Wróciłem…..złowiłem złotą rybkę, która mi powiedziała, że CDR na koniec 2014 będzie po 50 zł……

…………….Woka, czy Ty czasem nie lecisz z nami w ……..Od roku mówisz, piszcie, więc piszemy w imie cro-maniackiej solidarności……no i piszemy, piszemy, ile jeszcze mamy pisać ????

….Zaraz się kurcze hossa skończy ??? .. A może już masz 100 kilo projekta po 4 zł sztuka ( czego ci resztą życzę)…

….Ale, jeżęli jesteś sparaliżowany stratą, ciężki problem psychologiczny….Jak to strata wirtualna, trzymaj……..JSW rośnie i ma dośc dobre rekomendacje ….Jak to strata faktyczna, sprawa jest poważna, co by się drugi raz nie wdu…ć (katastrofa)…..Mimo wszystko zagrałbym czymś na krótki termin……Trzeba się trzymać tego tramwaju, jak dobrze jedzie…..….Hawe w trendzie na fali spekulacji o przejęciu….dzisiaj odpoczywa, ale w przyszłym tygodniu będzie dalej szedł, a jak pojawi się dobre info będzie jazda, jednak jak neutralne, nie daj negatywne – będzie dalej dystrybucja i skończą się mrzonki…..Projekt to przyszłość, teraz jest gra pod to, co będzie za rok….Ala tu jeszcze wiele zjazdów i nerwów…A punkt finalny, to jego produkt. Jak rynek to złapie, świat udziałowców będzie kolorowy, jak się wyłoży i zgnoją tą grę / - nie chcę myśleć…....W tej branży multimediów i gier nic je jest, jak 2x2=4......Tu jest tak jak w sztuce kulinarnej – jednemu smakuje, drugiemu nie, a mała grupa przekupionych recenzentów może zniszczyć firmę i jej efekty w imię wykańczania konkurencji…..…...Banki są ta topie , ostatnia szansa na załapanie się, …Dobrze idą spółki paliwowe……...CCC jedzie pod wizję ekspansji w Niemczech, ….Dobra jest Emperia, co prawda powoli, ale stabilnie się pnie – do rekomendowanego 75. Bardzo stabilna i spokojna spółeczka, w sam raz dla zbyt nerwowych, co umierają na widok czerwonego…..Poza tym spółki z branży medyczno- -farmaceutycznej, a także części samochodowych……..( tu trzeba dokładnie popatrzeć, bo niektóre już na Maximach…….Może nasz potentat kghm, co ładnie zdołował - ekstra spóła na długi termin...cena dobra....To bym brał, ale kieszeń teraz pusta.......…..Reasumując, jest parę niezłych strzałów do zrobienia w tej letniej, nie da się ukryć hossie. Jak ma się jakieś środki, nawet skarbonkę na 5 zeta, albo przechwyciło emeryturę babci pielęgniarki starego portfela

– warto zainwestować…...........................................…Jest jednak jeden szkopuł …..na gpw nic do końca nie wiadomo, ale jedno jest pewne na 100 %. To, że będzie mocna korekta……Wszystko niebezpiecznie zaczyna się napinać jak baranie jaja…..USA na historycznych maximach, dzisiejsze dane poniżej oczekiwań…..Ale nic to, palec na cynglu…jak już wszyscy będą w euforii i rzucą się masowo, ---wszyscy, zwłaszcza też tacy niezdecydowani, to wtedy trzeba sp………. Korekta przyjdzie nieoczekiwanie, wg podobnego mechanizmu jak wczoraj na projekcie…łądnie, ładnie, pięknie i nagle…….bęc !!??/…..Oczywiście, nie naganiam, nie wciskam, ale ja już nie wyobrażam sobie, żeby nie wykorzystywać tego dobrodziejstwa, jakim jest wolny rynek i jego narzędzia.......Pozdrawiam......Oczywiście wszystie te moje chore

wizje są autorskie i nikogo do niczego nie namawiam, a piszę to jedynie jak powiedziałem w imię cro-maniackiej więzi.....Na inne fora nie patrzę, za duzo chamstwa i prymitywizmu......Tu jest sielsko, anielsko, ale za mało wypowiadających się. Cały czas gadamy we trzech, a teraz pewnie dwóch, bo jeden na pagu ......mrk - przyjemności w Hr...