Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dojazd z półonocy cro do Trogir - hotel medena

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gostek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gostek » 02.08.2007 14:09

Mam pytanie do zaprawionych Cromaniaków,
Jak dostać sie z północy Cro - KRK ( będę tam spedzał kilka dni na poczatku urlopu) do trogiru ( hotel medena). Czy proponujecie jazdę jardanka, czy może autostradą. Nie zależy mi specjalnie na czasie, a n atym żeby nie pobłądzić na drodze na wjazdach-zjazdach. Może ktos zaproponuje krótki opis drogi. Będe wdzieczny.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 02.08.2007 14:25

Jardanką trzeba jechać. Od kiedy jest autostrada odcinek jardnaki do Zadaru a nawet do Trogiru nie jest specjalnie zatłoczony, chyba że jest wypadek. To jest jazda na jakieś 4.5 godziny, na początku, na wysokości Krk-u ładne widoki. Nie ma się jak zgubić
gostek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gostek » 03.08.2007 12:42

Pytanie do Kira,
Czy wjazd z KRK na jardankę, a potem wjazd do trogir - medena bez problemu. Jadę pierwszy raz dlatego jak te pytania wydaja ci sie głupawe to sorki, ale szkoda czasu na błądzenie
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 03.08.2007 16:34

Trasa jest naprawdę prosta i nie ma się jak zgubić. jedynie problem jak pamiętam może być przy Maslenickim mości bo na skutek budowy autostrady coś pokombinowali z jardanką, 2 lata była zamknięta na tym odcinku ale za free wjeżdzało się na autostradę i po przejechaniu przez most zjeżdzało.

Nie ma się czego bać. Droga na początku z zakrętami, nie nalezy się śpieszyć, wyjazd z mostu na Krk jest na samej jardance prawie.
Za Starigrad Paklenica droga robi się prosta i dalej jest jeszcze bardziej spokojna, Na odcinku Maslenica Zadar i przed trogirem moze byc wiekszy ruch. Nie da sie zgubić, trzeba jechać na Split
lider
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lider » 03.08.2007 19:22

Jeśli jedziesz do tej...Medeny to jest faktycznie 3 km od Trogiru.Jadąc z KRK czyli płn. jadranką zjeżdzasz na Trogir i przejeżdzasz przez "przedmieścia" Trogiru o nazwie Segged Doni -tam właśnie jest średni hotel Medena.Pozdrów Angelo 55lat chorwata włoskiego pochodzenia naganiacza na rejs na fisch picnik/szczerze polecam/.Wypływa z pod tego hotelu m/s Odisey mała krypa 16-20 osób na Drwenik i Marinę.
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 04.08.2007 10:53

Wyjeżdżając z wyspy Krk trzeba patrzeć tylko na drogowskazy z napisem Split , i nic więcej . Początkiem lipca jechałam z wyspy Krk Jadranką do Senj . Widoki przepiękne , ale jazda nie dla mnie z lękiem przestrzeni .
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 05.08.2007 17:28

ewa-irena napisał(a):Wyjeżdżając z wyspy Krk trzeba patrzeć tylko na drogowskazy z napisem Split , i nic więcej . Początkiem lipca jechałam z wyspy Krk Jadranką do Senj . Widoki przepiękne , ale jazda nie dla mnie z lękiem przestrzeni .

hej!ja jechalem z KrK do Trogiru i na poczatek Jadranka za Nowym Vinodolskim chyba w Senj skrecilem do autostrady Zuta Lokva czy jakos tak ten wjazd sie nazywal.jade patrze gora przede mna do nieba,patrze na mape nie ma tunelu, mysle co jest???jak tu jechac???za okolo 40minut wiedzialem jak sie jedzie 8O 8O
takich przepasci to ja do tamtego czasu nie widzialem co sie strachu najadlem to moje, byle blisko skal bo po lewej to bylo tylko dnooooooooooo 8O :oops:
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 05.08.2007 19:02

Właśnie też w Senj skręciliśmy aby dojechać do Plitvickich Jezior. To samo przeżyłam pod Zutą Lokvą . Pewnie ta sama góra o której pisze Marcin29. Patrzę i widzę na górze jakieś wysokie maszty , mówię że raczej nie jest prawdopodobne , że tam do góry mamy wjechać . A jednak trzeba było ; wjechaliśmy i zjechaliśmy . Ze strachu jako biedny pilot uciekłam na tylne siedzenie , aby przed sobą nie widzieć tych przepaści . Syn kierujący akurat samochodem powiedział , że to była szkoła jazdy , której do końca życia nie zapomni . Dobrze , że mimo 24 lat jest bardzo dobrym kierowcą . Jakiś włoski autobus przed nami to zupełnie spuchł , zaczął dymić i dobrze , ze akurat było trochę szersze pobocze i mógł zjechać , bo tak to nie wiem jak byśmy się tam z nim pomieścili .
krzysn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysn » 05.08.2007 21:11

Pozdrawiam Cro forumowiczów: Czy ten Chorwat na imie nie miał Antonio. W Marinie koło Trogiru w zeszłym roku zakoptował nas(12 osób) na Fish Picnic. Było B.Ok. tylko jak na naszą grupę za mało tego" co wiecie". Poza tym wywiązał się ze swoich zapewnień w całości. Ryby były doskonałe , w dowolnej ilości a obsługa godna polecenia. W tm roku (10-08) jedziemy do Podacy( Trzy samochody z Wrocka 11 osób). Jezeli tylko będzie wyjazd na wyspę na" ribu na żaru" lub coś koło tego ja napewno wchodzę bez względu na cenę.

pozdrawiam z Wrocka
gostek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gostek » 06.08.2007 13:58

Dzieki za wzszystkie info. z racji tego że to mój pierwzy wypad do cro mam jeszcze jedno pytanie. Chciałby zobaczyc jak najwięcej, dlatego nurtuje mnie pytanie, czy podczas pobytu na wyspie KRK jest sens na wycieczkę do Plitvic i zwiedzenie jezior oraz powrót z powrotem. troche kilosów jest, ale prosze o sugestię.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 06.08.2007 14:39

Najlepiej jest zobaczyć Plitvice po drodze bo jechac tam i nazad przez góry to dośc trudna droga.
Albo w jedną albo w drugą stronę jadąc trzeba zboczyć na 1 dzień

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone