Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2020 16:40

CROberto napisał(a):Co byś Alex polecił w tym klimacie ?

Z całą pewnością Rzym, szczególnie pierwszy sezon i Spartakus - jedna z perełek tego typu seriali oraz Medyceusze - władcy Florencji.
https://www.filmweb.pl/serial/Spartakus ... 010-526554

Habanero napisał(a):Dopiero zaczynam przygodę z serialami, dlatego wybaczcie, że takie starocie reklamuję.

Zaczynasz jednak od mocnego uderzenia bo to świetne seriale, gdybym przejmował się datami premiery to nie polecałbym a Zakazane musi obejrzeć każdy miłośnik, podobnie jak Gomorrę.

anakin napisał(a):A już na pewno nie, jeśli mówimy o pierwszych sezonach "Vikingów".

Pierwsze 4 sezony Vikingów wymiatają, kolejne obniżają ocenę natomiast Upadłe Królestwo doskonale uzupełnia pustkę po Vikingach i trzyma niesamowity poziom od początku do końca.

Odnośnie Gomorry - wielu znajomych z oporami podchodzi do tego serialu ale kiedy już zacznie to nie wstaje od fotela tak wbija.
Polecam też Billions, inny klimat ale też mega.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.02.2020 00:37

Alechandro dzięki :)
Skorzystam z podpowiedzi 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2020 08:22

Koniecznie, zacząłbym od Spartakusa na Twoim miejscu...kiedy do niego siadłem to sam zastanawiałem się, że tak późno. Kiedy skończysz oglądać to poczujesz pustkę :D
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 01.03.2020 19:56

Wiem że już było, House of Cards, serial moim zdaniem wybitny. Jestem pod koniec 5 sezonu. Trochę spoilera. Byłem trochę zły i rozczarowany , że wątki Kate Mary i Coreya Stolla zostały zakończone już po pierwszym sezonie, bo to były świetne postacie i zasługiwały na więcej. Na szczęście w miarę upływu czasu pojawiają się kolejne postacie, które podtrzymują wysoki poziom serialu. A Kevin Spacey i Robin Wright to mistrzostwo świata
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2020 11:23

Wybitny ale ostatni sezon to porażka, którą już mogli sobie darować. Bez ładu, składu i logiki. Kevin to mistrzostwo, bez niego serial nie był już poważnym serialem.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 15.03.2020 10:31

Faktycznie, dopiero co zakończyłem oglądać i słabiutki ten 6 sezon. Gdzieś tam czytałem, że przerysowany ciąg zdarzeń w 6 sezonie to celowe działanie a nie słabość scenariusza, ale jakoś mnie to nie przekonało.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.03.2020 12:44

"Dark".

Do dziewiątego odcinka mi się podobał, jednak zakończenie zepsuło wszystko.
Drugi sezon sobie chyba odpuszczę.
Trochę denerwujące są dialogi po niemiecku (nie lubię), ale można przywyknąć.
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 15.03.2020 13:36

Jak ktoś lubi Kinga, to polecam "Outsider" na HBO GO. Właśnie skończyłem.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 15.03.2020 16:36

anakin napisał(a):"Dark".

Do dziewiątego odcinka mi się podobał, jednak zakończenie zepsuło wszystko.
Drugi sezon sobie chyba odpuszczę.
Trochę denerwujące są dialogi po niemiecku (nie lubię), ale można przywyknąć.

W drugim sezonie to dopiero SIĘ DZIEJE SIĘ.... ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2020 16:39

Hercklekot napisał(a):Jak ktoś lubi Kinga, to polecam "Outsider" na HBO GO. Właśnie skończyłem.

Mnie rozczarował, wysiadłem z pociągu po trzecim odcinku...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.03.2020 21:34

tony montana napisał(a):W drugim sezonie to dopiero SIĘ DZIEJE SIĘ.... ;)

Podejrzewam, że jeszcze większy misz-masz niż w pierwszym.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.03.2020 00:21

A ja polecam The Crown.
Serial miałem od ponad pół roku na liście do obejrzenia ale podchodziłem do niego trochę jak pies do jeża.
Wreszcie ponad tydzień temu zacząłem... i dziś prawie kończę trzecią serię.
Genialne zdjęcia, znakomite dialogi i scenografia. Temat mnie jakoś nigdy szczególnie nie interesował ale serial jest naprawdę świetny i wciągający. Zmobilizował mnie też do poszerzenia swojej wiedzy w temacie 8)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 23.03.2020 06:25

Obejrzałbym jakiś fajny film na Netflixie, tylko nic nie mogę znaleźć. Irlandczyka obejrzałem 3 razy po pół godziny, gdyż strasznie mnie usypiał ;).
P.S. Seriali nie lubię, więc nie oglądam.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 23.03.2020 09:44

Trajgul napisał(a):Obejrzałbym jakiś fajny film na Netflixie, tylko nic nie mogę znaleźć. Irlandczyka obejrzałem 3 razy po pół godziny, gdyż strasznie mnie usypiał ;).
P.S. Seriali nie lubię, więc nie oglądam.

Ja Irlandczyka "wziąłem" na raz. Niestety daleko mi do zachwytów. Scorsese rozciągnął temat do granic możliwości. Obsada i gra aktorska bez zarzutu. Scenografia genialna. Szkoda że nie wszystko wyszło.

Do seriali długo nie mogłem się przekonać. Uważałem je za drugą ligę w stosunku do filmów. Przełom nastąpił gdy zacząłem (po wielkich namowach kilku osób) oglądać "Lost". Dzisiaj uważam że seriale już dawno przeskoczyły filmy i są obecnie ekstraklasą filmowej rozrywki. Wyznacznikiem tego jest np. fakt że grają w nich największe gwiazdy filmowego świata. W filmie treści muszą być bardzo skondensowane, natomiast serial pozwala pokazać temat i swoich bohaterów w bardzo dogłębny sposób.
Pewnie nie przekonam Cię do zmiany nastawienia ale znam kilka osób (kiedyś wrogów seriali) które dziś mi dziękują i ciągle przepytują kiedy będzie nowy sezon True Detective, The Walking Dead czy Better Call Saul.

Pozdrowienia.;)
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.03.2020 10:35

Gonzales napisał(a):...

Do seriali długo nie mogłem się przekonać. Uważałem je za drugą ligę w stosunku do filmów. Przełom nastąpił gdy zacząłem (po wielkich namowach kilku osób) oglądać "Lost". Dzisiaj uważam że seriale już dawno przeskoczyły filmy i są obecnie ekstraklasą filmowej rozrywki. Wyznacznikiem tego jest np. fakt że grają w nich największe gwiazdy filmowego świata. W filmie treści muszą być bardzo skondensowane, natomiast serial pozwala pokazać temat i swoich bohaterów w bardzo dogłębny sposób.
Pewnie nie przekonam Cię do zmiany nastawienia ale znam kilka osób (kiedyś wrogów seriali) które dziś mi dziękują i ciągle przepytują kiedy będzie nowy sezon True Detective, The Walking Dead czy Better Call Saul.

Pozdrowienia.;)

Mogę jedynie potwierdzić. Ze mną było dokładnie tak samo. Z jednej strony cieszę się, bo dużo do nadrobienia :wink:
Dwa dni temu skończyłem "Zakazane Imperium" i to co napisałeś o bohaterach ...w tym przypadku, Buscemi - r e w e l a c j a .

Już myślałem, że lepiej nie będzie, aż tu wczoraj zacząłem Detektywa i.... zostałem fanem McConaughey :wink:
5 odcinków pod rząd, dzisiaj skończę :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 245
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone