Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.10.2013 16:27

http://b2c.pkl.pl/info/25/sklep.aspx
Coś takiego istnieje i działa,tylko np. na weekend trzeba wcześniej wykupić.Moja rada to wcześniej trzeba sprawdzić prognozę pogody,bo niestety w przypadku halnego kolejka jak i krzesełka nie kursują...
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 23.10.2013 19:23

maslinka napisał(a):
baunty napisał(a):Tak sobie czytam wątek i na to się natknąłem. Był jeden rok,nie pamiętam dokładnie ,ale tak ok 10 lat wstecz, kiedy kolejka chodziła tydzień dłużej.

Kasprowy jeszcze przede mną :)

Mam nadzieję, że kiedyś tam ponartuję. Ze względu na widoki, na pewno warto :) Konieczność stania w kolejce do kolejki ;) (i wcześniejszej rezerwacji biletów) trochę mnie jednak odstrasza...

Maslinka, parę fotek z Kaprowego na zachętę.
Załączniki:
mirek.jpg
kocioł gąsienicowy1.jpg
jola1.jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.10.2013 19:30

Ja wiem, że tam jest cudnie :) Jeszcze jak się trafi na taką pogodę, jak Wy trafiliście 8) Ale wstawanie o 4:00 rano, żeby się załapać na kolejkę o 8:00... Trzeba by tam mieć nocleg, co jest oczywiście do zrobienia.

W tym roku po raz pierwszy byliśmy na Chopoku i bardzo nam się tam podobało. Na pewno chcemy tam wrócić, a na Kasprowy też przyjdzie czas :) Tylko tam jest trochę mało tras do pojeżdżenia :? Chopok pod tym względem bije Kasprowy na głowę. Odległość podobna.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.10.2013 19:33

Nie wiem ile kosztuje zimą wjazd na Kasprowy ale będąc teraz na obozie po wejściu na górę, gdy zobaczyłem, że zjazd kosztuje 40 zeta, stwierdziłem, ze to dużo...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2013 19:52

Bocian napisał(a):Nie wiem ile kosztuje zimą wjazd na Kasprowy ale będąc teraz na obozie po wejściu na górę, gdy zobaczyłem, że zjazd kosztuje 40 zeta, stwierdziłem, ze to dużo...

To prawda, odrobinę drogo. Jak nie mamy za dużo czasu będąc w Zakopanem to idziemy na Kasprowy różnymi drogami. Nie korzystamy z kolejki. Raz tylko zjeżdżaliśmy ale tylko dlatego, że małżonka nigdy nie jechała wagonikiem. Zaczęła z wysokiego C jadąc najnowszym :) natomiast pamiętam jeszcze 2 inne :)

Będąc tydzień temu koło 8 rano kolejka po bilety miała z 50m.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.10.2013 19:58

Jeśli taka cena utrzymuje się zimą, czego nie wiem, to ta opłata plus opłata za krzesła wychodzi dziennie dość dużo...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2013 20:00

Natomiast jako trasy narciarskie zarówno Goryczkowy jak i Gąsienicowy w porównaniu do tego co oferują Słowacy nie powalają ............. Aczkolwiek dla przeciętnego narciarza widok gąsienicowego wzbudza respekt :)

Jako ciekawostka :) w zeszłym roku zimą kilku młodych wjechało kolejką z rowerami i zjechali .......... Spotkaliśmy się z nimi już niedaleko Kuźnic przed odbiciem na Nosal ...... sądząc po pozostawionych śladach, które analizowałem mieli opony z kolcami ale mimo wszystko ..........
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.10.2013 20:05

piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 23.10.2013 21:33

maslinka napisał(a):Ja wiem, że tam jest cudnie :) Jeszcze jak się trafi na taką pogodę, jak Wy trafiliście 8) Ale wstawanie o 4:00 rano, żeby się załapać na kolejkę o 8:00... Trzeba by tam mieć nocleg, co jest oczywiście do zrobienia.

W tym roku po raz pierwszy byliśmy na Chopoku i bardzo nam się tam podobało. Na pewno chcemy tam wrócić, a na Kasprowy też przyjdzie czas :) Tylko tam jest trochę mało tras do pojeżdżenia :? Chopok pod tym względem bije Kasprowy na głowę. Odległość podobna.

My staramy się pojechać na Kasprowy w marcu, w środku tygodnia. Dla nas Kasprowy to góra na jeden dzień. Pojeździć, nacieszyć oko widokami i jesteśmy szczęśliwi. Tam są dwie trasy- w kotłach Gąsienicowym i Goryczkowym. Po 5 zjazdów w każdym, trochę relaksu i do domu.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.10.2013 21:39

piamir napisał(a):My staramy się pojechać na Kasprowy w marcu, w środku tygodnia. Dla nas Kasprowy to góra na jeden dzień. Pojeździć, nacieszyć oko widokami i jesteśmy szczęśliwi. Tam są dwie trasy- w kotłach Gąsienicowym i Goryczkowym. Po 5 zjazdów w każdym, trochę relaksu i do domu.

Ja w tygodniu pojechać nie mogę, nie ma takiej opcji ;) Jak byśmy jechali tak daleko, to po to, żeby się wyjeździć. Zawsze staramy się wykorzystywać dzień (i karnet) maksymalnie. Najlepiej jak jest dużo tras, żeby się nie nudzić :)

Ale widoki przepiękne! Nie da się ukryć :)
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 23.10.2013 21:41

-Katka- napisał(a):
FUX napisał(a):Włochy są fajniejsze. Cieplej i więcej słońca.
Przygotowanie stoków ok.

A jakie miejsce możesz polecić we Włoszech.
Jeździmy dobrże, ale nie jakoś wyczynowo,
wolimy "rodzinne" trasy dla nas i 7 latka który jeździ jak na swój wiek całkiem nieźle.

Może ktoś jeszcze podpowie gdzie jechać do Włoch na narty z 7 latkiem.
Oglądałam Alpe di Susi, Alta Badia, gdzie najlepiej wybrać nocleg?
2 sezony wstecz byliśmy w Austrii w poleconym Lofer, bardzo nam się podobało,
w tamtym roku Czechy, teraz Młody jeździ już lepiej, możemy wybrać coś większego,
nie byliśmy nigdy we Włoszech na nartach i nie mam pojęcia co wybrać.

Może macie jakieś namiary na pensjonaty ???
Proszę pomóżcie, bo szukam i błądzę jak we mgle ;)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 24.10.2013 12:05

Słowacy inwestują na potęgę i na potęgę rozbudowują to co jest. W dodatku nie kryją, że to z uwagi na nas w większości. I mądrze robią. Widzą, że u nas zawsze "muszą być jakieś problemy", więc się nie cyndolą i robią co mogą. Pogratulować!
Szczyrk a taki Chopok to jest jak lata 70/80-te w sklepach a dzisiaj...

Nowości:
http://www.jasna.sk/hory-a-dovolenka/ak ... -20132014/

To wszystko tylko w jednym miejscu...
:) :) :o 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2013 12:09

Fatamorgana napisał(a):Słowacy inwestują na potęgę i na potęgę rozbudowują to co jest. W dodatku nie kryją, że to z uwagi na nas w większości. I mądrze robią. Widzą, że u nas zawsze "muszą być jakieś problemy", więc się nie cyndolą i robią co mogą. Pogratulować!
Szczyrk a taki Chopok to jest jak lata 70/80-te w sklepach a dzisiaj...

Nowości:
http://www.jasna.sk/hory-a-dovolenka/ak ... -20132014/

To wszystko tylko w jednym miejscu...
:) :) :o 8O

Ale My mamy Świstaki :) !!!
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 24.10.2013 12:25

I bilety wstępu do TPN oraz inne fajne pomysły, wiecznie kłócących się o dutki góroli, mądrych i dalekowzrocznych prezesów spółek zarządzających niektórymi ośrodkami, nieuczciwość wobec wykonawców robót (Wielka Krokiew!)...tyle że za tym wszystkim w sumie gó..o idzie a nie rozwój....
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.10.2013 12:31

I dlatego polskim stokom

:papa:

Wyjazd do np. Białki, to jazda bez kolejek od 9-10:30-11
Później można sobie spokojnie darować.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone