Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samolotem do Splitu i? Chyba Okrug Gornji-sprawdzony namiar?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 14.04.2009 10:51

Co dalej? Po tym jak już dostaniemy się z mężem do Splitu... sama nie wiem?

Byłam w Splicie, Trogirze, Primostenie.. niby znam te okolice, ale tak naprawdę nie wiem gdzie chciałabym "zamieszkać"

Mąż mówi: "żeby było gdzie usiąść i wypić wino wieczorem, pochodzić" - czyli coś z promenadą..

Żona (ja) mówi: "chcę pokój z widokiem na morze" ..

więc siedzę i szukam czegoś w Trogirze, zeby pogodzić nasze pragnienia - sredniej wielkości miasteczka z promenadą i w miarę mozliwości opalania się.. ale może coś mi umyka i tak naprawdę powinnam szukać zupełni gdzie indziej..?

Pomóżcie trochę, podpowiedzcie coś..

Jedziemy z jedną sztuką bagażu - prawdopodobnie bedzie to torba ze sprzetem do nurkowania :)))
Na miejscu zamierzamy wynająć skuter i tak sie przemieszczać - ale nie wiadomo jak będzie z pogodą.. jeżdzenie skuterem jak bedzie nawet kropić odpada.

Jedziemy od środy do środy na tydzień - 27.05 do 3.06

Co wy na to?
Ostatnio edytowano 16.04.2009 11:23 przez ilusil, łącznie edytowano 1 raz
jorgus111
Cromaniak
Re: Samolotem do Splitu i ...??

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 14.04.2009 11:04

ilusil napisał(a):Co dalej? Po tym jak już dostaniemy się z mężem do Splitu... sama nie wiem?

Zajrzyj do tego działu :) znajdziesz tam m.in. te wątki:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22410
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22374
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22446

ale jest jeszcze i wiele innych, podobnych... :wink:
ilusil
Croentuzjasta
Re: Samolotem do Splitu i ...??

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 14.04.2009 11:40

jorgus111 napisał(a):
ilusil napisał(a):Co dalej? Po tym jak już dostaniemy się z mężem do Splitu... sama nie wiem?

Zajrzyj do tego działu :) znajdziesz tam m.in. te wątki:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22410
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22374
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22446

ale jest jeszcze i wiele innych, podobnych... :wink:

niestety nic z tego to nie jest To.. głownie dlatego, że nigdzie poza rejon okolice trogiru, okolice Splitu nie mozemy sie ruszyc, m.in dlatego, że NIE jedziemy samochodem i miedzy innymi dlatego, że powrotny samolot mamy wyjątkowo wcześnie i nie zdąrzymy dojechać.

Po prostu szukam opinii ponieważ nigdy w samym Trogirze, okolicach Splitu nie mieszkałam - jedynie byłam "wycieczkowo" a szukam czegoś fajnego i jakiejś podpowiedzi w stylu "w trogirze to byle nie tu i tu, bo np. śmirdzi od portu" :) szukam ludzi, którzy tam byli albo mogą coś więcej powiedzieć np. "lepiej jak w trogirze, to nocować po stronie Ciovo" czy cos w tym guście :roll:
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 14.04.2009 11:45

albo inaczej... czy ktoś byl w okolicach Trogiru lub Splitu - w odległości "z buta" na starówkę - czyli mniej niż 30minut :) a jednocześnie w apartamencie z widokiem na morze? Bo jak patrzę zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link to widzę, że takie miejsca istnieją tylko nie wiem jak się w nich zorientować??
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.04.2009 12:40

ilusil napisał(a):albo inaczej... czy ktoś byl w okolicach Trogiru lub Splitu - w odległości "z buta" na starówkę - czyli mniej niż 30minut :) a jednocześnie w apartamencie z widokiem na morze? Bo jak patrzę zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link to widzę, że takie miejsca istnieją tylko nie wiem jak się w nich zorientować??

Cóż... moim zdaniem zawsze albo .. albo...
Jeśli blisko do starówki ("z buta") to widok na morze (czy zatokę, zalew itp.) i owszem, ale kąpiele w tym samym miejscu to już raczej nie (chyba, że komuś nie przeszkadza, że woda,delikatnie sprawę ujmując, nie pierwszej czystości).
Ale skoro planujecie wypożyczyć skuterek, to to chyba problem rozwiązuje.
Koniec maja to jeszcze nie taka "turystyczna masakra"; można się pokusić o jakieś zakwaterowanie blisko centrum Trogiru (to ma swój urok); a na plaże dojeżdzać na Čiovo.

Bliższe okolice Splitu lepiej skreślić (wszystkie Kaštele, a i dalsze Segety itp.)
Pozdrawiam
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 14.04.2009 22:30

Chyba wiem czego szukasz,jest taka kwaterka blisko starówki w Trogirze.
Dokładnie to jest to już wyspa Ćiovo ale sam początek.1 km drogą a 500m na skróty :D do starówki.W drugą stronę na plaże,trochę dalej a czym głębiej wyspy tym plaże piękniejsze.Droga zawsze zakorkowana ale jak nie macie samochodu to problemu niema. Warunki może nie wypas ale nie wiem jak w innych pokojach.Jest taras z widokiem na promenadę w Trogirze.
Jeśli jesteś zainteresowana to mam e maila .
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 15.04.2009 15:52

kuczi74 napisał(a):Chyba wiem czego szukasz,jest taka kwaterka blisko starówki w Trogirze.
Dokładnie to jest to już wyspa Ćiovo ale sam początek.1 km drogą a 500m na skróty :D do starówki.W drugą stronę na plaże,trochę dalej a czym głębiej wyspy tym plaże piękniejsze.Droga zawsze zakorkowana ale jak nie macie samochodu to problemu niema. Warunki może nie wypas ale nie wiem jak w innych pokojach.Jest taras z widokiem na promenadę w Trogirze.
Jeśli jesteś zainteresowana to mam e maila .

a masz jakieś zdjecia? podeślij na maila - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Myślę, że rzeczywiście powinnam poszukać czegoś w Trogirze, przy nabrzezu ;) np. po stronie Ciovo

Jak ktoś był i ma sprawdzone namiary - poprosze!!!

A sama sprawdzę wczesniejsze topiki odnośnie Trogiru :)
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 16.04.2009 11:20

dzięki za maila ;)

w między czasie przeglądając milion wątków stwierdziłam, że chyba jednak postawie na Okrug Gornji :D

Ma ktoś namisr na jakieś sprawdzone kwatery, w dobrym standardzie, do 100m od morza (oczywiście widok na morze).

Chciałam jeszcze zaznaczyć, że za fajny apartament jesten w stanie dopłacić nawet do 2+1 lub 4 osobowego apartamentu (wiem, ze z 2 osobowych nie ma zbyt wielkiego wyboru..)

Szkoda, że nie mogę jechać "w ciemno" ... byłoby łatwiej, bo takto jest ryzyko wpadki - na zdjęciach wszytsko wygląda ładnie... mam już za dużo stresu związanego z tym wyjazdem..
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 16.04.2009 11:25

ilusil napisał(a):Ma ktoś namisr na jakieś sprawdzone kwatery, w dobrym standardzie, do 100m od morza (oczywiście widok na morze).

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

lub te polecane w FAQ

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (Ciovo)
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (Ciovo) rodzina polsko-chorwacka
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 16.04.2009 11:41

jorgus111 napisał(a):
lub te polecane w FAQ

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (Ciovo) rodzina polsko-chorwacka

Nie wiem po co wklejać mi cos takiego - pytałam przecież o konkretne miejsce w konkretnej lokalizacji a Ty wklejasz mi linki, do miejscu z których tylko JEDNO to Okrug, a niektóre to nawet nie Ciovo, nie mówiąc, że 2 z nich grubo przekraczają mój podany budżet..

Na stronach typu =reklama=, czy jakieś croholiday to ja już dawno byłam - ale nadal pytam o polecenia forumowiczów :)

pozdrawiam
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 16.04.2009 12:11

ilusil napisał(a): ... a niektóre to nawet nie Ciovo, nie mówiąc, że 2 z nich grubo przekraczają mój podany budżet..

8O które z podanych przeze mnie linków to kwaterki nie z Ciovo :?:
Ze Slatine czy Arbaniji ... przecież to Ciovo :roll:

Jeżeli 35 euro za 4 osoby w czerwcu przekraczają Twój budżet to ja niestety juz nie pomogę Ci w wyszukiwaniu kwaterek... :? a z tego co wiem to "w ciemno" jechać nie chcesz.

ilusil napisał(a): ale nadal pytam o polecenia forumowiczów :)

To właśnie te wszystkie kwaterki w FAQ są z polecenia forumowiczów, zebrane w jednym dziale :wink:
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 16.04.2009 12:18

jorgus111 napisał(a): 8O które z podanych przeze mnie linków to kwaterki nie z Ciovo :?:
Slatine i Arbanija ... :?:

lepiej sprawdzić linki zanim się odpisze w ten sposób.. :twisted:

przypominam, również że prosiłam o namiary na Okrug - a wyżej wklejone przez ciebie linki z innego wątku już widziałam... dla mnie to zaśmiecanie forum.

jorgus111 napisał(a):Jeżeli 50 euro za 4 osoby w lipcu czy sierpniu przekraczają Twój budżet to ja niestety, ale nie pomogę Ci w wyszukaniu kwaterki :?

Jakbyś przeczytał mój wątek i wiedział na co odpisujesz, to wiedziałbyś, że jadę w maju i w 2 osoby!

jorgus111 napisał(a):
ilusil napisał(a): ale nadal pytam o polecenia forumowiczów :)

To właśnie te wszystkie kwaterki w FAQ są z polecenia forumowiczów, zebrane w jednym dziale :wink:

"
Bo żaden z twoich linków nie był "na temat".. :twisted:

:lol:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 16.04.2009 12:32

ilusil napisał(a):
jorgus111 napisał(a): 8O które z podanych przeze mnie linków to kwaterki nie z Ciovo :?:
Slatine i Arbanija ... :?:

lepiej sprawdzić linki zanim się odpisze w ten sposób.. :twisted:

Ten rzeczywiście , sorki źle opisany :oops:

ilusil napisał(a):przypominam, również że prosiłam o namiary na Okrug - a wyżej wklejone przez ciebie linki z innego wątku już widziałam... dla mnie to zaśmiecanie forum.

To nie zaśmiecanie tylko zgodne z regulaminem odesłanie do FAQ :!:
Właśnie o to chodzi, żeby w FAQ było można znaleźć wszystko w jednym temacie a nie porozrzucane co całym forum

ilusil napisał(a):
jorgus111 napisał(a):Jeżeli 50 euro za 4 osoby w lipcu czy sierpniu przekraczają Twój budżet to ja niestety, ale nie pomogę Ci w wyszukaniu kwaterki :?

Jakbyś przeczytał mój wątek i wiedział na co odpisujesz, to wiedziałbyś, że jadę w maju i w 2 osoby!

To już poprawiłem :wink:
Sama napisałaś, że jesteś w stanie dopłacić do większego apartamentu :lol:
ilusil napisał(a):Chciałam jeszcze zaznaczyć, że za fajny apartament jesten w stanie dopłacić nawet do 2+1 lub 4 osobowego apartamentu (wiem, ze z 2 osobowych nie ma zbyt wielkiego wyboru..)

ilusil napisał(a):
Bo żaden z twoich linków nie był "na temat".. :twisted:

Był ... :wink: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Pogadaj z Vedranem , pisze też tutaj czasami na forum , a że to jeszcze nie jest sezon główny to na pewno z ceną się dogadacie, a jeżeli nie to znajdzie Wam coś odpowiedniego :lol:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone