDR na koniec 2014 będzie po 50 zł…… :D …………….Woka, czy Ty czasem nie lecisz z nami w ……..Od roku mówisz, piszcie, więc piszemy w imie cro-maniackiej solidarności……no i piszemy, piszemy, ile jeszcze mamy pisać ???? :D ….Zaraz się kurcze hossa skończy ??? .. A może już masz 100 kilo projekta po 4 zł sztuka ( czego ci resztą życzę)… :D ….Ale, jeżęli jesteś sparaliżowany stratą, ciężki problem psychologiczny….Jak to strata wirtualna, trzymaj……..JSW rośnie i ma dośc dobre rekomendacje ….Jak to strata faktyczna, sprawa jest poważna, co by się drugi raz nie wdu…ć (katastrofa)…..Mimo wszystko zagrałbym czymś na krótki termin……Trzeba się trzymać tego tramwaju, jak dobrze jedzie…..….Hawe w trendzie na fali spekulacji o przejęciu….dzisiaj odpoczywa, ale w przyszłym tygodniu będzie dalej szedł, a jak pojawi się dobre info będzie jazda, jednak jak neutralne, nie daj negatywne – będzie dalej dystrybucja i skończą się mrzonki…..Projekt to przyszłość, teraz jest gra pod to, co będzie za rok….Ala tu jeszcze wiele zjazdów i nerwów…A punkt finalny, to jego produkt. Jak rynek to złapie, świat udziałowców będzie kolorowy, jak się wyłoży i zgnoją tą grę / - nie chcę myśleć…....W tej branży multimediów i gier nic je jest, jak 2x2=4......Tu jest tak jak w sztuce kulinarnej – jednemu smakuje, drugiemu nie, a mała grupa przekupionych recenzentów może zniszczyć firmę i jej efekty w imię wykańczania konkurencji…..…...Banki są ta topie , ostatnia szansa na załapanie się, …Dobrze idą spółki paliwowe……...CCC jedzie pod wizję ekspansji w Niemczech, ….Dobra jest Emperia, co prawda powoli, ale stabilnie się pnie – do rekomendowanego 75. Bardzo stabilna i spokojna spółeczka, w sam raz dla zbyt nerwowych, co umierają na widok czerwonego…..Poza tym spółki z branży medyczno- -farmaceutycznej, a także części samochodowych……..( tu trzeba dokładnie popatrzeć, bo niektóre już na Maximach…….Może nasz potentat kghm, co ładnie zdołował - ekstra spóła na długi termin...cena dobra....To bym brał, ale kieszeń teraz pusta.......…..Reasumując, jest parę niezłych strzałów do zrobienia w tej letniej, nie da się ukryć hossie. Jak ma się jakieś środki, nawet skarbonkę na 5 zeta, albo przechwyciło emeryturę babci pielęgniarki starego portfela :D – warto zainwestować…...........................................…Jest jednak jeden szkopuł …..na gpw nic do końca nie wiadomo, ale jedno jest pewne na 100 %. To, że będzie mocna korekta……Wszystko niebezpiecznie zaczyna się napinać jak baranie jaja…..USA na historycznych maximach, dzisiejsze dane poniżej oczekiwań…..Ale nic to, palec na cynglu…jak już wszyscy będą w euforii i rzucą się masowo, ---wszyscy, zwłaszcza też tacy niezdecydowani, to wtedy trzeba sp………. Korekta przyjdzie nieoczekiwanie, wg podobnego mechanizmu jak wczoraj na projekcie…łądnie, ładnie, pięknie i nagle…….bęc !!??/…..Oczywiście, nie naganiam, nie wciskam, ale ja już nie wyobrażam sobie, żeby nie wykorzystywać tego dobrodziejstwa, jakim jest wolny rynek i jego narzędzia.......Pozdrawiam......Oczywiście wszystie te moje chore :D wizje są autorskie i nikogo do niczego nie namawiam, a piszę to jedynie jak powiedziałem w imię cro-maniackiej więzi.....Na inne fora nie patrzę, za duzo chamstwa i prymitywizmu......Tu jest sielsko, anielsko, ale za mało wypowiadających się. Cały czas gadamy we trzech, a teraz pewnie dwóch, bo jeden na pagu ......mrk - przyjemności w Hr...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.08.2013 19:33

Ja nie wiem, co Wy na tym rollercoasterze widzicie... :roll:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.08.2013 21:07

AdamSz napisał(a):………. Korekta przyjdzie nieoczekiwanie, wg podobnego mechanizmu jak wczoraj na projekcie…łądnie, ładnie, pięknie i nagle…….bęc !!??/…..Oczywiście, nie naganiam, nie wciskam, ...

Dzięki za miłe słowo. :wink: Czyli znając siebie - znowu straciłbym.

Adam .... w kulki nie lecę. Na GPW jestem chyba od 2006 i jak do tej pory dużo straciłem fizycznie. Mam kilka spółek i kilka funduszy akcji. Oprócz PKO BP oraz PZU reszta "strata". Mam powiększyć stratę 8O
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.08.2013 21:11

Giełda to legalna spekulacja, tu nie wchodzisz, żeby zarobić, tu wchodzisz, żeby być może zarobić w tydzień na wakacje, albo żeby nie kupić nowego samochodu, na który odkładałeś.

Pisanki w gaciach to za mało. :hut:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 09.08.2013 08:02

Witam.....Coś mi się wydaje, że za moment wszyscy będą brać Patentusa PKC-cem...., a łądować się będą na maxa przy 4 zł.....Nic nie sugeruję, bo to rollercosterowa spólka, na której wielu rozwaliło swoje marzenia i dorobek życia.....Walor dedykowany wybitnie dla tych z diamentowymi jajami :roll: :lol: ...pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone