Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.12.2012 20:51

Czy ktoś może opisać Kluszkowce. Mam chęć tam się wybrać.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 09.12.2012 22:04

A mi w tym roku do sasiadow. Czyli cala rodzina po Swientach do Mariboru. Na Mariborsko Pohorje.
Najwiekszy osrodek narciarski w Slowenii. Niedaleko Zagrzebia. Jak wracale w zeszlim roku z Polski z Krakowa promocji ksiarzki (polowa marcu) w Mariborze bile od godzinie cca 7 rano. Pacze sloneczny dzien sie zapowiada a naokolo jusz paki puszczaja a na stoku snieg lezi. Podjechale do wiciagu. Porziczile sprzent i na stok do guri. Zwiedzile niebieske szlaki i stwierdzle ze na zime wpadne tam na pare dni cala rodzina. Winajale apartament na szczicie na stoku. W goscinim pokoju duzi otwarty komin. Wino mam tilko kielbasi dobrej polskej brakuje szlaskej.
Z nasza 5-tka bendzie jeszcze brat z Zagrzebia. Do miasta mozna zjechac na nartach i pujsc na zakupi i pozniej wiciagem kabinowim tylko pod gure do kwateri podjechac. Trasa jest tez nocna tak ze sie spodziewam udanego urlopu. Zasnierzaja jusz od poczatku grudnia choc wczoraj napadalo 50 cm naturalnego. Oprucz tego "dugego" wijazdu czesto kozistamy z stokow na Kupresie Kupres w Bosni od naszego domu cca 130 kilometrow. Tylko tam zimom w dni wikendowe jest sporo ludzi, az za bardzo. Njalepiej jest w dni powszechne poechac kto moze.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 10.12.2012 12:11

maslinka napisał(a):9 grudnia 2012 - Ramzova (Jesioniki, Czechy)

Dzisiaj rozpoczęliśmy nowy sezon narciarski :D Na pierwszy ogień poszła lubiana przez nas czeska Ramzova.

No popatrz..., gdybym wiedział, to bym machał do Was z Cervonohorskiego :wink: :)
Też miałem inaugurację sezonu :D

pozdr
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.12.2012 12:26

darek1 napisał(a):Ty Maslinka to masz dobrze. Z Gliwic wszędzie blisko na narty. Tylko pozazdrościc. Z Warszawy telepałbym się cały dzień.

To samo mówiłem wiele razy. Ode mnie chyba bliżej na stoki za Sztokholmem ;)
:papa:

Piękny początek sezonu! Z pianką!
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.12.2012 13:12

maslinka napisał(a):Obrazek

Ojojoj ... ale pięknie. I stok i pogoda i ludzi mało ! BAJKA :mrgreen: !
Pozytywnie zazdroszczę :papa: ! U mnie sprzęt jeszcze nie naostrzony :roll: .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.12.2012 15:02

darek1 napisał(a):Ty Maslinka to masz dobrze. Z Gliwic wszędzie blisko na narty. Tylko pozazdrościc. Z Warszawy telepałbym się cały dzień.

To prawda :) Bardzo podoba mi się położenie mojego miasta. W miarę blisko i na letnie wakacje, i na zimowe.

Ale są też minusy takiej lokalizacji - nie jeżdżę w ogóle na północ. I pewnie dużo tracę... Zdecydowanie najczęściej na południe (co jest na tym forum zrozumiałe ;)), często na zachód (bo Czechy to dla nas zachód, nie południe ;)), rzadziej na wschód (Kraków, Bieszczady). Na północ jakoś nie wychodzi... Ale jak dokończą A1, chętnie się przejadę do Trójmiasta :)

Witaj, Leon :) O słoweńskich ośrodkach trochę słyszeliśmy od Słoweńców poznanych w tym roku na Braczu. To jednak dla nas trochę daleko, jak na zimowy wyjazd. Zdecydowanie bardziej po drodze nam z Austrią. Ale może kiedyś...

janusz.w. napisał(a):No popatrz..., gdybym wiedział, to bym machał do Was z Cervonohorskiego :wink: :)
Też miałem inaugurację sezonu :D

Myśleliśmy o Tobie :D Zastanawialiśmy się, czy Cię przypadkiem nie spotkamy. Nawet jeden facet na biegówkach wydawał mi się znajomy, więc do niego podjechałam i bezczelnie zajrzałam mu w twarz ;)

Do końca nie byliśmy pewni, czy uda nam się pojechać, bo w sobotę byliśmy na imprezie urodzinowej i nie wiedzieliśmy, o której i w jakim stanie wrócimy do domu ;) Udało się jednak wrócić w miarę wcześnie i w przyzwoitej kondycji, więc wzięliśmy się w garść i wstaliśmy w niedzielę przed 7:00 :mrgreen:

tony montana napisał(a):Piękny początek sezonu! Z pianką!

Pianka była ukoronowaniem dnia :D

Potter napisał(a):Ojojoj ... ale pięknie. I stok i pogoda i ludzi mało ! BAJKA :mrgreen: !
Pozytywnie zazdroszczę :papa: ! U mnie sprzęt jeszcze nie naostrzony :roll: .

Ludzi było rzeczywiście mało. O dziwo wśród jeżdżących spory odsetek stanowili snowboardziści. Może są bardziej niecierpliwi niż narciarze ;)

My też jeszcze nie zdążyliśmy naostrzyć nart, tylko posmarowaliśmy ślizgi. Wyjazd był dosyć spontaniczny i trochę na wariata ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2012 15:42

Maslinka a mogłabyś coś więcej o tych podgrzewaczach bo moja małżonka ma ten sam problem co i Ty.
Może jakieś foto
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.12.2012 19:14

Serce w pasy napisał(a):Maslinka a mogłabyś coś więcej o tych podgrzewaczach bo moja małżonka ma ten sam problem co i Ty.
Może jakieś foto

Używam "ogrzewaczy z pingwinem" - wcześniej tylko takich do palców stóp:
http://www.okazje.info.pl/sh/sport-i-ho ... -2szt.html

Wczoraj, w Czechach, pierwszy raz testowałam wkładkę grzejącą na całą stopę - one size:
http://www.nokaut.pl/pozostale-sporty-z ... armer.html

Sama nie wiem, które lepsze :roll: Jeśli Twoja żona ma małą stopę, to może te do palców (to palce, przynajmniej u mnie, są problemem), bo niby te na całą stopę są "one size", ale wkładka jest dosyć spora - na oko rozmiar 39, może 40, czyli o rozmiar większy od moich butów narciarskich. Tego numeru więcej się nie czuło, przykleja się to do buta i najwyżej trochę się zawija na piętę ;)
Ale gdyby miała rozmiar np. 36, to już może być niewygodne...

Podgrzewacze do samych palców grzeją teoretycznie godzinę dłużej (około 6 godzin), ale są grubsze i mogą przeszkadzać w bucie narciarskim. Ja się przyzwyczaiłam. Wygląda to jak taka wkładka pod piętę (którą się wkleja, żeby buty, głównie na obcasach, nie wpijały się w stopę, żona będzie wiedzieć o co chodzi ;)), ale wkleja się to oczywiście pod palce, do butów narciarskich. Problem może być, jeśli buty są zbyt dobrze dopasowane, czyli takie na styk, ja mam odrobinę luzu, w sam raz na taką wkładkę ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2012 23:24

Dziękuję bardzo.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.12.2012 23:44

maslinka napisał(a): Używam "ogrzewaczy z pingwinem"

Kupiłam sobie takie do rąk, ale jeszcze nie zdąrzyłam wypróbować.
Pół weekendu szukaliśmy kasku dla (prawie)pięciolatki.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 11.12.2012 16:11

darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.12.2012 16:47

Przemyśl ładne miasto. To chyba mały jest stok.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.12.2012 18:46

Mąż obejrzał i zapytał czy się przeprowadzamy :lol: .
Bo fajnie tam mają, miasto ładne, stok narciarski i w Bieszczady blisko
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 11.12.2012 21:02

marze_na napisał(a):

Mąż obejrzał i zapytał czy się przeprowadzamy :lol: .
Bo fajnie tam mają, miasto ładne, stok narciarski i w Bieszczady blisko

Już nie narzekajcie. Miasto też macie piękne (niczym Wenecja- tylko gondoli brak), w góry blisko. Ciekawe, co My z centrum mamy powiedziedź :?:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 12.12.2012 07:18

Swoje miasto też lubię, może nawet ciutkę bardziej niż Przemyśl :wink: , ale po pracy na godzinkę czy dwie na narty nie wyskoczę :cry: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone