Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urlop w Chorwacji z psiakiem?!?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaaska1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaaska1 » 18.06.2009 21:47

Witam wszystkich !!!
Wybieramy się z mężem na urlop samochodem jak co roku do Kochanej Chorwacji. W tym roku razem z nami chcemy zabrać Naszą półroczną sunię. Czy ktoś z Was był na urlopie z swoim pupilem jak tak to gdzie i jak wspominacie ten urlop? Może macie coś godnego polecenia i przy okazji jakieś namiary? Pozdrawiam Dziki za wszystkie odpowiedzi !!!
jorgus111
Cromaniak
Re: Urpol w Chorwacji z Psiakiem?!?

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 19.06.2009 06:33

Witam
Na forum jest wyszukiwarka :wink: sporo ciekawych wątków można znaleźć :) np.

:arrow: 1
:arrow: :arrow: 2
:arrow: :arrow: :arrow: 3

Przypominam o Regulaminie :!:
Zanim wyślesz zapytanie sprawdź, czy ktoś już nie pytał o to samo - być może odpowiedź jest znana. Forum nie jest hot-line, gdzie otrzymasz odpowiedź na pytanie zadane 100 razy w tym samym tygodniu. Sporo odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz w dziale FAQ.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2009 07:38

Jakiś błąd się wkradł w tytuł?

Może tak by było lepiej?

Urpol w Chorwacji z Pisakiem?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.06.2009 07:43

hepik napisał(a):Jakiś błąd się wkradł w tytuł?

Może tak by było lepiej?

Urpol w Chorwacji z Pisakiem?

A może tak :wink:

Urpol na Crowacji z Piaskiem?
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 19.06.2009 08:10

kaaska1 napisał(a):Witam wszystkich !!!
Wybieramy się z mężem na urlop samochodem jak co roku do Kochanej Chorwacji. W tym roku razem z nami chcemy zabrać Naszą półroczną sunię. Czy ktoś z Was był na urlopie z swoim pupilem jak tak to gdzie i jak wspominacie ten urlop? Może macie coś godnego polecenia i przy okazji jakieś namiary? Pozdrawiam Dziki za wszystkie odpowiedzi !!!

A jak sunia znosi podroz?
Warto sie o tym przekonac jeszcze przed wyjazdem.
Moze byc tez tak, ze krotkie odcinki znosi dobrze, ale dluzsze juz zle. Dlatego warto zabrac ja na jakas kilkuset kilometrowa trase by sie przekonac jak ona zniesie tak dluga podroz.
Ja wiem, ze to moze byc trudne, ale lepiej by ewentualne problemy z jazda na dluzszej trasie uwidocznily sie jeszcze przed wlasciwym wyjazdem niz np. 200-300 km od domu w drodze do Chorwacji. Niestety - pomimo maksymalnych srodkow ostroznosci taki wyjazd zawsze jest niewiadoma. To jest trasa liczaca ponad 1000 km, podroz trwa kilkanascie godzin i reakcja organizmu moze byc rozna.
OLO-O3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) OLO-O3 » 19.06.2009 16:27

Ja ze swoim jeżdżę cały czas. Nie ma problemu.Trzeba tylko wyrobić paszport i czipa wszczepić.
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 19.06.2009 16:44

OLO-O3 napisał(a):Ja ze swoim jeżdżę cały czas. Nie ma problemu.Trzeba tylko wyrobić paszport i czipa wszczepić.

Jeśli pies ma tatuaż,to czip niepotrzebny.Byliśmy w zeszłym roku na campie z naszym mopsem.trochę obawialiśmy się,ponieważ mopsy wyjątkowo źle znoszą upały.Jednak wszystko było OK,przed wyjściem na plażę psa polewaliśmy wodą,później trochę moczył się w morzu i po powrocie obowiązkowe spłukanie słodką wodą.Jeśli pies lubi jazdę samochodem(nasz uwielbia)i właściciele kwatery lub campu tolerują zwierzęta,to nie ma się czego bać.Pozdrawiam
OLO-O3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) OLO-O3 » 19.06.2009 17:58

No tak albo tatuaż albo czip
kaaska1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaaska1 » 19.06.2009 21:56

Dzięki za odpowiedzi !!! byliśmy już z Sunią na dłuższym powyżej 150 km wyjeździe zniosła go bez problemów :). Lubi jazdę samochodem grzecznie siedzi zapięta w pasy :D cieszy mnie to bo my dużo jeździmy i podróżujemy. Paszport zdobyliśmy dzisiaj, czipa miała wszczepionego dwa miesiące temu razem z szczepieniem na wściekliznę także jeżeli chodzi o to jesteśmy przygotowani. Zostaje nam jeszcze tylko wybranie regionu Chorwacji no i znalezienie kwatery może znacie jakieś ciekawe miejscówki. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2009 22:44

kaaska1 napisał(a):.... może znacie jakieś ciekawe miejscówki....

Znamy :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804
Maresa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maresa » 23.06.2009 23:45

My 5 rok z rzędu jezdzimy na 2,3 tyg do Cro z pieskiem, nawet nieraz z dwoma i nigdy nie miałam problemu :) Upał może byc przeszkoda czasem(szczególnie w miastach rozgrzany asfalt-wtedy piesiora na rece! ) , moje psy uwielbiaja pływac ,jedynie w okolicy Brodarica usłyszelismy parę razy krzyk : "pes nie do moria!!!!" i raz w okolicy dzikiej zupełnie plazy (skałki) w okolicach Rogoznicy , wszędzie indziej zero problemu. Oczywiscie zdarzają się publiczne plaze strzeżone z zakazem wprowadzania psów.
Oczywiscie miska i woda obowiazkowo na plażę i każdą wycieczkę i PARASOL na plażę!!!!!!!! Robiliśmy wycieczki promami z psem zero problemu. Jakiego macie pieska? Polecam prócz tego okolice Vinisce na urlop z pieskiem! Masę ludzi tam wyjeżdza z pieskami. Jakieś pytania ? Chetnie odpowiemy! Pozdrawiamy :)
parę fot naszych super "psich wakacji" :

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Jakiś dziwny zwierz z morza wyszedł po kąpieli ;) :

kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 24.06.2009 07:33

Kto nie podróżował z psem nie zrozumie, że można - cały świat podróżuje z psami, kwestia tylko odpowiedzialności właściciela. My jedziemy do Cro w tym roku z dwoma psami, no nie jednym samochodem :lol: . Trasa rozłożona na dwa odcinki, z noclegiem, spokojnie. Mamy za sobą wielokrotne pobyty nad Bałtykiem i nigdy nie mieliśmy żadnych problemów, a piesat nie szczurek - 40 kg :P. Zresztą podróżował z nami już po Europie. Za żadne skarby nie naraziłabym go na stres zostania w hotelu dla psów, będzie tęsknił, cierpiał, za żadne pieniądze. Każdy psiak woli niewygodę, ciasno, trochę cieplej byle z własną rodziną, a poza tym włos psi chroni nie tylko przed zimnem, przed słońcem też, a psy lepiej przystosowują się do klimatu i temperatury niż niejeden dwunożny stwór :) Mieliśmy trochę kłopotów ze znalezieniem kwatery, w której akceptują psy, kłopot dlatego że dwa; ale trafiłam na apartament wynajmowany przez Anglika, który sam ma psa, z klimatyzacją - choć właściciel sam twierdzi, że pod Górą Św. Eljasza mieszkania mają naturalny chłód. Jest chip (może być czytelny tatuaż), paszport ze szczepieniem, załatwię też dodatkowo międzynarodowe świadectwo w 3 językach - od maja jest nowy wzór właśnie z przeznaczeniem do Chorwacji i w języku chorwackim - tak na wszelki wypadek, koszt 25 zł - należy zgłosić się do Inspekcji Weterynaryjnej 5 dni przed wyjazdem, na stronie jest wzór świadectwa psa wwożonego do Cro zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Dopuszczam, że nie wszyscy tolerują piesugi :?
Pozdrawiam wszystkich psiarzy!!!
Maresa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maresa » 24.06.2009 17:22

My zawsze jeździlismy tylko i wyłącznie z paszportem dla psa, nie było problemów .Po co to zaswiadczenie więc?
kaaska1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaaska1 » 24.06.2009 21:32

Witam Was !!!
Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi :). Maresa ślicznego masz psiaka.
Nasza sunia to wielorasowiec (tak ma wpisane w paszporcie) ze schroniska. Ma 6 miesięcy uwielbia jazdę samochodem, o pływaniu w ogóle już nie wspominam bo jakiś mały stawik i patyki to dla niej raj. Uważam że będzie się świetnie bawiła razem z nami. Zresztą mam ją od pół roku i nie wyobrażam sobie zostawić jej rodzinie nawet najbliższej (wszyscy się dziwią i pukają w głowę mówiąc że zwariowałam) ale wiem jak ona jest do nas przywiązana jak by za nami tęskniła i my za nią też. A już nie wyobrażam sobie oddania stworzenia do hotelu wrrr. Poza tym Suniuchna jest mądrym psiakiem ale podatnym na rozpieszczanie i uważam że rozpuściliby ją. Podpowiedzcie mi jeszcze jak się przygotowywać do wyjścia na plażę co powinnam zabierać i czy powinnam odrazu po kompieli psa w słonej wodzie spłukać go? Jak Wy to sobie organizujecie ??

Dziękuję Bardzo Za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Kaaska1
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 24.06.2009 21:33

Ja to traktuję jak tzw. "doubezpieczenie" w razie czego. Tak jak - niby można do Chorwacji na dowód osobisty, a ja i tak wyrobiłam nowy paszport. No niektórzy tak mają :) jak mam potem dyskutować i machać jakiejś "wadzy" nieznającej angielskiego przed nosem paszportem, w którym tylko taki język - to wolę mu machnąć dokumentem w jego ojczystym języku, mniej turbulencji. Ale to decyzja każdego osobista, mnie we Wrocławiu powiedziano, że jak najbardziej takie świadectwo powinnam wyrobić - chyba nie chodzi im o te 25 zł :lol: . Mnie tym bardziej, więc wyrobię.
Pozdrawiam!!
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone