anakin napisał(a):
A co do Vegi (Bad Boy) to myślałem, że nic gorszego niż "Plagi Breslau" nie da się nakręcić.
Myliłem się jednak.
Nawet nie zamierzałem oglądać
.png)
anakin napisał(a):
A co do Vegi (Bad Boy) to myślałem, że nic gorszego niż "Plagi Breslau" nie da się nakręcić.
Myliłem się jednak.
.png)
Trajgul napisał(a):Na tym całym Netflixie filmy mają słabe dialogi. Ilość przekleństw jest bardzo duża. Nie wiem kto to tłumaczy i czyta ale oglądając tam filmy, czuję się jak w 1991r. oglądając pirackie sensacyjne filmy na VHS.
.png)
greenrs napisał(a):Może takie właśnie filmy oglądasz?
.png)
Trajgul napisał(a):Nie jestem wymagającym widzem alee jeszcze nie trafiłem na żaden dobry film.
Trajgul napisał(a):oglądając tam filmy, czuję się jak w 1991r. oglądając pirackie sensacyjne filmy na VHS.
.png)
greenrs napisał(a):Trajgul napisał(a):Nie jestem wymagającym widzem alee jeszcze nie trafiłem na żaden dobry film.
Jarek, na Netflixie jest ogromna ilość filmów. Są zarówno gnioty, jak i filmy znakomite i wartościowe. Myślę, że bez względu na gust, każdy znajdzie coś dla siebie. Użyteczną praktyką jest ocenianie każdego filmu - łapka w górę albo łapka w dółMa to dalsze konsekwencje w dopasowaniu proponowanych pozycji pod Twoje preferencje. Zwracaj uwagę na wartość procentową trafności filmu.
Wczoraj i przedwczoraj obejrzałem miniserial Unorthodox. Moim zdaniem bardzo dobry film.
Polecam czasem sięgnąć po inne produkcje niż amerykańskie. Na Netflixie jest bardzo dużo świetnych filmów francuskich, niemieckich, hiszpańskich czy skandynawskich (zwłaszcza jeśli chodzi o kryminalne seriale).Trajgul napisał(a):oglądając tam filmy, czuję się jak w 1991r. oglądając pirackie sensacyjne filmy na VHS.
Oczywiście, że są też takie. Jednak znacznie więcej jest filmów zrobionych solidnie. Weź pod uwagę, że dziś Netflix to chyba największy gigant na rynku filmowym i najbardziej znane dziś filmy to jego autorskie produkcje.
Jeśli interesuje Cię temat to zobacz serial The Crown. Jeśli Cię nie interesuje to zobacz przynajmniej jeden odcinek. To przykład filmu zrobionego perfekcyjnie pod kątem operatorskim, zdjęciowym i montażowym i to bez spektakularnych efektów specjalnych. Prawdziwy majstersztyk![]()
.png)
.png)
.png)
Trajgul napisał(a):@Magda O.
Cieszę się, że to napisałaś, bo widzę, że nie jestem sam. Ja mam darmowego netflixa gdzieś od dwóch miesięcy, więc nie żałuję. Nie trafiłem jeszcze na dobry film ale codziennie walczę
. Za to na Canal + oglądamy więcej filmów, może niezbyt często ale za to zazwyczaj dobre pozycje, włącznie z francuskimi komediami, które bardzo lubimy.
Dodatkowo włączyłam sobie HBO GO żeby obejrzeć 3 sezon Watahy ( super) i 3 sezon Westworld ( tragedia...). Ale filmów mają też dużo więc na razie przedłużam subskrybcję..png)
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.