Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 17.05.2012 22:34

niestety jak człek pozna zagraniczne górki, narty w PL wydają się sportem ekstremalnym :D , u mnie rodzina nie wykazuje chęci hasania na stoku więc ja jako stadne zwierzę też na narty się nie rzucam. Czasem jednak jak przypnę deski to zapominam, że nie mam 20 lat :lol:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.05.2012 19:46

Paweł BB napisał(a):niestety jak człek pozna zagraniczne górki, narty w PL wydają się sportem ekstremalnym :D :

Nawet przy zagranicznych górkach narty u nas, sportem ekstremalnym?

...hmm, ostatnio mój rodzinny lekarz zalecił mi coś zupełnie innego; otóż zdecydowanie polecał skoki na spadochronie, ewentualnie na bungee

:D

... cóż ja jednak zdecydowanie wybieram narty, mogą być nawet i u nas

:D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.05.2012 19:53

Bym w takową skrajność nie popadał...
Wyjazd świąteczno-noworoczny obfitował w max. 4 h jazdy, obiadek u Pani Hani i powrót na Termy białczńskie.
A więc od rana, zanim turyści ze stolicy i nie tylko na stoki się zwloką, można się wyszaleć.
Następnie lanczyk i termy.... :wink:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.05.2012 23:06

FUX napisał(a):Bym w takową skrajność nie popadał...

powrót na Termy białczńskie.

lanczyk i termy.... :wink:

Termy Podhalańskie już niedługo 6 - 12 czerwca, w tym również krótki wypad na Słowację :wink:
Liquid
Cromaniak
Re: Dokąd na narty w Polsce?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 28.10.2012 16:01

No cóż, sezon zbliża się na razie małymi kroczkami, ale jednak... Znalazłem ciekawą ofertę, taki łikendowy wypad na narty:

http://www.jasna.sk/kalendarz-imprez/pl/zima/

Można znaleźć nocleg za 40 Euro za dwie osoby na dwa dni aby zaliczyć piątek na nartach i imprezę w sobotę a wrócić do Polski w niedzielę popołudniu.

Maslinka, taka propozycja, może zmienić nazwę tego działu na "Dokąd na narty"?
maslinka
Weteran
Re: Dokąd na narty w Polsce?

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.10.2012 17:43

podszywacz napisał(a):Maslinka, taka propozycja, może zmienić nazwę tego działu na "Dokąd na narty"?

Dobry pomysł :) Pojawiły się tu już opisy niepolskich ośrodków, więc dlaczego nie :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.10.2012 17:57

Zieleniec-NIE! :mrgreen:

Białka z termami-SI!
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 06.11.2012 19:41

Mam nadzieję, że mój post nie zostanie usunięty, bo mam do was wielką prośbę....

Łukasz – narciarz zacny i godny – poszukuje waszych głosów, by dostać votum zaufania do odkrywania nieznanych mu osad narciarskich. Ślubuje on sunąć na nartach od świtu do zmierzchu, poskromić najtrudniejsze trasy narciarskie, a po dniu pełnym potyczek posmakować lokalnych straw i trunków (oczywiście za wasze zdrowie! :cheers: ) a z tego wszystkiego przekazać zajmującą historyję okraszoną malowidłami z tej wędrówki. Będzie on wdzięczny za wasze drogocenne głosy. W drogę !!!

Chciałbym Was prosić o pomoc w głosowaniu – być może spełni się moje marzenie o wyjeździe narciarskim.

https://www.facebook.com/poludniowytyrol?sk=app_216999208433178&app_data=/suedfb/web/fc/pl/gallery/item/7%3Fsh%3D1

Z góry dziękuję za wszystkie wasze głosy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.11.2012 19:45

Łe . Trzeba mieć konto na pejsiku... :hut:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.11.2012 21:34

...właśnie dokonałam rezerwacji tegorocznych świąt, w naszych polskich górach. Pełen luz, błogi spokój i nadzieja, że następnego dnia będzie równie przyjemnie. :D Narty na bagażnik i codziennie stok. Później, ewentualnie kominek, czerwone winko i wspomnienia atrakcji minionego dnia...
Uwielbiam takie święta w dość aktywnej formie, jak dla mnie, to prawdziwe odprężenie :D

Już się cieszę :D, ciekawe tylko co z pogodą :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.11.2012 21:41

Dokąd, bo my Białka, jak rok temu...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.11.2012 21:45

Kwaterujemy w Bukowinie Tatrzańskiej, zjeżdżamy jednak gdzie się da :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.11.2012 21:48

Do zobaczenia w termach lub na stokach... :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.12.2012 20:13

9 grudnia 2012 - Ramzova (Jesioniki, Czechy)

Dzisiaj rozpoczęliśmy nowy sezon narciarski :D Na pierwszy ogień poszła lubiana przez nas czeska Ramzova.

Było słonecznie, ale zimno. Gdy przyjechaliśmy, o 10:00, temperatura wynosiła minus 12 stopni, przy wyjeździe (około 15:00) - minus 7. Zbawienne okazały się podgrzewacze do stóp w postaci grzejących wkładek, które można było kupić w kasie lanovky. Niestety zapomniałam swoich z domu, a mróz to dla mnie ogromny problem, chyba nie mam krążenia w stopach ;)

Pojeździliśmy około 5 godzin, z dwoma przerwami na ogrzanie się w barze. Chodziła tylko kanapa Ramzová - Čerňava o długości 1459 m, ale 1,5 km to już przyzwoita trasa jak na początek sezonu. Zwłaszcza, że Czesi się postarali i całkiem nieźle przygotowali stok.

Kilka fotek z dzisiejszego nartowania.

Dolna (wypłaszczenie) część trasy:

Obrazek

I środkowa:

Obrazek

Kanapa Ramzová - Šerák, która dzisiaj nie była "v provozu":

Obrazek

Widoki:

Obrazek

Zakamuflowana Maslinka ;):

Obrazek

Przerwa na grzane wino :):

Obrazek

Po bardzo udanym nartowaniu :D pojechaliśmy do Jesenika, do naszej ulubionej pizzerii Tosca. Tylko w Czechach leją piwo z taką pianką :D:

Obrazek

(Obiektyw nieco zaparowany)

To był wspaniały dzień! :D

Obrazek

Pozdrav :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.12.2012 20:50

Ty Maslinka to masz dobrze. Z Gliwic wszędzie blisko na narty. Tylko pozazdrościc. Z Warszawy telepałbym się cały dzień.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone