http://b2c.pkl.pl/info/25/sklep.aspx
Coś takiego istnieje i działa,tylko np. na weekend trzeba wcześniej wykupić.Moja rada to wcześniej trzeba sprawdzić prognozę pogody,bo niestety w przypadku halnego kolejka jak i krzesełka nie kursują...
.png)
maslinka napisał(a):baunty napisał(a):Tak sobie czytam wątek i na to się natknąłem. Był jeden rok,nie pamiętam dokładnie ,ale tak ok 10 lat wstecz, kiedy kolejka chodziła tydzień dłużej.
Kasprowy jeszcze przede mną
Mam nadzieję, że kiedyś tam ponartuję. Ze względu na widoki, na pewno wartoKonieczność stania w kolejce do kolejki
(i wcześniejszej rezerwacji biletów) trochę mnie jednak odstrasza...
.png)
.png)
Bocian napisał(a):Nie wiem ile kosztuje zimą wjazd na Kasprowy ale będąc teraz na obozie po wejściu na górę, gdy zobaczyłem, że zjazd kosztuje 40 zeta, stwierdziłem, ze to dużo...
.png)
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Ja wiem, że tam jest cudnieJeszcze jak się trafi na taką pogodę, jak Wy trafiliście
Ale wstawanie o 4:00 rano, żeby się załapać na kolejkę o 8:00... Trzeba by tam mieć nocleg, co jest oczywiście do zrobienia.
W tym roku po raz pierwszy byliśmy na Chopoku i bardzo nam się tam podobało. Na pewno chcemy tam wrócić, a na Kasprowy też przyjdzie czasTylko tam jest trochę mało tras do pojeżdżenia
Chopok pod tym względem bije Kasprowy na głowę. Odległość podobna.
.png)
piamir napisał(a):My staramy się pojechać na Kasprowy w marcu, w środku tygodnia. Dla nas Kasprowy to góra na jeden dzień. Pojeździć, nacieszyć oko widokami i jesteśmy szczęśliwi. Tam są dwie trasy- w kotłach Gąsienicowym i Goryczkowym. Po 5 zjazdów w każdym, trochę relaksu i do domu.
.png)
-Katka- napisał(a):FUX napisał(a):Włochy są fajniejsze. Cieplej i więcej słońca.
Przygotowanie stoków ok.
A jakie miejsce możesz polecić we Włoszech.
Jeździmy dobrże, ale nie jakoś wyczynowo,
wolimy "rodzinne" trasy dla nas i 7 latka który jeździ jak na swój wiek całkiem nieźle.
.png)
Fatamorgana napisał(a):Słowacy inwestują na potęgę i na potęgę rozbudowują to co jest. W dodatku nie kryją, że to z uwagi na nas w większości. I mądrze robią. Widzą, że u nas zawsze "muszą być jakieś problemy", więc się nie cyndolą i robią co mogą. Pogratulować!
Szczyrk a taki Chopok to jest jak lata 70/80-te w sklepach a dzisiaj...
Nowości:
http://www.jasna.sk/hory-a-dovolenka/ak ... -20132014/
To wszystko tylko w jednym miejscu...
![]()
![]()
![]()
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.