Rok temu pojechałem na przejście graniczne Zwardoń - Skalite i moje auto po paru kilometrach wyglądało na jedną wielką plamę błota która toczy się po drodze
.png)
.png)
.png)
.png)
Przemo napisał(a):Ja się mogę wypowiedzieć na temat trasy przez Zwardoń, bywam często w tych okolicach.
Wracając do tematu
Rozpoczął się remont na DK69 pomiędzy Przybędzą, a Milówką
Ma potrwać do końca roku - ma zostać wzmocniona i wymieniona nawierzchnia na całym odcinku, pobudowane rondo w Węgierskiej Górce.
Prawdopodobnie ruch na niektórych odcinakach będzie odbywał się wahadłowo.
Na odcinku Szare - Zwardoń trwa budowa S69, w związku z powyższym należy zwrócić szczególną uwagę na dziury, bo pomimo tego że nowa droga budowana jest obok istniejącej po starej drodze porusza się ciężki sprzęt niezbędny przy budowie (betoniarki, wywrotki itp) dodatkowo niszcząc i brudząc istniejąca drogę.
Pierwszy odcinek Zwardoń - do rozjazdu na Rajczę ma być zakończony do 11.2008 Więc przypuszczam, ze jak dobrze pójdzie "na święta" będzie się nim można luz przejechać - nazwany jest Laliki I.
Drugi Laliki II z racji tego że budowany jest ok 700 metrowy tunel ma zostać ukończony w 11/2009, ale przypuszczam, że pewne elementy nowej drogi będą oddane wcześniej, zresztą już się jeździ po niewielkich odcinkach nowej drogi.
Trzeba uważać na dziury, zmiany kierunku jazdy, zwłaszcza jak się jedzie w nocy i dodatkowo wyładowanym autem.
W Sakalitem po stronie słowackiej trwa prawdopodobnie nadal, wymiana, chyba, instalacji kanalizacyjnej, a ponieważ biegnie ona sobie pod drogą więc pewne odcinki jezdni są zwężone do jednego pasa.
Moim zdaniem fatalnie oznakowanie, pomimo ustawienia ograniczenia do 40 km/h i "uwaga roboty drogowe". Uważać należy żeby nie wpakować się do wykopu pod rury, bo ktoś zapomniał postawić odpowiednich słupków czy barierek.
Generalnie droga przejezdna, oczywiście wszystko zależny od pory dnia i dnia tygodnia natężenie ruchu potrafi się zmienić w przeciągu kilku minut.
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi