Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dojazd z Radomia do Zadaru

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marboj15
Turysta
Dojazd z Radomia do Zadaru

Nieprzeczytany postnapisał(a) marboj15 » 04.06.2007 20:34

Witam wszystkich 30. 06.07 mam być między 15 a 18 w Zadarze a dokładnie w Sabunike i w związku z tym mam na razie dwa pytania jaką najlepiej trasę obrać ( do tej pory myślałem przez Bratysławę) a następne to o której wyjechać ?1320 km. :?:
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 05.06.2007 06:54

marboj15 napisał(a):Witam wszystkich 30. 06.07 mam być między 15 a 18 w Zadarze a dokładnie w Sabunike i w związku z tym mam na razie dwa pytania jaką najlepiej trasę obrać ( do tej pory myślałem przez Bratysławę) a następne to o której wyjechać ?1320 km. :?:

Sporo tego było jak dojechać
może ten link pomoże:
forum/viewtopic.php?t=15307
bądź któryś z tych tematów:
forum/viewforum.php?f=4
Jest wiele opcji. Pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2007 07:05

(1)Ile będzie kierowców,(2) jaki skład pasażerów,(3) i jakim jesteś kierowcą.
Zakładając najmniej optymistyczną wersję,jako że jedziesz pierwszy raz to przyjmij średnią prędkość 60 /h to daje 22 godziny .
Jeżeli 2 kierowców ,dobrych,(lub 1 b.dobry) to 70-80 /h= ok.17,5h.
marboj15
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marboj15 » 05.06.2007 08:07

Wielkie dzięki , więc kierowców będzie dwóch , a i pasażerów też dwójka 15 i 7 lat. A ta trasa przez Bratysławę :?: chciałbym uniknąć korków bo nie dość że tyle kilometrów to jeszcze dzieciaki na pokładzie , a z nimi to różnie bywa.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 11.06.2007 08:56

marboj15 napisał(a):Witam wszystkich 30. 06.07 mam być między 15 a 18 w Zadarze a dokładnie w Sabunike i w związku z tym mam na razie dwa pytania jaką najlepiej trasę obrać ( do tej pory myślałem przez Bratysławę) a następne to o której wyjechać ?1320 km. :?:

Jechałem z Warszawy do Zadaru - to co prawda 100km dalej, ale co to jest 100km.
Było 2 kierowców, jechaliśmy przez Czechy, wyjechaliśmy z Warszawy o 7:00 w piątek, byliśmy w Zadarze o 7:00 w sobotę; mała uwaga; 2 razy drzemaliśmy: 1 raz w okolicy Plitvic (1,5h drzemki), 2 raz za tunelem Św. Rok na parkingu przy autostradzie (2,5h drzemki).

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone